negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
  K10d i wireless (zmiana kanału)
W niedziele szykuje mi się fotografowanie kilkogodzinnego koncerciku. Mam zewnętrzną lampę i lubię jej używać w trybie wireless. Będzie jeszcze jeden gość fotografował, nie wiem co będzie robił i czym (pewnie canonem albo nikonem :lol: ) Ale chcąc się zabezpieczyć przed odpalaniem lampy przez innych chciałem zmienić kanał w K10d tylko nie mam pojęcia jak,.... klikam Fn -> wireless mode -> ok, lub spust i na wyswietlaczu ciekłokrystalicznym do góry pojawia się "chn 1" i nie wiem jak to zmienić. Czy ktoś może mi pomóc ? I pytanie gratis. Czy jakieś inne aparaty innych systemów mogą odpalać Nasze lampki bezprzewodowo ?

sylwiusz  Dołączył: 19 Kwi 2006
Re: K10d i wireless (zmiana kanału)
negocjatorek napisał/a:
W niedziele szykuje mi się fotografowanie kilkogodzinnego koncerciku. Mam zewnętrzną lampę i lubię jej używać w trybie wireless. Będzie jeszcze jeden gość fotografował, nie wiem co będzie robił i czym (pewnie canonem albo nikonem :lol: ) Ale chcąc się zabezpieczyć przed odpalaniem lampy przez innych chciałem zmienić kanał w K10d tylko nie mam pojęcia jak,.... klikam Fn -> wireless mode -> ok, lub spust i na wyswietlaczu ciekłokrystalicznym do góry pojawia się "chn 1" i nie wiem jak to zmienić. Czy ktoś może mi pomóc ?

Ustaw kanal w lampie i wsun ja na sanki na chwile ;-)

Cytat
I pytanie gratis. Czy jakieś inne aparaty innych systemów mogą odpalać Nasze lampki bezprzewodowo ?

Tak, ale bez TTL, tylko w trybie "slave 2".

sylwiusz,

Cytat
Tak, ale bez TTL, tylko w trybie "slave 2".

A to już zdążyłem doczytac w instrukcji do lampy.

zaraz sprawdzę to z sankami

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
negocjatorek napisał/a:
W Polsce już zima?

Jarek Dabrowski napisał/a:
negocjatorek napisał/a:
W Polsce już zima?

Nie. jeszcze nie ma. Nawet wczoraj i dzisiaj jest dość ciepło.

Sprawdzałem to z sankami jak obiecałem i działa. Dzięki Sylwiusz :-B

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
negocjatorek napisał/a:
Nie. jeszcze nie ma. Nawet wczoraj i dzisiaj jest dość ciepło.

Ale rano o 7.05 w Krakowie trzeba było auta skrobac. :-P W Zakopanem góry białe.

Dada, w poniedziałek jadę do Szklarskiej... Chyba będę musiał wziąć zimową kurtkę :) A jutro chce jechać rowerkiem o 5:00 nad jeziorko zrobić fotkę do Tygodniowego Zadania Tematycznego na CF. :/ Chyba kalesonki przeproszę :P

Skocz do: