Gringo napisał/a:jakby nie było widac różnicy nie robiono by stałek 85 1.8 i 85 1.4 dla tego samego systemu
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
Rzadko schodzę poniżej 2.2.jungli napisał/a:No tak tylko to swiatlo...
No tak, to jest moje zdanieGringo napisał/a:mów za siebie![]()
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
asklop napisał/a:Gringo napisał/a:jakby nie było widac różnicy nie robiono by stałek 85 1.8 i 85 1.4 dla tego samego systemu
gadasz![]()
czasami ta ciemniejsza jest lepsza optycznie( obejrzyj fotki z canona 50/1 a 50/1,4 i porownaj), a przewaga jasniejszego nie polega na jakosci a na jasnosci i lepszej budowie.
Gringo napisał/a:ty tylko potwierdzasz moje słowa. Różnice widać miedzy obiektywami chociażby w rysowaniu, głębi ostrości plastyce czy wielu innych rzeczach. Poza tym czasem nie znaczy zawsze. Porównaj chociażby 50 1.8 z 50 1.4 a 50 1.4 z 50 1.2 :D
Osobiście FA 50/1.7 uważam za lepiej rysujące szkło od 50/1.4.Gringo napisał/a:Porównaj chociażby 50 1.8 z 50 1.4
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Osobiście FA 50/1.7 uważam za lepiej rysujące szkło od 50/1.4.Gringo napisał/a:Porównaj chociażby 50 1.8 z 50 1.4
asklop napisał/a:Gringo napisał/a:ty tylko potwierdzasz moje słowa. Różnice widać miedzy obiektywami chociażby w rysowaniu, głębi ostrości plastyce czy wielu innych rzeczach. Poza tym czasem nie znaczy zawsze. Porównaj chociażby 50 1.8 z 50 1.4 a 50 1.4 z 50 1.2 :D
i co tu porownywac. 50/1,4 bez watpienia bedzie lepsza optycznie od 50/1,2, nie bedzie moim zdaniem mniej plastyczna, a roznica w glebi ostrosci nie zauwazalna praktycznie. O roznicy w cenie nie wspomne.
O rany, przecież napisałem o Pentaxie.Gringo napisał/a:pentax nie ma 50 1.8 :P to było o canonie :P
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
takpoprostu napisał/a:Różnica ogromna jeżeli chodzi o portret ?
Jakiś tam N
www.kosiorek.wordpress.com
argawen napisał/a:O rany, przecież napisałem o Pentaxie.Gringo napisał/a:pentax nie ma 50 1.8 :P to było o canonie :P
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Chyba należy jeszcze dodać, że 70mm to maksimum jeśli chodzi o portretową ogniskową używalną w pomieszczeniach, no chyba że interesują cie twarze na cały kadr, lub masz w domu ogromne pomieszczenia.takpoprostu napisał/a:Różnica ogromna jeżeli chodzi o portret ? pomiędzy 70tką a t90tką ?
Yashica Mat124, Canon 100d

Asahi napisał/a:jedno zdjecie mowi wiecej niz 1000 slow.
Pozdrawiam
takpoprostu napisał/a:może teraz jeszcze jakiś ładny portret z 70tki i t90tki
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Yashica Mat124, Canon 100d