schwefel  Dołączył: 17 Gru 2007
Starą gazetkę masz :-P

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Makler napisał/a:
Ciekawe tylko dlaczego na zdjęciach w gazetce jest K-m i K10D :-) ?

Bo to specjalna oferta jest...

modrzew  Dołączył: 07 Gru 2008
Taaa, K 7 D ;)
Twórca tej gazetki zmontował to chyba z jakiejś starej oferty na K10D, tylko opis uaktualnił.
A 3999zł szału zbytnio nie robi - http://www.ceneo.pl/2477843

teo  Dołączył: 15 Mar 2010
modrzew, ciekawe, w którym z tych sklepów z Ceneo dostaniesz k7 od ręki. Stawiam pieniądze, przeciwko orzechom, że w jednym na dziesięć i niekoniecznie w lepszej cenie niż w tym Saturnie.

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
Przynajmniej w trzech z czterech pierwszych sklepów jest od ręki i taniej.

Żeby mieć pewność, lepiej zadzwonić. Nie dalej , jak dwa miesiące temu szukałem k7 "na dziś" bo k20 pojechała do serwisu. W niejednym sklepie, w którym k7 figurowała jako dostępna okazywało się, po rozmowie telefonicznej, że odbiór osobisty możliwy jest dopiero za parę dni.

W jednym ze sklepów powiedziano mi, że oczywiście, jest. Jedna sztuka. Zapraszamy. Kiedy przyjechałem okazało się, że nie ma. Pomyłka. Niepotrzebnie przejechałem 300km.

W innym człowiek wprost powiedział, że nie mają, ale nie chcą odstraszać potencjalnych klientów. Przecież i tak zdążą go ściągnąć w dwa dni i wysłać, więc klient ma po trzech dniach i jest zadowolony. A nie kupią wcześniej, bo to mało popularny sprzęt, ceny się zmieniają i nie warto ryzykować kasy.

Może miałem pecha, ale nawet u Czesia nie było k7 "od ręki".

Tak czy owak, moje przekonanie o tym, że tak na prawdę, na stanie ma go co 10. sklep wynika z powyższych doświadczeń.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
K7 za 3999 to naprawdę nie jest dobra cena, nawet jak na Saturn. Miesiąc temu w MM była za 3499

Kapar, co do ceny, to rzeczywiście bez rewelacji. Ostatecznie kupiłem od ręki, przedostatnią sztukę (ostatnia stała na wystawie), niestety z 18-55WR, za 3599 w Electro World.

Ale w tym samym momencie w Arkadii w Saturnie kitowy zestaw oferowali za 4299. I był to jedyny w Wawie Saturn, w którym mieli k7.

modrzew  Dołączył: 07 Gru 2008
teo napisał/a:
Żeby mieć pewność, lepiej zadzwonić. Nie dalej , jak dwa miesiące temu szukałem k7 "na dziś" bo k20 pojechała do serwisu. W niejednym sklepie, w którym k7 figurowała jako dostępna okazywało się, po rozmowie telefonicznej, że odbiór osobisty możliwy jest dopiero za parę dni.

Ale to akurat awaryjna sytuacja, nie zdarzająca się przecież często ;-)
Ja tam mogę spokojnie poczekać te 2-3 dni na towar. Jakby było z 50zł różnicy to wtedy pewnie bym się skusił od ręki gdyby mnie naszło na zakup nowej zabawki. Zresztą w Saturnie i tym podobnych marketach też czasem różnie bywa z tym towarem z "promocji"...

Owszem. Ale zazwyczaj jednak jest tak, że idziesz do Marketu i jeśli ma być, to jest. Pomacasz, pobawisz się, kupisz.

A tu, piszą, że dostępny, klikasz "kupuję" zaznaczasz opcję odbioru osobistego i dostajesz zaproszenie na odbiór za trzy dni. Moim zdaniem to zwykłe oszustwo.

Co oczywiście nie zmienia faktu, że zazwyczaj można poczekać.

zuka68  Dołączył: 31 Maj 2010
teo napisał/a:
Owszem. Ale zazwyczaj jednak jest tak, że idziesz do Marketu i jeśli ma być, to jest. Pomacasz, pobawisz się, kupisz.

A tu, piszą, że dostępny, klikasz "kupuję" zaznaczasz opcję odbioru osobistego i dostajesz zaproszenie na odbiór za trzy dni. Moim zdaniem to zwykłe oszustwo.

Co oczywiście nie zmienia faktu, że zazwyczaj można poczekać.

To jest taka ich polityka. I tak dobrze, ze podali termin. Mnie kiedyś chłopaki marketowe oszukali 2 razy, za każdym razem mówili, ze będzie za 2 dni na 100%. Jak już klienta zwabią to może w ostateczności kupi coś innego i biznes się kręci :)

postrach  Dołączył: 20 Sie 2010
Niby 200 zł. drożej, ale torby, karty akumulatorków i ładowarki w tej cenie nie kupisz.

http://www.pixmania.pl/pl...ktyw-dal-1.html

szakallo  Dołączył: 12 Cze 2009
W euro juz podobno jest K-r
Tylko drogo coś chyba
http://www.euro.com.pl/lu...mm-czarny.bhtml

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
szakallo napisał/a:
uz podobno jest K-r

a taki pogrubiony napis "przedsprzedaż" to niewidoczny, czy jak :?: ;-)

szakallo  Dołączył: 12 Cze 2009
Masz rację nie widziałem :mrgreen:

postrach  Dołączył: 20 Sie 2010
szakallo napisał/a:
W euro juz podobno jest K-r

Jak w "markecie" 3k z kitem to cena podobna do k-x'a będzie za 2 miesiące.

sasic  Dołączył: 30 Lip 2009
Witajcie, prosiłbym o podanie "dobrych" cen na K10, K100, K200, ewentualnie czy mógłby mi ktoś posegregować jak kształtuje się hierarchia w Pentaxie (chodzi o dslr)?

No więc, najważniejszy jest dyrektor działu dslr, po nim kierownicy pododdziałów, następnie kierownicy zespołów, członkowie zespołów, sprzątaczki, cieć.

A z tych wymienionych to k10, k200, k100ds, k100d.

k100 KIT około 700pln, k10 i k200 pewnie z 1000-1200

White  Dołączył: 31 Paź 2008
teo, najważniejszy jest prezes bo od niego dział dslr zależy i od tych co nic nie wiedzą (zarządu). Reszta dobrze.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
w korporacjach, to prezes i zarząd są od tego, żeby zbytnio nie przeszkadzać inżynierom ;-)
no i w celach reprezentacyjnych oczywiście :-P

Skocz do: