Pyrek  Dołączył: 22.11.2010
PENTAX K-30 FIRMWARE UPDATE VERSION (1.01) Cytuj
LINK

Changes to V1.01
- Improved performance of contrast AF
- Improved stability for general performance.
 
andyspring  Dołączył: 21.11.2011
Cytuj
Czy ktoś może podać instrukcję po Polsku, jak wgrać firmware?
 

Pyrek  Dołączył: 22.11.2010
Cytuj
Pobierasz, uruchamiasz, wskazujesz kartę pamięci na którą ma zostać wypakowany plik,
włączasz puszkę -> Menu ustawienia -> trzecia zakładka -> Inf. o opr.sprzęt./opcje -> aktualizujesz..
 

BAN paradziqs  Dołączył: 05.08.2009
Cytuj
o kurcze.. to juz nie trzeba wlaczac aparatu z wcisnietym przycikiem MENU ? a podobno pentax nie wprowadza zmian do swoich puszek :P
 

Pyrek  Dołączył: 22.11.2010
Cytuj
Zmiany bywają zaskakujące ;-)
Taki Metz zaskoczył się tak bardzo, że do tej pory nie ogarnął aktualizacji Firmware'u 50-ki AF-1 pod K-30,
a już 9 miesięcy minęło..
W tym Pentaxie to chyba straszne złośliwce programują :-P
 

Motyl  Dołączył: 05.10.2010
Cytuj
Pyrek napisał/a:

Taki Metz zaskoczył się tak bardzo, że do tej pory nie ogarnął aktualizacji Firmware'u 50-ki AF-1 pod K-30,

tzn.?
 

Pyrek  Dołączył: 22.11.2010
Cytuj
Z K-30 nie działa HSS,
myślę, że w Metz'u zwlekają z aktualizacją firmware ze względu na sprzedaż 52 AF-1..
 
andyspring  Dołączył: 21.11.2011
Cytuj
Nie mogę wgrać aktualizacji. Robię wszystko według instrukcji. Karta SDHC 4G sformatowana. Sciągam plik z aktualizacją na pulpit, wypakowuję do karty(ten właściwy bin)-jest na karcie. Bateria pełna, wkładam kartę, wchodzę tam gdzie trzeba - informacje o oprogramowaniu - ekran nie jest aktywny. Wyświetla się tylko info, że jest 1,0. Czy ma znaczenie to, że używałem wcześniej tej karty z k x -em?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
W K-30 aktualizację firmware obsługuje się przez menu. Było o tym kilka postów wcześniej na tej samej stronie.
 
andyspring  Dołączył: 21.11.2011
Cytuj
Właśnie napisałem, że tak to robię. Wszystko tak jak trzeba. Karta z aktualizacją w aparacie. Wchodzę w menu-ustawienia 3 - info. o opragramowaniu. Ekran - info o oprogramowaniu -nie jest aktywny.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Czy plik jest w katalogu głównym karty? Nie może być w podkatalogu.
 
andyspring  Dołączył: 21.11.2011
Cytuj
Jest w DCIM
 
b-bar01  Dołączył: 09.07.2010
Cytuj
andyspring napisał/a:
Jest w DCIM

no to jest w podkatalogu
 

Dada  Dołączył: 01.03.2007
Cytuj
DCIM jest podkatalogiem, czyli źle. Wiesz co to katalog główny ? Inaczej mówiąc ma być wprost na karcie.
 
andyspring  Dołączył: 21.11.2011
Cytuj
Ok. dzięki

[ Dodano: 2013-04-18, 20:28 ]
Dziękuję, udało się.
 
germario  Dołączył: 08.06.2011
Cytuj
Witam, nie bijcie, ale mam problem z aktualizacją do wersji 1.10 Pentaxa K-3II. Karta sformatowana, plik wgrany, karta w aparacie(1) wciśniete menu przy włączaniu i nic. Moim zdaniem plik jest w katalogu głownym. Widzę go i DCIM. Co dalej, jak żyć :-/
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Wypakowałeś plik z archiwum?
 
germario  Dołączył: 08.06.2011
Cytuj
Nie, w instrukcji jest napisane, że sam sie rozpakuje, tak zrozumiałem. Poza tym nie wiem jak, stary juz jestem i pierwszy raz robie takie cuda.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
To co ściągasz to jest archiwum. Trzeba je rozpakować i wypakowany plik o rozszerzeniu bin wgrać na kartę.
 
germario  Dołączył: 08.06.2011
Cytuj
ok, będę dalej próbował. Dziękuję

[ Dodano: 2017-05-11, 17:04 ]
Tak niewiele do szczęścia potrzeba, jedna rada na forum i wszystko działa. PLWK jeszcze raz serdeczne dziękuję :-B :-B :-B Pozdrawiam

[ Dodano: 2017-05-11, 17:04 ]
Tak niewiele do szczęścia potrzeba, jedna rada na forum i wszystko działa. PLWK jeszcze raz serdeczne dziękuję :-B :-B :-B Pozdrawiam

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach