cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Profilab kontratakuje
W dniu wczorajszym około godziny 14 zakończyłam film NPZ800. Zwykle oddaje Luce do wywołania (zawozi je do Reala na Gocławek - tanio, od ręki i dobrze), ale wczoraj była sobota i wstąpiłam do Carrefoura na Wileńskiej. Pierwszy film od pół roku, oj, kusiło mnie, żeby wreszcie zobaczyć coś z filmu. W Carrefourze jest malutki punkt foto na górze działający pod egidą Profilabu (na Targowej).
Oddałam.

Dziś odbieram (cała w skowronkach, bo tuż po prezentacji K20).
Film im wciągnęło do maszyny! 12 klatek poszło w kosmos :-( są nie do użytku :-( na szczęście nie były to zdjęcia życia (chyba).
Za wołanie nie zapłaciłam. Ponieważ klientowi przysługuje zwrot materiału uszkodzonego... zaproponowano mi, żebym coś wybrała sobie. I nie mieli NPZ800, musiałam się zadowolić Kodak ProFoto 400BW. Tak bywa :-(

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
cotti, współczuję. A trzeba było wziąć dwie rolki - 2*400=800 ;-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
cotti napisał/a:
Za wołanie nie zapłaciłam. Ponieważ klientowi przysługuje zwrot materiału uszkodzonego... zaproponowano mi, żebym coś wybrała sobie. I nie mieli NPZ800, musiałam się zadowolić Kodak ProFoto 400BW.
Trzeba było brać slajdy jakieś. Nie cierpię takich sytuacji.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
cotti napisał/a:
zawozi je do Reala na Gocławek - tanio, od ręki i dobrze

Ile kosztuje wolanie? Sredni i slajdy tez?

Blisko tam mam, i w sumie moglbym sprobowac, mimo ze nie cierpie tego CH.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Wolanie C41 - chyba 4-5 zł... z innych usług nie korzystałam (choć, za skan filmu i wywołanie płaciłam chyba ok. 11 zł)

tref, nie było slajdów :-P

szpajchel, trzeba było tak zrobić, ale byłam w zbytnim szoku po zobaczeniu negatywu, by móc podjąć taki wysiłek intelektualny :-P

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
cotti napisał/a:
Wolanie C41 - chyba 4-5 zł... z innych usług nie korzystałam (choć, za skan filmu i wywołanie płaciłam chyba ok. 11 zł)

Dzieki! :-)

Skocz do: