Piotrek K  Dołączył: 16.11.2009
Cytuj
Wbrew pozorom dużo MP przy astro jest bardzo przydatne. Odszumiasz potem sam na koniec obróbki i masz panowanie nad kontrolą. Niewiele gorsze zdjęcia takiej np. Drogi Mlecznej można zrobić składając panoramę i dość mocno obrabiając obrazek a nie stackując. Nawet jeśli wynikowy plik wygląda słabiej na cropach 100 procent to po przeskalowaniu jest przyzwoicie. Jeśli na zdjęciu ma być też coś na ziemii to w grę też wchodzi mocna obróbka a wszelkie zaznaczenia dają bardziej naturalny efekt jak masz duży zapas rozdzielczości.
 

pawelek-79  Dołączył: 06.09.2006
Cytuj
Czy gniazdo mikrofonu może służyć jako gniazdo wężyka spustowego?
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
pawelek-79 napisał/a:
Czy gniazdo mikrofonu może służyć jako gniazdo wężyka spustowego?


a to tak nie jest ??
 

pawelek-79  Dołączył: 06.09.2006
Cytuj
Rivelv napisał/a:
pawelek-79 napisał/a:
Czy gniazdo mikrofonu może służyć jako gniazdo wężyka spustowego?


a to tak nie jest ??


Nie wiem. Chcę się upewnić. Ściągnąłem sobie instrukcję, ale w niej mowa tylko o gnieździe mikrofonu i nie znalazłem informacji, że pełni podwójną funkcję.
 

Zbynio  Dołączył: 07.05.2007
Cytuj
Z K-S2 łączysz się apką ze smartfona przez wi-fi i masz dostęp do większości funkcji łącznie z podglądem, ustawieniem ostrości i wyzwalaczem.

 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
pawelek-79 napisał/a:
Rivelv napisał/a:
pawelek-79 napisał/a:
Czy gniazdo mikrofonu może służyć jako gniazdo wężyka spustowego?


a to tak nie jest ??


Nie wiem. Chcę się upewnić. Ściągnąłem sobie instrukcję, ale w niej mowa tylko o gnieździe mikrofonu i nie znalazłem informacji, że pełni podwójną funkcję.


nie wiem jak jest w K-S2, ale w K70 (i chyba K30) jest w menu pozycja na temat wyboru czy ma być mikrofon czy wężyk - czy automatycznie ma wybierać. może w tym tez jest.
 

pawelek-79  Dołączył: 06.09.2006
Cytuj
Nie wiem, jak jest w K-S2, ale przeglądam ponownie instrukcję obsługi i nie znajduję takiej opcji, a przyznam, że z myślą o astrofoto, jest to dość istotne. Poza tym programowalny pilot też ma trochę opcji, które niekoniecznie ustawię interwałometrem.
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
Moze idz do jakiegos sklepu i przymierz. Standardowe od canona powinny pasowac. Nawet zepsute sluchawki (jesli posiadasz) wystarczy kabelki zwierac zeby sprawdzic
 
daro262  Dołączył: 02.02.2019
Cytuj
Witam.Kto ma k -S2?Mam 2 pytania .Pozdrawiam.
 

pszczołowaty  Dołączył: 07.12.2009
Cytuj
Mam k-s2
 

seele  Dołączył: 07.03.2007
Cytuj
Mam KS-2 4 lata. Do zdalnego sterowania używam telefonu z aplikacją Image Sync pod Androida.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach