Możesz również zaszaleć i kupić 645z lub ojciec z Pentaksa i kupić Hassela.trzepol napisał/a:moze uciec z Pentaxa i wziac np Nikona 7200 albo wogole zaszalec i 750
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
trzepol napisał/a:moze uciec z Pentaxa i wziac np Nikona 7200 albo wogole zaszalec i 750
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
Dzisiaj miałem okazję obadać K-70 i w porównaniu do K-x jest: znacznie lepiej wykonany, ma porządny duży wizjer, dwie rolki do nastaw i ogólnie robi dużo lepsze "pierwsze wrażenie". K-x to jednak trochę plastik-fantastik i widać od razu, że sprzęt amatorski. K-70 wydaje się o półkę wyżej.Kuba Nowak napisał/a:Po K-x myślę, że K-70 spokojnie Ci wystarczy
Tak powinny do mnie dzieci mówić. Wymiennie z "ojciec dyrektor"tref napisał/a:ojciec z Pentaksa
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Tak powinny do mnie dzieci mówić. Wymiennie z "ojciec dyrektor"tref napisał/a:ojciec z Pentaksa
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
Ryszard napisał/a:Wymiennie z "ojciec dyrektor"
Kuba Nowak napisał/a:Podobno niedługo będą zakupy grupowe - poczekaj do nich, to może będziesz miał większą siłę nabywczą tudzież wybór opcji.
Po K-x myślę, że K-70 spokojnie Ci wystarczy, a KP nie jest ani mniejszy, ani lżejszy, ani tańszy, chociaż jest cichszy![]()
Jeśli chodzi o obiektyw i "family foto", to od kiedy przypiąłem DAL 18-50, rzadko używam innego obiektywu. Jego gabaryty przybliżają zestaw do bezlusterkowca, a dzięki napędowi DC jest cicho i szybko. We wnętrzach wymieniam go tylko na 35 mm, bo wolę światło zastane. Zatem polecam K-70 + 18-50 (w zestawie nie będzie wiele drożej) i ewentualnie DA 35 skoro już sam o tym myślałeś.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
trzepol napisał/a:k70 i 18-135. Kwestia czy brac ten obiektyw czy zostac przy sigmie. Raczej potrzebuje troche wiecej zoomu niz cos typu 18-55
Ryszard napisał/a:Kuba Nowak, bój się!![]()
Kuba Nowak napisał/a:Ryszard napisał/a:Kuba Nowak, bój się!![]()
Nie boję się, nigdy nie byłem ministarntem...
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron