Enzo  Dołączył: 20.12.2006
Cytuj
wilczek napisał/a:
Bateria sprawia mi problem tylko gdy jest zimno (czy ten typ tak ma czy może to wada fabryczna ?) :-/ ostatnio pełna wystarczyła na 50 fotek

Jak pisałem o jednym kompakcie, że akumulator wystarcza w nim na ok 70 zdjęć to były śmichy, chichy, że worek akumulatorów będę teraz nosił. Ale jak Pentax wypuszcza taki aparat, to się okazuje, że wszystko jest w porządku, bo... wystarczy kupić zapasowy akumulator :mrgreen:

wilczek napisał/a:
Do rozmieszczenia przycisków i uchwytu idzie się przyzwyczaić choć nadal jak chwytam za starą puszkę to jest wygodniejsza

Uchwyt jak z Olympusa OM-D w aparacie o wadze K-3. Z drugiej strony KP z DA Limitedami trzyma się w miarę wygodnie.
 

wilczek  Dołączył: 28.10.2008
Cytuj
Enzo napisał/a:
wilczek napisał/a:
Bateria sprawia mi problem tylko gdy jest zimno (czy ten typ tak ma czy może to wada fabryczna ?) :-/ ostatnio pełna wystarczyła na 50 fotek

Jak pisałem o jednym kompakcie, że akumulator wystarcza w nim na ok 70 zdjęć to były śmichy, chichy, że worek akumulatorów będę teraz nosił. Ale jak Pentax wypuszcza taki aparat, to się okazuje, że wszystko jest w porządku, bo... wystarczy kupić zapasowy akumulator :mrgreen:

[...]


To był akurat specyficzny przypadek bo czasy ekspozycji po około 40 sekund. Niemniej i tak uważam że jest jakiś problem przy niskich temperaturach.
Standardowo jednego dnia baterii mi jeszcze nie zabrakło.
 
Tomeyk  Dołączył: 06.12.2010
Cytuj
Problem jest na pewno, jeśli tak to wygląda w KP.
W K5IIs na jednej baterii w okolicy kilku stopni spokojnie wychodzą 4 tajmlapsy po 310 zdjęć i jeszcze jakieś 300 zwykłych fotek. Przy dłuższych czasach (ale ciepło było, powyżej 10 stopni) robił 250 ekspozycji po 20 sekund i nadal wskazywał pełną baterię.
Czyli KP nie dla mnie.
 

PiotrB.  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
No wiec w koncu pomacalem.....Hmmm, albo, dorobie sobie sam ta czesc przykrecana, albo zdecyduje sie na K3II... Faktycznie, nie mam co "zrobic" z malym palcem, oslabia sie przez to uchwyt...spada mi w bezwladna przestrzen....
 
mirekin  Dołączył: 03.12.2008
Cytuj
Z tego powodu właśnie dwa razy anulowałem zakup tego aparatu. Nie mogłem się przyzwyczaić...
 

majtek  Dołączył: 16.06.2011
Cytuj
Studiowałem instrukcję obsługi i nie znalazłem. Można przesłać zdjęcia z aparatu do laptopa bezprzewodowo (Wi-Fi)?
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
majtek, chyba tylko przy używaniu kart "bezprzewodowych". Nie mam KP więc tylko zgaduję. Pzdr.
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
W materiałach reklamowych stoi, że przy zainstalowanej specjalnej karcie. jak pisze powalos.
 

majtek  Dołączył: 16.06.2011
Cytuj
Dziękuję, czyli pozostaje kabelek.
 

Enzo  Dołączył: 20.12.2006
Cytuj
Ślub mi się szykuje i przydałoby się coś do pary z K-5II. A tu sobie pan suwaczkami macha w Lightroomie (swoją drogą , ciekawe czy z DNG jest równie dobrze, czy lepiej, wszak PEF to zawsze był dla twórców wołarek kulawy braciszek) Mamma mia!
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
Zrozumiałem tylko cinquecento :mrgreen:
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
a czy ktoś się orientuje czy w 3 mieście można gdzieś "pomacać" KP -
zaczynam się mocno zastanawiać - pewnie jeszcze mi na tym zastanawianiu zejdzieeeeeeeeee kope czasu ale bym pomacał i się sam przekonał
 

majtek  Dołączył: 16.06.2011
Cytuj
W cyfrowe.pl w Szczecinie jest, więc w Gdańsku pewnie też.

 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
eh Gdańskie Cyfrowe jak do tej pory to mnie tylko rozczarowywały
 

majtek  Dołączył: 16.06.2011
Cytuj
Masz tak dużą traumę, że nie wejdziesz za próg?
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
wejść wejdę
ale niestety jak ostatnio tam byłem - nie widziałem na półce - i biorąc pod uwagę przygody chyba nie jestem w stanie poprosić aby sprawdzili czy nie mają na magazynie - bo boje się ze przyniosą mi jakiegoś olympusa OM D :) - chyba najbardziej podobny :)
po za tym jak by to powiedzieć - nieśmiały jestem
 

MAX581  Dołączył: 18.03.2010
Cytuj
Rivelv napisał/a:
boje się ze przyniosą mi jakiegoś olympusa OM D :) - chyba najbardziej podobny :)

Jak bylem na promocji fuji - to jeden z gospodarzy , wydający aparaty wziął mojego K-1 za GFX50S... Faktycznie - ta średnioformatówka niewiele się różniła... Jak już mają się pomylić - to niech to będzie w tę stronę... ;-)
 

skaarj  Dołączył: 18.03.2016
Cytuj
Rivlev gdybyś już się przełamał to chyba trzeba na Łostowicką, bo przenieśli się z Kartuskiej. Podobno. Kumpel ostatnio zobaczył banner w innym miejscu.
 
drimik  Dołączył: 27.01.2010
Cytuj
Pojawiła się nowa wersja softu do KP v1.10
http://www.ricoh-imaging....digital/kp.html
 

akagi66  Dołączył: 16.11.2007
Cytuj
do jakiego ISO szumy są Waszym zdaniem akceptowalny w tym aparacie ?

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach