lukeluke  Dołączył: 13 Lip 2007
Firmware k100d 1.00
witam
czy ktos posiada firmware do kasetki w wersji, ktora byla razem z aparatem tj.1.00(czy moze to byla wersja 1.01?). czy w ogole jest mozliwosc przejscia z 1.02 na wczesniejsza wersje ?

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
A po co? :shock:

Gwiazdor napisał/a:
A po co? :shock:

a bo tak

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
lukeluke napisał/a:
a bo tak
aaaa no chyba ze tak........

Fafniak napisał/a:
lukeluke napisał/a:
a bo tak
aaaa no chyba ze tak........

bo co kogo obchodzi po co ? zadalem normalne pytanie, ani szczegolnie grzeczne, ani obrazliwe, zwyczajne. no to oczekuje odpowiedzi na temat, a nie dociekania po co, na co, ile mam lat, kiedy pierwsza komunia byla itd. trudne to takie ? cba tu dziala ?

lukeluke, - Gwiazdor, zadal normalne pytanie - wynika ono z ludzkiej ciekawosci....taka naturalna sprawa. Natomiast TWOJA odpowiedz jest juz ......"niefajna" a nastepna jest agresywna....prosze o powstrzymanie od tego typu tekstow
Wersja firmware 1.0 byla w aparacie wiec chyba nie sadzisz ze ktos ma ja na dysku jako "upgrade" ?

No ale moze ktos sie odezwie do tak "milego usera" .....

Fafniak napisał/a:
lukeluke, - Gwiazdor, zadal normalne pytanie - wynika ono z ludzkiej ciekawosci....taka naturalna sprawa. Natomiast TWOJA odpowiedz jest juz ......"niefajna" a nastepna jest agresywna....prosze o powstrzymanie od tego typu tekstow
Wersja firmware 1.0 byla w aparacie wiec chyba nie sadzisz ze ktos ma ja na dysku jako "upgrade" ?

No ale moze ktos sie odezwie do tak "milego usera" .....

powiem tak. bardzo cenie to forum za doskonalosc merytoryczna(no prawie, bo przydalby sie jakis inzynier z pentaxa, wtedy byla by doskonalosc), mila atmosfere i jako posiadacz kasetki popelnilbym grzech nie zagladajac tutaj. ale niektore odpowiedzi, szczegolnie zasluzonych forumowiczow(nad czym ubolewam), sadzac po liczbie postow sa...nie do konca przemyslane. jak ktos placze, ze mu usb nawalilo to pada odpowiedz, kup se czytnik. jak ja plakalem, ze mam czerwona kreske na iso =>1600 to otrzymalem odpowiedz, ze tani aparat, niedoskonalosci matrycy. zaiste dziwne te niedoskonalosci, ze z manualnymi obiektywami i w trybie zdjec seryjnych ta niedoskonalosc nie wystepuje. na moje jeczenie, ze trudno, zeby chociaz serwis byl ok, padla odpowiedz, ze ktos tam iso 1600 nie uzywa. no pewnie, jak on nie to ja tez nie musze. no panowie. gdzie ten profesjonalizm ? ja rozumiem, ze kilka tys. postow, ze uwielbienie marki, ale bez przesady. dzis zadalem proste pytanie i skoro je zadalem to nie sadzilem, czy ktos to ma czy nie, bo nie wiem, nie mam pojecia, stad to pytanie.
panowie, po co ? przeciez nie do tel. kom.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
lukeluke napisał/a:
czy ktos posiada firmware do kasetki w wersji, ktora byla razem z aparatem tj.1.00(czy moze to byla wersja 1.01?). czy w ogole jest mozliwosc przejscia z 1.02 na wczesniejsza wersje ?
Wersja 1.0 wystepuje tylko w aparacie. Raczej nikt nie ma tej wersji na dysku, bo i w jaki sposób by posiadł. Co się tyczy powrotu do niższej wersji firmware, to nie ma takiej możliwości, W prosty sposób. Potrzeba modyfikować starszy plik.

xant  Dołączył: 04 Paź 2006
lukeluke napisał/a:
panowie, po co ? przeciez nie do tel. kom.

A ja wgrałem do komóry firmware od Kasetki, ale nie chce mi telefon z lampą zewnętrzną w wirelessie gadać. Może powinienem zmienić operatora?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
lukeluke napisał/a:
bo co kogo obchodzi po co ?
Bo może jest coś, co powoduje, że warto to zrobić. :roll: Zwykle jest odwrotnie - im wyższa wersja tym lepiej (może poza wejściem do menu serwisowego 8-) ) dlatego pytam.

lukeluke, tak chlopie ....caly swiat jet przeciwko tobie.....
lukeluke napisał/a:
ale niektore odpowiedzi, szczegolnie zasluzonych forumowiczow(nad czym ubolewam), sadzac po liczbie postow sa...nie do konca przemyslane
- forum nei jest tylko i wylacznie do tego zeby tylko i wylacznie merytorycznie pisac/gadac...a realnie jak liczba postow ma sie do przemyslanych nie przemyslanych odpowiedzi?????

lukeluke napisał/a:
jak ktos placze, ze mu usb nawalilo to pada odpowiedz, kup se czytnik.
- pewnie to bardzo rozsadne wyjscie nie wiem o co sie zloscisz....co ma dostac tylko odpowiedz wyslij do serwisu ?!??Co wedlug ciebie lepsze? wydac 40 zl na czytnik czy zostawic aparat na 2 tygodnie w serwisie ....?

lukeluke napisał/a:
jak ja plakalem, ze mam czerwona kreske na iso =>1600 to otrzymalem odpowiedz, ze tani aparat, niedoskonalosci matrycy. zaiste dziwne te niedoskonalosci, ze z manualnymi obiektywami i w trybie zdjec seryjnych ta niedoskonalosc nie wystepuje. na moje jeczenie, ze trudno, zeby chociaz serwis byl ok, padla odpowiedz, ze ktos tam iso 1600 nie uzywa.

chlopie - oddaj do serwisu i przestan jeczec... :-P watpie zeby byl tu ktos kto grzebie w nowoczesnych lustrzankach cyfrowych i podpowie co zrobic.....taka sprawa to serwis...

lukeluke napisał/a:
gdzie ten profesjonalizm
- czym ma sie on objawiac? Moze pogadaj z jakims technikiem elektronikiem serwisantem? Zobaczymy co on ci odpowie...(niech pan przysle aparat - zobaczymy ...) O ile pamietam doradzano ci sprawdzenie kart / zasilania czy robiles z fleszem czy bez...? Co wiecej moze doradzic "nie elektronik" ???????????

Co do wersji softu 1.0 wydaje mi sie ze dosc merytorycznie ci odpowiedzialem....
a Gwiazdor, potwierdzil ze
Fafniak napisał/a:
zadal normalne pytanie - wynika ono z ludzkiej ciekawosci....taka naturalna sprawa.

Wiec lukeluke, - moze wez na luz i opowiedz po co ci ten najstarszy firmware.....
No chyba ze zamierzasz komus wcisnac swojego K100D jako nowy "nie smigany" aparat... :evilsmile:

Fafniak napisał/a:

Wiec lukeluke, - moze wez na luz i opowiedz po co ci ten najstarszy firmware.....
No chyba ze zamierzasz komus wcisnac swojego K100D jako nowy "nie smigany" aparat..

chcialem zobaczyc jak bedzie sie zachowywal, przy tym oprogramowaniu. czerwona kreska you know :) aparat faktycznie przechodzi w inne rece, ale za darmo dotrze do siostrzenca, dla ktorego bedzie to pierwsza cyfra w zyciu. ja sprobuje z inna firma i inna polka cenowa.

Fafniak napisał/a:
pewnie to bardzo rozsadne wyjscie nie wiem o co sie zloscisz....co ma dostac tylko odpowiedz wyslij do serwisu ?!??Co wedlug ciebie lepsze? wydac 40 zl na czytnik czy zostawic aparat na 2 tygodnie w serwisie ....?

wiesz, w normalnym przypadku, a nie w przypadku tej firmy w polsce, podkreslam w polsce, to tak. do serwisu jesli uzytkownik go normalnie uzywal. jesli to wada sprzetu to chyba normalne jest, ze firma powinna to poprawic, a nie uzytkownik w celu zachowania funkcjonalnosci ma ponosic dodatkowe koszty. nawet jesli taki czytnik jest wygodniejszy w uzyciu :)

Fafniak napisał/a:
chlopie - oddaj do serwisu i przestan jeczec... :-P watpie zeby byl tu ktos kto grzebie w nowoczesnych lustrzankach cyfrowych i podpowie co zrobic.....taka sprawa to serwis...

nie mam cierpliwosci do tego serwisu. zanim wyjechalem juz nie zdazylem nawet powaznie z nimi porozmawiac na ten temat, nie mowiac o jakiejs korespondencji mejlowej. jak sie mozna domyslec nikt nie odpisywal. poza tym o ile wiem, to nie jest to tylko wada tego egzemplarza, ale tez nie wszystkich. olewam juz to prawde mowiac. firme znaczy. dolacze do "pospolstwa" nikonowo canonowskiego.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
lukeluke napisał/a:
poza tym o ile wiem, to nie jest to tylko wada tego egzemplarza, ale tez nie wszystkich.

To ciekawe. Szczerze mówiąc nie słyszałem o choćby jednym, kolejnym przypadku z czerwoną kreską na zdjęciach oprócz Twojego. :-? Czy możesz podać kto jeszcze miał taki problem ze swoim K100D?

lukeluke napisał/a:
chcialem zobaczyc jak bedzie sie zachowywal, przy tym oprogramowaniu. czerwona kreska you know :) aparat faktycznie przechodzi w inne rece, ale za darmo dotrze do siostrzenca, dla ktorego bedzie to pierwsza cyfra w zyciu

ja czegos nie rozumiem ... napisales :
lukeluke napisał/a:
jesli to wada sprzetu to chyba normalne jest, ze firma powinna to poprawic
- a sam chcesz obdarowac lekko uszkodzonym (nie wiem jak to inaczej okreslic) sprzetem zamiast wyslac najpierw do serwisu tak zeby bratanek dostal 100% sprawny sprzet :shock:

lukeluke napisał/a:
ja sprobuje z inna firma i inna polka cenowa.

lukeluke napisał/a:
dolacze do "pospolstwa" nikonowo canonowskiego.

Ok.Mam nadzieje ze nia natrafisz na error 99 albo inna przypadlosc jakas......

Niestey zawsze mozna trafic na trefny egzemplarz....w KAZDEJ firmie...
lukeluke napisał/a:
poza tym o ile wiem, to nie jest to tylko wada tego egzemplarza, ale tez nie wszystkich.
- tez jestem ciekaw...pamietam jak bylo z microdrive - dawaly podobny efekt...ale to jedyne przypadki.....
A jak takie cos sie pojawia to serwis i juz......nie rozumiem twojego postepowania lukeluke, no ale to twoja sprawa - pentax jest beeeeeee rozumiem :-P

gebi napisał/a:
lukeluke napisał/a:

To ciekawe. Szczerze mówiąc nie słyszałem o choćby jednym, kolejnym przypadku z czerwoną kreską na zdjęciach oprócz Twojego. :-? Czy możesz podać kto jeszcze miał taki problem ze swoim K100D?

znajomy znajomego:) tylko u niego zamiast czerwonego paska bylo jakby wyblaknecie w ksztalcie paska. no i tu na forum chyba jeszcze w wakacje jakis nowy uzytkownik chwalil sie swoja nowa kasetka i zwrocil na cos takiego uwage. u niego tez bylo takie jakby wyblakniecie.

[ Dodano: 2007-10-24, 11:38 ]
Cytat
- a sam chcesz obdarowac lekko uszkodzonym (nie wiem jak to inaczej okreslic) sprzetem zamiast wyslac najpierw do serwisu tak zeby bratanek dostal 100% sprawny sprzet :shock:

a przepraszam. siostrzeniec jest powiadomiony i jak najbardziej nalega na przekazanie w takim stanie w jakim jest, aby szybciej.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
gebi napisał/a:
nie słyszałem o choćby jednym, kolejnym przypadku z czerwoną kreską na zdjęciach oprócz Twojego.
A ja tak, kiedyś, ktoś nawet zapodawał fotki z taką czerwoną kreskunią i to chyba nawet u nas na forum o ile pamiętam.

xant  Dołączył: 04 Paź 2006
lukeluke, ma rację: żadnego fachowca na tym forum i nikt nie chce pomóc :evilsmile: :evilsmile: :evilsmile:
Na moje pytanie dotyczące współpracy aparatu z telefonem 0 odpowiedzi :-(
Ale jakby ktoś miał podobny problem to ja już znam rozwiązanie. Dzwoniłem do biura obsługi abonenta - tam siedzą sami fachowcy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dokupię do lampy pre-paida i będzie OK. Mają teraz taką promocję, że po trzecim doładowaniu lampa i telefon będą gadały za pół ceny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A tak w ogóle to :-B :-B :-B dla wszystkich.

Skocz do: