zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
piotr_luk, nie zdradzaj wszystkich sekretów kuchni forumowej ;-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
tak mi się wymsknęło ;-)

Gavreel  Dołączył: 21 Sie 2008
Witam,

jestem nowy na forum chociaż udało mi się przemycić kilka fotek z bratniego konta. Właścicielem pentaxa jestem od kwietnia.. Strasznie mnie ta zabawa wciągnęła i teraz rzadko rozstaję się z k-dyszką.

no ale koniec gadania... czas działać :-B for all

regis  Dołączył: 30 Gru 2006
:-B 4 U 2 ;-)

pieku  Dołączył: 17 Sie 2008
Witam serdecznie wszystkich,

człowiek szuka aż w końcu znajduje coś dzięki czemu może poszerzyć swoją wiedzę o czymś co lubi robić.

Tak wygląda moja (bardzo) krótka obecność na tym forum. Świetne posty i porady, to co dzięki czemu moje małe dzieciątko pentaks k10d, będzie się rozwijało i rosło w siłę, a moje zamiłowanie do niego będzie wzrastać ;-)

Pozdrawiam i uszanowanie dla wszystkich forumowiczów:)

Do następnego...posta.

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
pieku napisał/a:
....to co dzięki czemu moje małe dzieciątko pentaks k10d, będzie się rozwijało i rosło w siłę,

Bobowita? ;-) :mrgreen:
pieku, witaj

OBIBOK  Dołączył: 26 Sie 2008
  Witam Wszystkich.
Niedawno odkrylem to forum postanowilem sie zapisac bo sporo tu ciekawych i pozytecznych informacji. Widze ze sporo ludzi sie zna osobiscie i bywa na zlotach i wyprawach.Pentaxa K10D mam od grudnia, zdazylem juz zebrac spora kolekcje szkiel do niego (25 szt.)-- ( jestem raczej kolekcjonerem nie fotografem) .Niestety (albo nie niestety:) ) wiekszosc z nich to szkla manualne w tym 10 Adaptall SP. Ogniskowe od 10mm-600mm, poszukuje dluzszych ale trudno je zdobyc.Poza Pentaxem posiadam jeszcze kilka Panasonikow FZ-1, FZ -18, FZ-30 i DMC L1K i od niedawna Olympusa E-3. Panasonikow przewaznie uzywam do zdjec macro bo sa wygodniejsze w obsludze i mam do nich komplet szkiel Raynoxa.Olympusa ze wzgledu na weather seal, dostepnosc weather seal szkiel AF na wyprawach.Poza tym sa one wymienne z Panasonikiem DMC L1K , w sumiem mam do tego tandemu 16 szkiel choc nie wszystkie sa weather prof.Pentaxa ze wzgledu na wage i rodzaj szkiel raczej tam gdzie moge dojechac samochodem , troche pobyc i mam czas na zabawe z ustawianiem manualnym i statywu z glowicami.Fotografuje widoczki , przyrode , czasem krutkie reportarze z wypraw, zadko zdjecia podwodne ale to raczej analogiem . Jestem amatorem pstrykaczem NIE fotografem artysta.I to by bylo na tyle:)).Mam nadzieje ze z czasem poznamy sie blizej:))

eNIKa  Dołączył: 27 Maj 2008
OBIBOK napisał/a:
(25 szt.)--(Ogniskowe od 10mm-600mm)

WOW :shock: Respecta!! :evilsmile:

Witam na forum i Pozdrawiam Serdecznie :-B
eNIKa

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
OBIBOK, ty to jakiś kuzyn Spinnera jesteś, co nie ? :evilsmile:

a kim jest spiner?

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
OBIBOK napisał/a:
a kim jest spiner?
Na komisję egzaminacyjną do szkoły teatralnej wchodzi kandydat na studenta. Pada zadanie:
- Proszę rozśmieszyć Jana Kobuszewskiego
- A który to Kobuszewski?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Jarek Dabrowski napisał/a:
Na komisję egzaminacyjną do szkoły teatralnej wchodzi kandydat na studenta. Pada zadanie:
- Proszę rozśmieszyć Jana Kobuszewskiego
- A który to Kobuszewski?

LOLZ

powaznie niewiem kto to:((

[ Dodano: 2008-08-28, 23:13 ]
ale zato kupilem dwie koncowki adaptall p/ka :))

[ Dodano: 2008-08-29, 13:16 ]
ooo znalazlem stronke spinnera fotki robi fajne to nie wstyd takiego miec w rodzinie:))

Orion  Dołączył: 30 Sie 2008
Witam szanownych Forumowiczów :-)
Od prawie roku jestem szczęśliwym posiadaczem Pentaxa K 100 D Super z kitowym szkiełkiem plus Sigmą 70-300 mm f/4.0-f/5.6 DG APO MACRO. Pomału zaczynam się rozglądać za lepszym szkłem głównie do pomieszczeń.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam :-)

yarpen  Dołączył: 28 Lip 2008
Witam wszystkich
Wprawdzie Pentaxa jeszcze nie posiadam, ale przymierzam się do kupna lustrzanki i liczę, że tu znajdę odpowiedzi na większość moich pytań.

Pozdrawiam - marcin

Anno  Dołączyła: 04 Sie 2007
Orion, yarpen, witajcie :-B

Orion, ładny awatar :-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Orion napisał/a:
Od prawie roku jestem szczęśliwym posiadaczem Pentaxa K 100 D Super

yarpen napisał/a:
Wprawdzie Pentaxa jeszcze nie posiadam
Można i tak i tak, jak widać forum jest dla wszystkich. Witajcie

Gonzow  Dołączył: 04 Lip 2008
Witam,

zdjęcia robię w zasadzie "od zawsze"
I to w praktyce znaczy również "od zawsze Pentax" [z małą odchyłka w stronę Zenita i innych wynalazków zza wschodniej granicy]
Niejedna godzinę spędziłem w czarno-białej ciemni i wspominam to z rozrzewnieniem, bo od niedawna przeniosłem sie do cyfrowego świata i momentami nie wiem czy to dalej jest fotografia, czy już tylko grafika komputerowa...

Na forum zarejestrowałem się dopiero ostatnio, ale zaglądam tu od baaardzo dawna i jednoznacznie muszę stwierdzi, że forum jest dokładnie takie jak Pentax - ma klimat :mrgreen:

Jest tylko jedna wada - można łatwo poczuć się zdeprymowanym, bo robicie za dobre zdjęcia ;)

pozdrawiam wszystkich

mlmar  Dołączył: 03 Lip 2008
Cytat
Jest tylko jedna wada - można łatwo poczuć się zdeprymowanym, bo robicie za dobre zdjęcia ;)

bo tylko te 'za dobre' się pokazuje [;

życzliwy  Dołączył: 29 Sie 2008
Witam wszystkich.

Na forum jestem od bodajże 2 dni, ale wcześniej wchodziłem tu dosyć często jako czytelnik. Głównie dzięki Wam kupiłem K20D i rozpocząłem przygodę z Pentaksem (choć na każdym kroku byłem straszony przez sprzedawców stojących obok wypchanych półek z S oraz fanatycznie oddanych użytkowników C i N).

Pozdrawiam serdecznie.

Skocz do: