wojtek_84  Dołączył: 14 Sie 2009
Marek napisał/a:
wojtek_84, gdybyś wiedział jacy ludzie kupują lustrzanki i jacy sprzedawcy je sprzedają oraz jakie zasady sprzedaży sprzętu w sieciach handlowych obowiązują, to zapewne byś powyższego nie napisał. :mrgreen:

Niestety wiem jacy ludzie sprzedają aparaty bo niedawno sam kupowałem sprzęt i robiłem wywiad po marketach. Okazało się że po dwóch dniach buszowania w internecie byłem dużo bardziej zorientowany niż "specjalista" :-) .

wojtek_84  Dołączył: 14 Sie 2009
Ale gwarancja tylko na rok i bez polskiego menu :).

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Jasiek Matacz napisał/a:
Serwis Polska + pełna gwarancja= 2 lata...

Serwis Polska + pełna gwarancja [niemieckiego dystrybutora] = 1 rok :-P

przecież nie napisali o jakiego dystrybutora się rozchodzi

full serwis z wysyłką do niemiec ;-)

polską instrukcję mogą dawać skserowaną, czy tam wydrukowaną z pdF (tak miałem przy k10d - nówka ze sklepu)

najlepiej zapytać przed zakupem ;-)

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Crow napisał/a:
Chyba, że złodziejem jest Japończyk :-P

Raczej predzej ukradnie koreanczyk, brazylijczyk albo uwaga.... amerykanin!!! :shock: Nas jest za malo ( raptem ok 700), wiec nie jestesmy ujeci w statystyce :-P

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Jasiek, już myślałem, że w trzech miejscach Ci wystarczy o tym pisać. Jeszcze tu trafiłem, uff.

dsk, a liczyłeś KrzyczyPudło :?:

Wojciech Ben K.  Dołączył: 16 Gru 2007
może ktoś coś słyszał gdzieś...?:
http://www.amateurphotogr...ews_291437.html

jeżeli powielam wątek to skuza:)

Apazar  Dołączył: 10 Gru 2008
Niestety była informacja o tym.
Non fa niente.
;-)

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
na forum canona pisali że pentax nie ma przyszłości więc może tak zamnkąć wątek ?
:-B :-B :-B
niech pentaxa sprzedadzą nawet diabłu ale mogli by w końcu jakieś cyfrowe ff wypuścić najlepiej w cenie k20d

RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
adriano210 napisał/a:
na forum canona pisali że pentax nie ma przyszłości więc może tak zamnkąć wątek?

Na forum Nikona pisali za to, ze Canon nie ma przyszłości. ;pp
A co na fotum Sony potrafią wypisywać...

Tylko co z tego?

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Kolejny cykl koszulek P@PL powinien mieć wielki napis:

NO FUTURE.

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
A nie lepiej Pentax is dead? Nie odwlekajmy tego co nieuniknione :-P

huh  Dołączył: 03 Wrz 2009
Canon wypuścił semipro robiące bardziej mydlane zdjęcia od poprzednika, oglądałem dokładnie dopiero od 8 MP jest czysto, bez szumów i bez mydła... i sprzedaje to jako puszkę dla biedniejszych prosów :D
i czyj to koniec ? :D

RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
A co dopiero musza ludki z Olympusami myśleć? Mała matryca (głównie założenie systemu) jest teraz aktualnie barierą nie do przeskoczenia. My mozemy dywagowac czy będzie FF czy nie w Pentaxie, u nich 12 Mpix wydaje się być maxem (wyjście powyżej tę iloś i tak już nie polepszy rozdzielczości) i innego rozwiązania niezabardzo można się spodziewać. Po prostu fizyka staje okoniem. Co mają zrobić PRO co zainwestowali w ten system? Przesiąść się na micro 4/3? Tak więc nie narzekajcie bo nie jest wcale tak źle. K 7 i KX świadczą o tym, że Pentax obrał (IMHO) dobry kierunek.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Jak Canon i Nikon wypuszczają na rynek produkty SemiPRO, to tylko po to, żeby zarobić (a nie koniecznie zrobić dobry sprzęt). Wcale nie byłoby fajnie, jakby tylko Pentax robił sprzęt klasy K-x, K-7. "Więksi" konkurencji też mają z tego wszystkiego swoje trzy grosze.

ulro  Dołączył: 14 Lip 2009
Cytat

NO FUTURE.

Raczej NO FFUTURE. ;-)

huh  Dołączył: 03 Wrz 2009
bardziej chodzi o MP niż mm, te milimetry dają naprawdę sporo, i nie tylko to że tańsze jasne szerokie stałki. pentax nie odzegnuje sie od FF, szczegolnie ze konkurencja goni, nawet sigma ma FF w planach.

ankaro  Dołączył: 10 Lut 2009

Skocz do: