wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Cena K7 wyraźnie idzie w dół ... dzisiaj w B&H-u kolejny spadek na 920$. 2 najdroższe szkła też nietak dawno potaniały. Jakieś nowe idzie ?

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Czy te spadki i promocje mają coś wspólnego ze spadkami cen walut i umacniającą się złotówką? Myślałem o kupnie k-7, ale te 4 tysiące, to jednak dla mnie za dużo. W lutym 2008 roku kipiłem k-10 za 2300zł. Te ceny już pewnie nigdy nie wrócą, ale ja niestety już też tyle nie zarabiam, co kiedyś. Mówi się, że elektronika konsumpcyjna relatywnie tanieje, np. komputery czy telewizory. Ale są towary, które trzymają cenę i nijak nie można ich zdobyć. Ceny obiektywów obecnie to niezły skandal. Ale co mamy robić. Płakać i płacić. Choć k-7 to nie respirator i świat się nie zawali jak go nie kupię.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
wuzet, raczej długo leży... Bo co tam jakiś market ma wiedzieć, czy idzie nowe? Pamiętajmy, że kasa musi płynąc, bo na rynku nie tylko P., a na półkach musi być ruch.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
cinekk1 napisał/a:
W lutym 2008 roku kipiłem k-10 za 2300zł

tyle że wtedy do k20d miał premierę, więc wiadomo że k10d który już był sporo czasu na rynku, musiał być tani
no i dolar był wtedy tani, kryzys był jeszcze tylko tworem wirtualnym

el.corczino  Dołączył: 03 Lut 2010
wuzet napisał/a:
Cena K7 wyraźnie idzie w dół ... dzisiaj w B&H-u kolejny spadek na 920$. 2 najdroższe szkła też nietak dawno potaniały.

wuzet, a jaka jest cena da LTD 40 mm ?

Marcin1978  Dołączył: 20 Lip 2008
lobo napisał/a:
Wchodzę ja sobie dzisiaj na stronę Euro a tam w dziale lustrzanki:
http://www.euro.com.pl/lustrzanki.bhtml
pierwszy K-x jako bestseller z kitem 1978, a chwilę dalej jeszcze raz w dualu za 2468. Się porobiłooo :-D

Czyżby Apollo się bujnęło i zadziałało? Bo obie wersje jako jedyne z aparatów na liście mają linka "Przeczytaj więcej na temat aparatów Pentax K-x".

tadeuszd2  Dołączył: 06 Gru 2009
http://cgi.ebay.pl/Pentax...=item2558c13660
Bez cła i bez Vat.

[ Dodano: 2010-03-12, 16:33 ]
http://cgi.ebay.pl/NEW-PE...=item439dc1b1e6
Bez cła i bez Vatu.

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
tadeuszd2, to jest cena brutto, z doliczonym VAT brytyjskim. Widzę dwa problemy z zakupem w UK
1) problem z Royal Mail Airmail bo pomiędzy Polską a UK nie ma zawartych odpowiednich umów, które umożliwiają wysyłkę paczek ubezpieczonych więc duży odsetek ginie. Co ciekawe giną jeszcze w UK a nie u nas.
2) problem gwarancji - serwis Apollo nie będzie chciał naprawić aparatu kupionego w UK co w praktyce oznacza, że aparat trzeba będzie wysyłać do Niemiec na własny koszt.

Czyli 12% taniej bo wydasz 800 funtów, po kursie PayPala to ok 3400 kiedy w PL ceny k7 zaczynają się od 3900.

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Na ginące paczki z UK jest rozwiązanie - można wysyłać innymi kanałami - w zbliżonej cenie na pewno znajdzie się coś innego niż Royal Mail. Ktoś podawał (o ile dobrze pamiętam - w wątku o imporcie duuużego powiększalnika z UK) kilka firm spedycyjnych o polskim rodowodzie, które są nastawione właśnie na przewóz towarów między PL a UK - także nietypowych (gabaryty, przeprowadzki itp.). Ale i tak zastanawia mnie jak oni są w stanie zrobić takie ceny na nowy sprzęt :shock: .

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
poczytałem trochę komentarzy na ebayu na temat tego sprzedawcy i różowo nie jest

paczki dochodzą z dużym opóźnieniem, albo w ogóle nie dochodzą, kilka osób zwróciło też uwagę na fakt, że nie są to produkty z UK

nie wiem czy paczki są wysyłane z UK czy np z HK, bo o tym nikt nie wspomniał, ale faktem jest, że coś muszą kręcić, bo mają nawet sporo negatywnych opinii

Przem77  Dołączył: 27 Sie 2007
Te linki które podaliście są za body natomiast ja pisałem o kicie za 3999 czyli K7 + da16-55

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
tego kxa piszą że ślą z uk z brithon :)

do rosji juz nikt nie wysyła, bo tam paczki mogateraz iść do 2 miesięcy wg nowej ustawy (kiedyś było 2 tyg. teoretycznie :)

za małę różnice cenowe żeby się bawić w kupowanie do Polski moim zdaniem

k7 już niezła cena, ale ja bym kupował tylko jakbym kogośtam miał i ten ktoś by miał zaniedługo urlop w Polsce. za duży hajs do stracenia/zamrożenia, bo pewnie przez ebaya można by odzyskać kasę lub w końcu by dotarł przedmiot ale to kupa nerwów itp.

Mi ebay kilka razy zwrócił kasę ale trwało to sobie chwilę i nie było to dużo funtów.

pozdro

Przem77  Dołączył: 27 Sie 2007
Jeszcze jedno sory że w tym temacie, gdyby coś to proszę usunąć tego posta.
Mianoeicie chodzi mi o średni format czy było już coś na ten temat ???

A co do KX to przy cenie w Polsce o której pisałem wcześniej czyli 1899 to moim zdaniem nie ma najmnijszego sensu kombinować z zagranicznymi zakupami.
Ale to zostawiam do waszej oceny.

Tak na marginesie dodam jeszcze że wszystkie kolory które do tej pory były w podobnych cenach niebawem będą droższe !!!

dodatkowo będą jeszce limitowane wersje kolorystyczne w cenie sugerowanej w całej europie 599 euro za szt. ( nie ma szans aby były tańsze )

Draca  Dołączyła: 12 Cze 2008
jedrus68 napisał/a:
Chyba cena godna uwagi:
http://www.euro.com.pl/ob...9-srebrny.bhtml

Cena do przyjęcia ;-)
Wysłałam zamówienie i ... zonk.
Nie mają na stanie, realizują zamówienie wg następującej procedury:

Witamy ze sklepu internetowego RTV-Euro-AGD
Dziękujemy za złożenie zamówienia.

Przystępujemy do sprawdzenia możliwości jego realizacji. Zamówiony sprzęt jest sprowadzany na indywidualne zamówienie od producenta. Na ogół realizacja tego typu zamówień zajmuje około 28 dni roboczych. Sporadycznie może się okazać, że sprowadzenie tego produktu nie będzie możliwe. Dokładamy wszelkich starań aby zamówienie zrealizować jak najszybciej.

Obawiam się, że będzie podobnie jak z Sigmą 10-20. Też była promocja w EURO AGD i nici z zakupu. Po 3 tygodniach potwierdzili, że zamówienie nie może być zrealizowane.
Jak dostanę w tej cenie, dam znać ;-)

el.corczino napisał/a:
wuzet, a jaka jest cena da LTD 40 mm ?

370$ w Adoramie, w B&H-u chwilowo nie mają.

wuzet, dzięki. Cena niezła ale tylko podczas zakupu osobiście bez przesyłki, vatu i cła.

el.corczino, Wysyłając taki obiektyw razem z innymi małowartościowymi drobiazgami, minimalizujesz opcje vatu i cła. Koszt wysyłki przy tzw. okazji czegoś innego, praktycznie żaden. Oczywiście jesli jest takowa możliwość (posiadanie kogoś znajomego/rodziny tutaj, kto wysyła te "inne" dobra do kraju)
Juz pisalem o tej kwestii kilka razy na forum i jeszcze raz powtórze ... swoją opinie opieram na własnym doświadczeniu, czyli w ciagu 5 lat wyslalem około 40 różnych paczek z różnymi "rzeczami" i tylko raz zostało mi naliczone cło ( za komplet opon zimowych 19" ) Dodam że mój export/import nie ma celu handlowego, ot rzeczy do użytku własnego/rodzinnego.

wuzet, dzięki za cenne informacje.
Może mógłbyś jeszcze napisać jaki jest koszt przesyłki z USA do Polski.
Słyszałem, że paczki giną i tu może być problem :-/

Na amazone.com Pentax 40mm Ltd jest za 349$:
http://www.amazon.com/Pen...68486385&sr=8-1

szatek0000  Dołączył: 23 Gru 2008

andrusz  Dołączył: 28 Lip 2007
K-7 zaczyna mocno tanieć... coś się szykuje :roll: :-D

Skocz do: