SeizeThePicture napisał/a:A gdzie tu agresja? Poza tym, forum nie jest "firmowe" tylko "społeczne". To forum użytkowników sprzętu, a nie producentów sprzętu.klincz napisał/a:wlasnie zauwazylem ze krytykujac jakas firme na firmowym forum mozna sie spotkac z agresja :)))
klincz napisał/a:z M 50mm nie mialem zadnych problemow.
klincz napisał/a:ale pentaksiarze marudni sa :)
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman
yusuf napisał/a:Tylko ja się zastanawiam, co Ty porównujesz? Obiektyw AF i M? Różne kadry, dlaczego AF nie złapał klamki, tego nie rozumiem, tym bardziej, że po (nie)złapaniu ostrości musiałeś przekadrować, bo środek kadru masz na krzaku, na którym chyba jest ostrość (nie mogę powiększyć zdjęć na imageshacku).
klincz napisał/a:z M 50mm nie mialem zadnych problemow.
czyli AF dobrze zadziałał z tym obiektywem
Aha, i jeszcze jedno:
klincz napisał/a:ale pentaksiarze marudni sa :)
przeczytaj najpierw swoje posty i spróbuj obiektywnie zrozumieć, gdzie jest problem, bo ja chyba nie jestem w stanie.
K-5 + Z-1p + Σ 10-20/3.5 + Σ 30/1.4 + Σ 50/1.4 + Σ 85/1.4 + Metz 58 AF-1
http://kraskowski.pl
yusuf napisał/a:klincz napisał/a:
z M 50mm nie mialem zadnych problemow.
czyli AF dobrze zadziałał z tym obiektywem
paradziqs napisał/a:wiadomo ze reczne ostrzenie bedzie pewniejsze...
co do fotki okna... jestes w stanie zlokalizowac na co poszla ostrosc?
K-5 + Z-1p + Σ 10-20/3.5 + Σ 30/1.4 + Σ 50/1.4 + Σ 85/1.4 + Metz 58 AF-1
http://kraskowski.pl
paradziqs napisał/a:dla niektorych to badziewie, dla innych obiektyw "glowny" przy np reportazach slubnych...
wymagal jedynie mikroregulacji na +6 z moim korpusem..
klincz napisał/a:zeby nie bylo ze zaczynam dopiero przygode z fotografia... ja fotografuje juz od 6 lat
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
yusuf napisał/a:Gunner, miałem o to samo jeszcze raz zapytać, ale przypomniałem sobie:
klincz napisał/a:zeby nie bylo ze zaczynam dopiero przygode z fotografia... ja fotografuje juz od 6 lat
Gunner napisał/a:ostrzyłes na klamke (centralny pkt af?) i przekadrowales? na AF-S ?
klincz napisał/a:tylko pamietaj aby pytania nie byly zbyt glupie
yusuf napisał/a:klincz napisał/a:tylko pamietaj aby pytania nie byly zbyt glupie
Nie pozwalasz sobie na zbyt wiele
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
klincz napisał/a:wydzielone z watku :) bo tam pisze sie tylko pozytywne opinie o tym plastikowym badziewiu :)?
[ Dodano: 2011-09-15, 16:27 ]
yusuf napisał/a:klincz napisał/a:tylko pamietaj aby pytania nie byly zbyt glupie
nie sadze.
wystaw na Giełdzie lub na alle z miłą chęcią kupię po cenie używanego badziewia i wszyscy będą szczęśliwi.Cytatwydzielone z watku :) bo tam pisze sie tylko pozytywne opinie o tym plastikowym badziewiu :)?
dlugas1982 napisał/a:te ujęcia z krzakiem mogą być za ciemne i zbyt problematyczne dla AFu
machnij fotkę z jakimś znakiem czy palikiem na otwartej przestrzeni w miarę jednostajnym świetle, bo tu w domu jest ciemno a na zewnątrz w miarę jasno więc bidok AF mógł się pogubić
Daj jeszcze jakiś sampel
[ Dodano: 2011-09-15, 16:32 ]
klincz napisał/a:wydzielone z watku :) bo tam pisze sie tylko pozytywne opinie o tym plastikowym badziewiu :)?
[ Dodano: 2011-09-15, 16:27 ]
nie sadze.
wystaw na Giełdzie lub na alle z miłą chęcią kupię po cenie używanego badziewia i wszyscy będą szczęśliwi.Cytatwydzielone z watku :) bo tam pisze sie tylko pozytywne opinie o tym plastikowym badziewiu :)?
wczoraj robilem reklamy na ulicy i to samo... niestety skasowalem:( bo nie myslalem ze bede potrzebowal sample :( skad ja moglem wiedziec ze w pracy nie bede mial co do roboty :) i wpadnie mi pomysl do glowy aby wejsc sekciarskie forum pentaxa :((
mniej emocji więcej faktów
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250