Pozdrowienia
Dominik W. "domwar"
Zobacz, że styk w obiektywie chowa się, w momencie zmiany z A na inną wartość
Pozdrowienia
Dominik W. "domwar"
Waidodayo!
hungry.ant
Obiektywy F50 1,7 i FA80-320 z mojej stopki pokazują liczbę F tylko po ustawieniu pozycji A na pierścieniu przysłon.Mertz napisał/a:Tylko szkła serii F i FA podpięte do korpusu AF będą cały czas pokazywały....
szkło w połowie pełne
Oj cos chyba Mertz pokreciles. Ta elektronika w szklach KA i KAF (z wyjatkiem powerzoomow) to lekkie naduzycie semantyczneMertz napisał/a:Tylko szkła serii F i FA podpięte do korpusu AF będą cały czas pokazywały jaką mamy ustawioną przysłonę na wewnętrznym wyświetlaczu, niezależnie od ustawienia pozycji A na obiektywie.
pozdrawiam,
dzerrry
PiotruśP napisał/a:Obiektywy F50 1,7 i FA80-320 z mojej stopki pokazują liczbę F tylko po ustawieniu pozycji A na pierścieniu przysłon.
dzerry napisał/a:j cos chyba Mertz pokreciles. Ta elektronika w szklach KA i KAF (z wyjatkiem powerzoomow) to lekkie naduzycie semantyczneTo przeciez tylko styki, ktorych zwarcie przekazuje informacje o zakresie przyslon.
Waidodayo!
hungry.ant
Odszczekuje. MZ5n jest tak intuicyjny, ze nawet tego nie zauwazylem, a do tego za czesto uzywam emek. Sprawdzilem z FA28-70/4 i A35-70/4 - jest dokladnie tak jak piszesz. Tak to jest jak sie nudzi w pracy i potem sie takie glupoty na sile wypisujeMertz napisał/a:Jak nie gdybam, ja to wiem - przede mną leży MZ-5n, SMC-FA 50/1.7 i SMC-A 28/2.8.
pozdrawiam,
dzerrry
No tak, błędnie przyjąłem, że Twoja wypowiedź dotyczy wszystkich aparatów - również tych wykastrowanych. Mea culpa.Mertz napisał/a:... I tylko dla aparatów z pełnym bagnetem ta dyskusja ma sens.
szkło w połowie pełne
domwar napisał/a:- p. przysłon pracuje z charakterystycznymi skokami ale raczej dość ciężko
Waidodayo!
hungry.ant