Maciek napisał/a:Dolewanie spirytusu do piwa przemysłowego to mit.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
matth napisał/a:sklep zwący się piwa świata
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
nx10 , 16/2.4, 30/2, 18-55, SEF-42A
doszedł K7 i Samyang 8mm
Sprobuj zatem Amber Imperial Porter. Na te podrobe z Zywca juz nie bedziesz mogl patrzecMichał K napisał/a:Żywiec Porter...ciężkawy,ale niezły 9,5%
pozdrawiam,
dzerrry
alkos napisał/a:A co z wersjami "strong"?
kaczor napisał/a:Bosmana niepasteryzowanego
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Maciek, ale w sumie na jedno wychodzi. W piwie pojawia sie a-piwny, latwo wyczuwalny alkohol.Maciek napisał/a:Jakość tych składników i tempo fermentacji wpływają na silniejsze pojawienie się "nutek bimbrowych" stąd możliwe zasugerowanie się, że dolano spirytusu.
pozdrawiam,
dzerrry
answer13 napisał/a:Brakuje mi Śląskiego Książęcego z Lwówka Śląskiego...(jak dowiedziałem się o bankructwie browaru łezka mi poleciała)
answer13 napisał/a:Czeskie piwa są dobre, a nie które pyszne.
dzerry napisał/a:Amber Imperial Porter.
YellowLabel napisał/a:Piłem ostatnio tego miodowego Ciechana. Myślałem, że oddam wszystko z powrotem. Obrzydlistwo :P
matth napisał/a:YellowLabel, dorośniesz
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Cudnie, fajnie i w pytę
Maciek napisał/a:Dolanie czystego spirytusu się zwyczajnie nie opłaca.
Maciek napisał/a:Rozmawiałem o tym ze specjalistą od piwa który dobrych kilka lat przepracował w koncernie piwnym i tłumaczenie, że taniej jest dołożyć choćby kukurydzy i ją przefermentować do mnie przemawia - działania zwiększające zysk są akurat wielce prawdopodobne.
Az to sobie wyobrazilem i zaplulem monitorMaciek napisał/a:nawet nie próbuję tu przyrównywać warki strong do Imperial Portera czy Chimaya.
pozdrawiam,
dzerrry
CytatKoszt produkcji spirytusu jest pomijalnyIle to - 1,5pln za 1l?
Cudnie, fajnie i w pytę
Maciek napisał/a:No tak - dopóki nie wie o tym Państwo
Maciek napisał/a:A dokładając coś do warki pewnie nadal mieści się to w szerokim pojęciu "warzenie". No i nie potrzeba dodatkowych urządzeń.
Maciek napisał/a:Oczywiście nawet nie próbuję tu przyrównywać warki strong do Imperial Portera czy Chimaya.