Ryszard napisał/a:Cholerka, też mam MES ze słynnej Spinnerowej szuflady... Chyba powinienem spiłować front i wygrawerować ME Spinner, co Wy na to?
djack napisał/a:Może Pentax powinien wypuścić limitowaną serię MESuper model Spinner (tak na wzór producentów gitar, którzy wypuszczaja modele sygnowane słynnymi nazwiskami).
pozdrawiam,
dzerrry
CytatPotrzebuję chętnego do pokoju hotelowego na PPD. Żona musiała zrezygnować z wyjazdu.
noel napisał/a:
Pozostaje tylko zapytać, dlaczego dziś się takiego sprzętu już nie robi?
djack napisał/a:Ryszard napisał/a:
Cholerka, też mam MES ze słynnej Spinnerowej szuflady... Chyba powinienem spiłować front i wygrawerować ME Spinner, co Wy na to?
Może Pentax powinien wypuścić limitowaną serię MESuper model Spinner (tak na wzór producentów gitar, którzy wypuszczaja modele sygnowane słynnymi nazwiskami).
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
Maciek napisał/a:W wątku IVPPD - dojazd (adres / mapki / kto czym i skąd przybędzie) gucio-59 zgłaszał chęć przyjazdu ale ma problem bo zgłosił się już po
zamknięciu listy uczestników - napisz może do niego na PW.
Spinner napisał/a:Nooo Panowie - jak zalapiecie jak to się robi to jest to bajecznie proste i przyjemie chodzi... Wstrzymaj się z bolami Noel - pokaze Ci na PPD...
sylwiusz napisał/a:Ostatnia firma, ktora intesnsywnie rozwijala aparaty z recznym ostrzeniem i doprowadzila je niemal do perfekcji - czyli Contax, zamknela dzial foto niedawno...
djack napisał/a:Może Pentax powinien wypuścić limitowaną serię MESuper model Spinner (tak na wzór producentów gitar, którzy wypuszczaja modele sygnowane słynnymi nazwiskami).
C + M
Istreed napisał/a:Tak właśnie mnie naszło, w sumie cy próbował ktoś z was robić przekładkę pryzmatu i soczewki w punkcie ocznym z ME superki do czegoś innegoW sumie można by było zobaczyć czy wlazła by do KX
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:Jest tam w MES coś, co może się niepostrzeżenie zepsuć tylko dlatego, że aparat ma 25 lat i nie był na czas w serwisie
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Ryszard napisał/a:Tylko gąbka przy lustrze ostatnio trochę sflaczała, ale to mogę sam wymienić.
pozdrawiam,
dzerrry
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Pozdrawiam,
dialer
K-5, K10D, Ds, MZ7, MZ30, Zorki 4K+Jupiter 8
DA 16-45, DA 18-55,FA 28-105 3.2-4.5, Tamron 75-300/4-5,6 , SMC-A 50/1,7, Jupiter 37A 135/3,5
Samsung SEF-36PZF; Soligor PZ-42 AF
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
MarWoj napisał/a:dzerry,a mógłbys podpowiedziec,gdzie mozna taką zdobyc?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:http://www.aki-asahi.com/...topren/foam.php
Pozdrawiam,
dialer
DA 16-45, DA 18-55,FA 28-105 3.2-4.5, Tamron 75-300/4-5,6 , SMC-A 50/1,7, Jupiter 37A 135/3,5
dialer napisał/a:na pierwszy rzut oka widać że te gąbki to dokładnie w jakich trzyma się scalaki
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Pozdrawiam,
dialer
dialer napisał/a:No przecież na pierwszy rzut oka widać że te gąbki to dokładnie w jakich trzyma się scalaki (układy scalone ;) jedynie grubość może być nieodpowiednia ale to zawsze można dociąć
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
emigrant napisał/a:dzerry, Czy to nie jest tak, że do światłouszczelnienia tylnej ścianki używa się innego materiału, niż do amortyzacji lustra (grubość, sprężystość, porowatość)?
pozdrawiam,
dzerrry