puch24 napisał/a:Przede wszystkim odpuść N D600 - jeśli już, to D610. D600 ma fabryczny problem z migawką, osadzającą zanieczyszczenia na matrycy, i z niedawnego komunikatu Nikona w tej sprawie wynika, że nawet działania serwisowe nie zawsze likwidują problem.

K-5 II , K100D, Z-70, P-30. SMC-M 28 3.5, S 17-50 2.8 itp. itd.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
... No właśnie już nie. Nikon przyznał się (pod presją rynku chińskiego) i oficjalnie stwierdził, że był problem, oraz że będzie wymieniał aparaty z tą wadą nawet po gwarancji.Atimis napisał/a:Dokładnie tak
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
adamussss napisał/a:jako 7 letni uzytkownik Pentaxa
Benek napisał/a:adamusssss-trolussssss
Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio

PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
                Dołączył: 30 Mar 2014w końcu kolor systemu zobowiazuje >> http://www.youtube.com/watch?v=ntpgeMdcdcUCytatże Canon produkuje lepszy kolory, a nikon ma zafarb żółci.

philip100 napisał/a:zawsze się okazuje, że najlepsze efekty daje sprzęt, którego nie mamy
Po zakupie FF i obpstrykaniu wszystkiego wokół siebie, stwierdziłem, że różnicy między crop'em, a małym obrazkiem nie ma żadnej. Za to coraz bardziej podobają mi się sample z MF
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
 P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same  pełne klatki RF
                Dołączył: 30 Mar 2014I w dodatku na zielonym programie. A żeby obciachu nie było, to zielone na gałce ma zaklejone czarną taśmąarQ napisał/a:chyba, że prawdziwy profi CiN psrtyka w JPEG,
 Widziałem na własne oczy.
    Widziałem na własne oczy.  
  Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Nie ma czegoś takiego jak kolor surowego RAWa. Zawsze musi być jakoś demozaikowany.adamussss napisał/a:kolor surowego rawa
adamussss napisał/a:Jednak coś w tym może jest faktycznie, bo dlaczego Tyszka i inni znani fotografowie w PL i za granicą używają Canona lub Hasselblada?
 no to jak chcesz być znanym fotografem to musisz kupić Canona, nie ma wyjścia...
  no to jak chcesz być znanym fotografem to musisz kupić Canona, nie ma wyjścia...dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
 P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same  pełne klatki RF

Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
adamussss napisał/a:kolor surowego rawa
Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio
                Dołączył: 04 Lis 2010romeck napisał/a:adamussss napisał/a:kolor surowego rawa
Coś takiego nie istnieje. Kropka.
                Dołączył: 01 Gru 2007Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme created by opiszon, powered with Bootstrap and VanillaJS.
Strona używa plików cookie. Jeśli nie zgadzasz się na to, zablokuj możliwość korzystania z cookie w swojej przeglądarce.
my.pentax.org.pl