corn napisał/a:jak Macierewicz.
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
PK napisał/a:opiszon, bez popadania w skrajności przydałoby się trochę więcej bokehu ze średnich dystansów.
Tak jaw powyżej
Za przykład może posłużyć choćby mały limited 35- w sytuacjach "makro" bokeh ma całkiem fajny, w "zwykłych" kadrach nie jest już tak cukierkowo.
faajne to drugie, szkoda tylko że tak centralnie.ElvisZdw napisał/a:Ricoh Rikenon 50MM f/2.
Yashica Mat124, Canon 100d
Dobrego Swiatla
Puszki, słoiki, worek na klamoty i protefix
Pacierza i piwa nie odmawiam...
...
K20D/Kr Sigma EX 50-150HSM Sigma 17-70HSM 2xPentax 500Ftz i kilka manualek
Nie ma złego światła,jest tylko inne..
...
K20D/Kr Sigma EX 50-150HSM Sigma 17-70HSM 2xPentax 500Ftz i kilka manualek
Nie ma złego światła,jest tylko inne..
Tad napisał/a:lubię, gdy zdjęcie jest ciekawie skomponowane
D700+MBD10+T17-35+N35-70/2.8D+N50/1.4G+W85/1.4+N180/2.8+Metz48AF-1
lucky napisał/a:Tad napisał/a:lubię, gdy zdjęcie jest ciekawie skomponowane
To dlaczego tego nie robisz?
Tad napisał/a:No coż - nie napisałem, że to umiem. Lucky - przejrzałem Twoje portrety na forum i doszedłem do wniosku, że od Ciebie się tego nie nauczę...
TAD
Dobrego Swiatla
D@dikTad napisał/a:Dodik - właśnie tego oczekuję - konkretnej krytyki, a nie krytykanctwa. To, co napisałeś, czegoś mnie uczy, wcześniejszy post to zwykła zaczepka, a ja nie jestem od klepania po głowie - nieważne jeden dzień czy jeden rok. Konkrety, a nie polskie piekiełko.
Tad napisał/a:Przy okazji - wyjaśnij mi brak mocnych punktów na poszczególnych zdjęciach - chętnie się nauczę. Wydawało mi się, że brakuje ich tylko na zdjęciu z postacią ułożoną poziomo.
Pozdrawiam.
TAD
Dobrego Swiatla