MarcinG  Dołączył: 03 Lip 2007
Szybka zmiana czułości w GX-10
Czy jest jakiś sposób aby szybko zmienić czułość w Samsungu GX-10 bez wchodzenia w menu "Fn"? Oczywiście chodzi mi o wszystkie tryby poza priorytetem czułości.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Firmware 1.30:
http://www.samsungcamera....&keyfield=&key=

Cytat
2. Added Functions in New Version

Thank you for using the Samsung GX-10 digital camera. Firmware version 1.30 with added functions for the GX-10 has been released.

3) A function for changing the ISO setting using the e-dials in Tv/Av modes has been added.
4) A function that can change the ISO sensitivity displayed on the upper LCD panel by using the front e-dial has been added.
5) The green button function available in M mode has been added to Tv/Av modes.

antek  Dołączył: 23 Wrz 2007
W CUSTOM2 NENU
E-Dial in ........
i tam możesz sobie ustawić ale tylko w Tv,Av możliwość zmiany czułości przednim albo tylnym pokretłem

A nie ma czegoś takiego jak zmiana ISO przednim pokrętłem przy wciśniętym np. klawiszu "OK"? Byłoby to logiczne, bo po wciśnięciu "OK" można podejrzeć ustawioną czułość. Niestety u mnie się nie da. Ale może w którymś firmware.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
MarcinG napisał/a:
Ale może w którymś firmware.

Jest w FM 1.30.

olq  Dołączył: 11 Wrz 2007
W GX-10 (FW 1.30):
1. Jeśli zdefiniujesz zmianę na pokrętle (w menu) to można zmieniać tylko pokrętłem.
2. Jeśli na pokrętle nie masz zdefiniowanej zmiany czułości to działa OK+przednie pokrętło. Ten tryb działa zawsze w manualu (i jest tam bardzo przydatny :mrgreen: ).

pozdrawiam,
Olek

olq napisał/a:
W GX-10 (FW 1.30):
1. Jeśli zdefiniujesz zmianę na pokrętle (w menu) to można zmieniać tylko pokrętłem.
2. Jeśli na pokrętle nie masz zdefiniowanej zmiany czułości to działa OK+przednie pokrętło. Ten tryb działa zawsze w manualu (i jest tam bardzo przydatny :mrgreen: ).

I właśnie o to mi chodziło, widzę, że trzeba będzie dać szansę losowi i zaktualizować firmware. Zmianę ISO na przednim kółku mam tylko w priorytecie czułości. Możliwość szybkiej zmiany czułości za pomocą OK i kółka jest bardzo przydatna. Nie trzeba się zagłębiać w menu Fn. Tak w ogóle moim ideałem lustrzanki jest sprzęt, który można obsługiwać nie odrywając oka od wizjera (pomijając rzecz jasna podgląd zdjęcia po jego wykonaniu).

[ Dodano: 2007-11-02, 18:11 ]
Powinna być wyposażona również w LiveView na wyświetlaczu obracanym i odchylanym jak w najnowszym Olympusie E3. W niektórych sytuacjach taka możliwość jest nie do przecenienia.

olq  Dołączył: 11 Wrz 2007
Zmianę ISO na samym kółku można ustawić w Av, Tv i Sv (Custom menu 2, opcja E-Dial in ...).
ZTCP wprowadzili to w FW 1.10

Skocz do: