M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Na sharewareonsale dzisiaj za darmo Vegas
 

martinis  Dołączył: 01.03.2016
Cytuj
HDR Projects 4 na sharewareonsale przez dwa dni:
https://sharewareonsale.com/s/hdr-projects-giveaway-coupon-sale
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Można zgarnąć licencję na DxO Optics 11 Pro Esential. Należy na poniższy link podać swój mail do 30 kwietnia.
https://www.dxo.com/de/profifoto


Podaję za stroną www. programyzadarmo.pl
 

ZbyszekB  Dołączył: 27.09.2010
Cytuj
powalos napisał/a:
Można zgarnąć licencję na DxO Optics 11 Pro Esential
Czym się różni DxO Optics 11 Pro od DxO Optics 11 Pro Essential?? Czyli co daje to Essential?
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
ZbyszekB, Esential jest ograniczoną wersją Elite. Z tego co wiem to nigdy nie udostępniono za free wersji DxO 11 Pro w wersji Elite. Wcześniejsze wersje rozdawano w wersji Elite. Wypunktowane różnice znajdziesz tu: https://www.dxo.com/us/ph...otolab/editions
Główne ograniczenie to brak zarządzania profilami ICC.
 
germario  Dołączył: 08.06.2011
Cytuj
Apas zciągnąłem DT mając RT na próbę, ale DT nie widzi np naszego rc517 :(, jak zyć?
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
powalos napisał/a:
nigdy nie udostępniono za free wersji DxO 11 Pro w wersji Elite

Dlatego używam stabilnej 9, ale też mam nieczynne zarządzanie profilami ICC. Ktoś tu już pisał, że mu się 11 wysypała, czy jakieś problemy z bazą, drukowaniem.
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
germario napisał/a:
Apas zciągnąłem DT mając RT na próbę, ale DT nie widzi np naszego rc517 :(, jak zyć?

Mój 2.4.1 otwiera normalnie, i chyba nie jest to kwestia wersji programu bo k-3II juz od dość dawna jest obsługiwane przez DT. Moze brakuje jeszcze czegoś w systemie?
 
Vertidonar  Dołączył: 06.11.2015
Cytuj
rychu napisał/a:

Dlatego używam stabilnej 9, ale też mam nieczynne zarządzanie profilami ICC. Ktoś tu już pisał, że mu się 11 wysypała, czy jakieś problemy z bazą, drukowaniem.


A mi DXO9 nie chce czytać rawów z KP. Nie zgłębiałem tematu bo teraz korzystam z 11 i nie mam z nią żadnych problemów.
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
takie pytanie mam
bo przejrzałem cały wątek (ależ to zajmujące)

czy macie jakiś program do "hurtowego" i prostego w obsłudze programu do zmiany wielkości i rozdzielczości obrazków??

najlepiej na zasadzie klikam prawym klawiszem myszy i w menu rozwijanym pojawia się opcja "resize" - ewentualnie tylko program pyta o wielkość końcową zdjęcia. A i tak najlepiej jak by miał jakieś wartości zdefiniowane. jakość zdjęć specjalnie nie robi problemu. byle by było widać ogólny zarys fotek

ktoś coś poradzi?
 
chester  Dołączył: 01.04.2010
Cytuj
Pod Windows używam irfanview, pod linuksem - skrypty z imagemagick
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Rivelv napisał/a:
czy macie jakiś program do "hurtowego" i prostego w obsłudze programu do zmiany wielkości i rozdzielczości obrazków?

IrfanView
 
RPM  Dołączył: 28.07.2010
Cytuj
FastStone Image Viewer - można nawet RAW-y w nim wywoływać. O tyle o ile.
 
Jaśśśko  Dołączył: 30.05.2015
Cytuj
Pentaxowy DCU ma te funkcje, zaznaczasz wszystko z poziomu "Browser" potem prawym klawiszem myszy "Process Multiple Files" wybierasz miejsce, format zapisu, wielkość ... jest wiele opcji, potem działa w tle. Sprawdzone, skuteczne
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
no trudno poćwiczę te programy
ale to nie do końca to o co mi chodziło
wszystkie wymagają otwarcia programu (albo czegoś nie włączyłem, lub nie widzę)
a szukałem programu który będzie to robił z menu kontekstowego windowsa - w katalogu klikam na plik jpg lub kilkla zaznaczonych i w menu rozwijanym pojawia mi się opcja prostej banalnej konwersji czy zmiany wielkości zdjęcia.

tak czy siak dzieki
 

Kerebron  Dołączył: 10.03.2016
Cytuj
Rivelv napisał/a:
szukałem programu który będzie to robił z menu kontekstowego windowsa - w katalogu klikam na plik jpg lub kilkla zaznaczonych i w menu rozwijanym pojawia mi się opcja prostej banalnej konwersji czy zmiany wielkości zdjęcia

Prosię bardzo. XnShell
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
Kerebron napisał/a:

Prosię bardzo. XnShell


wygląda że to o to mi chodziło - sprawdzę w domu wieczorem :)
 

Marooned  Dołączył: 14.10.2006
Cytuj
Rivelv napisał/a:
szukałem programu który będzie to robił z menu kontekstowego windowsa
-> Rodzimy SNS-Resizer. Ustawiłem na kompie rodziców, korzystają od dawna bezproblemowo.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Ponownie można zdobyć klucze do Dxo FilmPack 5 https://www.dxo.com/maclife

Wiadomość za www.programyza darmo.net.pl
 
juzer  Dołączył: 10.04.2016
Cytuj
powalos napisał/a:
Ponownie można zdobyć klucze do Dxo FilmPack 5
Fajne to i urzekło mnie swoją prostotą. Gdzieś wycztałem, że można wykorzystać do obróbki rawów, ale ja nie widzę takiej możliwości. Proszę o potwierdzenie lub wskazanie odpowiedniej opcji.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach