Malki  Dołączył: 13 Sie 2007
  Prośba o wycenę REVUENON 50mm f:1,4
Witam...

Mam do was pytanie. W jakiej cenie chodzi manualne szkiełko REVUENON 50mm f:1,4. Nie potrafię go znaleźć na aukcjach, a mam okazję kupić za 260zł. Może ktoś orientuje się mniej więcej jak kształtuje się jego cena na 'rynku' ? Będę też wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie nt. tego szkła...

Jurek  Dołączył: 09 Cze 2007
Miałem taki obiektyw 20 lat temu, dotąd mile go wspominam, bardzo dobre szkło !
Cena wydaje mi się nieco za wysoka ale 200 zł na pewno można za niego dać.

dwakleszcze  Dołączył: 17 Lis 2006
Malki, Jeśli jesteś zainteresowany mogę Takie szkło w bardzo ładnym stanie za 180+przesyłka sprzedać.

JFK  Dołączył: 04 Sty 2007
Moim zdaniem zdecydnowanie za wysoko. W podobnej cenie ostatnio kupilem revuenon 55/f1.2 a wiec jeszcze ciupke jasniejszy.

gin z tonikiem  Dołączył: 17 Paź 2007
Miesiąc temu kupiłem taki na Allegro za ok. 150 zł. (w bdb. stanie). Może lepiej zaczekaj z zakupem i zapoluj na okazję.

piotr_w  Dołączył: 14 Lis 2006
Malki napisał/a:
W jakiej cenie chodzi manualne szkiełko REVUENON 50mm f:1,4

AFAIR bylo kilka różnych szkieł pod tą nazwą i o ttych parametrach, często też się trafiają 55/1.4.
IMHO cena przesadzona o jakaś stówkę, chyba, że szkło w stanie fabrycznym.

Malki  Dołączył: 13 Sie 2007
Dzięki wszystkim za odpowiedź... Transakcja doszła już do skutku i wstepnie przetestowałem ten słoik. Jedyny ślad urzytkowania to małe otarcie na pierścieniu. Na razie jestem bardzo zadowolony. Szukałem szkła do portretów i wczoraj przekonałem się, że to dokładnie to czego szukałem.

W razie czego mam komu odsprzedać:D Tak więc mam nadzieję, że aż tyle na tym nie stracę....

Jak to mówią: piękne rozmycie, wielka dziura - bezcenne... za resztę zapłacisz w PLN

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Przyjemnego użytkowania :-D

Skocz do: