kondrath  Dołączył: 31 Lip 2007
Wartość [SMC Pentax-A 1.7 50mm]
Witam

Ile max. wydalibyście na ten obiektyw(w obecnej chwili)?

Albo ile max. jest wart ten obiektyw waszym zdaniem?

Bo nie wiem czy 300zl to dużo czy mało...

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
kondrath napisał/a:
czy 300zl to dużo czy mało...
Widziałem już sprzedane po 370 zł, ale wszystko zależy od stanu obiektywu, no i determinacji kupującego. U nas na giełdzie od 320 do 350 się pojawiają

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
kondrath, MZ trochę dużo. Na tyle dużo, że bym nie dał (choć na rynku bywają drożej). SMCP-F 50/1,7 udaje się kupić za +/- 500. Zaś nówkę ze sklepu SMCP-FA 50/1,4 <200USD. A z drugiej strony popularny słoik SMCP-M 50/1,7 to ok. 150zł. To warto drugie tyle dopłacać, żeby mieć styk od przysłony? Albo nie warfto trochę dołożyć i mieć obiektyw nowy, z gwarancją, AFem tudzież jednak jaśniejszy?
No i to wszystko raczej zależy też od aparatu. Bo jak masz MZ-30 albo starista, to raczej kupowanie eMki będzie zwykłym zbytkiem. Z kolei jak masz puszkę z serii M albo analoga K to mocno bez sensu jest kupowanie tego "A", skoro w tej cenie można mieć dwie równie funkcjonalne M 50. Podobnie jak masz MZ-Ma - w sumie przewagi posiadania stykowego obiektywu są, ale czy takie istotne? Za to przy cyfrówkach z serii K ten styk już się przydaje w zasadzie...

kondrath  Dołączył: 31 Lip 2007
Spójrzcie na to:
http://www.allegro.pl/ite...ektyw_50mm.html

..czy nie kusząca oferta?

ps. a szkiełko do puszki cyfrowej

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
kondrath, jak masz kase to bierz :) najwyzej sprzedasz, taką cenę na pewno za niego dostaniesz potem. Jak ktos pytał o tyle stare szkła są fajne, że można kupowac testować i sprzedawać tracąc tylko choć i nie zawsze na kosztach przesyłki :)

spox73  Dołączył: 19 Mar 2007
A podobno to najostrzejsza 50-tka. Myslę, że można dać koło 400 zł. Radzę jednak popatrzeć na ebayu w Stanach.

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
no szkiełko poszło za 305 a ja specjalnie nie licytowałem, żeby Koledze nie bruździć :-P

Skocz do: