Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Test k100d super prawie ROLFFF
www.podroze.pl
zobaczcie nagłowek ,

traffic  Dołączył: 04 Gru 2007
Widać, że znają się na rzeczy:D A może wiedzą o czymś o czym my nie wiemy?:P

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Cytat
Nowy Pentax K100D Super jest bezpośrednim następcą i doskonalszą formą modelu K10D.
No i wszystko jasne, a może nie?

ojek  Dołączył: 03 Lis 2007
:shock: brawo..brawo

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Na pewno wiedzą coś, czego nikt z nas tu piszących nie wie.

armar  Dołączył: 12 Maj 2007
K10D jest starszym modelem :)

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
piotr_luk napisał/a:
Cytat
Nowy Pentax K100D Super jest bezpośrednim następcą i doskonalszą formą modelu K10D.
No i wszystko jasne, a może nie?

A co może nie mają racji? Ma ISO3200, którego brak w kadyszce, używa paluszków do zasilania zamiast zawodnych akumulatorków dedykowanych i do tego przez to że ma 6Mpix jest bardziej kompatybilny z większą częścią komputerów bo obróbka zdjęć jest mniej czasochłonna, jest lżejszy od kadyszki co świadczy o większym zaawansowaniu i miniaturyzacji zastosowanej elektroniki. Mogę wymienić jeszcze wiele, wiele innych zalet świadczących o przewadze tego modelu ;-) :lol:

Ps. I do tego jest super, bo ma "Super" w nazwie, czego nie można powiedzieć o kadyszce :-P

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
No może tytuł trochę niezręczny ale dalej w pierwszym zdaniu napisali: " W najnowszej lustrzance wprowadzono kilka rozwiązań zaczerpniętych z wyższego modelu K10D. "

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
To prawda. A najważniejsze, że w ogóle napisali i przez to o Pentaksie przeczytają kolejne osoby i może ktoś się skusi na zakup.

Aluś  Dołączyła: 16 Gru 2007
a moglby mi ktos pomoc przy instrukcji?? nie mam po polsku a juz bym chciala cykac zdjecia;) boje sie ze znowu cos popsuje.. proszeee... pomozcie mi :-> Mógłby mi ktoś przesłać, dać, czy jak wygodniej.. prosze o instrukcje polska.. prosze prosze...

[ Dodano: 2007-12-16, 15:16 ]
aha.. nie powiedzialam do czego :mrgreen: mam , teraz dostalam pod choinke ;-) pentax K110D prosze bardzo bardzo....

[ Dodano: 2007-12-16, 15:17 ]
aha.. nie powiedzialam do czego :mrgreen: mam , teraz dostalam pod choinke ;-) pentax K110D prosze bardzo bardzo....

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
Proszę, instrukcja choć po ang, to zawsze jakaś jest. Przekopiesz się bez problemu, forum to jedna wielka instrukcja ;-)
klik, klik

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
oj oj... ktoś walnął zwyczajną literówkę, połkną jedno zero i zrobiła się afera :-P
ale brzmi fajnie :mrgreen: :mrgreen:

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
Natomiast cały opis skopiowany jest słowo w słowo z pentax.pl

wkt  Dołączył: 03 Lip 2007
Literówka. Prawdziwym następcą K100 będzie K200.

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Cytat
Literówka. Prawdziwym następcą...

Czyżby? A tutaj też literówka?:

"zaczerpniętych z [b]wyższego modelu K10D". [/b]

Też uważam, że umyślnie to zrobili jako, że K100 Super wyszedł po K10 chcieli go jakoś wypromować. Taki pic na wodę, marketingują chłopaki jak mogą. Jak ktoś kupi i zobaczy gościa z K10 to powie mu "ha! parz! ja mam lepszy, ma napisane Super! itd." Błąd, że wskazują jednoznacznie, iż jest kontynuacja K10
Cytat
doskonalszą formą modelu K10D
My i tak swoje wiemy!

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
mkdexter napisał/a:
My i tak swoje wiemy!

ale nie oto chodzi , po co ci ch..ni marketingowcy wprowadzają
kogoś w błąd. :-?

Bo takie ich zadanie. Im to bez różnicy czy focili by puszką K10, K100, czy K100 Super. Ważne by znikało ze stanu magazynowego.

Tutaj jest jeszcze dziwniej bo to nie strona sklepu tylko artykuł sponsorowany (podpis na dole). Widać sam Pentax szuka sposobu na wypromowanie tego modelu - im mniej różnic w stosunku do poprzednika tym trzeba bardziej "rozdmuchane" teksty o nim pisać by potencjalni klienci zwrócili na niego uwagę.

Aluś  Dołączyła: 16 Gru 2007
a ja mam takie pytanie.. dobra mozecie sie zmiac.. ale prosze pomozcie :-> bo ja.. mam pentaxa K110D.. Juz sie nauczylam go włączać!!! :mrgreen: ale.. nie wiem.. ze przed tym jak robie zdjecie nie widac obrazu.. tylko jak juz zdjecie zrobie to mozna je zobaczyc... ciezko mi to wytlumaczyc, bo ja sie na tym nie znam! czy zdjecia tym sie robi tylko z bliska jak starodawnymi aparatami? mi sie wydaje ze nie.. jak ja mam to zrobic?? :lol:

Skocz do: