K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
opiszon napisał/a:z szerokim kątem wszędzie jest problem - na APS-C też
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
izbkp napisał/a:Swoją drogą jakich adapterów do mocowania szkieł Pentaxa do aparatów systemu mikro 4/3 używacie i możecie polecić? Bo widzę, że rozrzut cenowy jest duży (na ebayu od kilkunastu do kilkudziesięciu baksów). Być może są także takie z pierścieniem przysłony?
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Jak już pisałem, obiektyw jest dla mnie wystarczająco ostry od maks. otworu, na każdej ogniskowej. AF działa całkiem żwawo. Sam używam go bardzo rzadko (zasadniczo Olympusem fotografuje żona), ale na dłuższą metę męcząca może być obsługa elektrycznego zooma, zmiana ogniskowej odbywa się dość ślamazarnie. Inny minus to sporadyczne nietrafianie AF. Jeśli się zdarza, zawsze jest to backfocus. Z innymi obiektywami problemu nie stwierdziłem.DiMarco napisał/a:deepee, Czy możesz napisać swoje wrażenia z użytkowania 14-42 EZ ?
https://www.instagram.com/darek.prasal/
"Nie ma nic bardziej zadziwiającego niż zwykła prawda" (Egon Erwin Kisch)
wojtekk napisał/a:Ja mam 14-42 EZ (kupiony w czasie wizyty w Australii za marne 100 funtów) i jest to jedno z moich ulubionych szkieł.
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Rób jak uważasz, skoro nie uważałeś jak robisz ! ))
matzll napisał/a:PS. Jestem często we Wrocławiu, jakbyś chciał sprawdzić kiedyś własnoręcznie to możemy się zgadać![]()
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
izbkp napisał/a:Chętnie, bardzo. Październik jakoś? Może jeszcze ktoś chętny na taki foto-m4/3-meeting we Wro? ;)
matzll napisał/a:- Jeśli wychodzą jakeiś "braki" na zdjęciach to są one spowodowane ograniczeniami samej matrycy (mały rozmiar, ilość mp, szumy).
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();