K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
K-751, dodatki i dyletanckie pstryki
Przyznam, że nie widzę o co chodzi, ale może faktycznie coś tam "jest" ;)mr.ra66it napisał/a:rafi...ale na brzegach konturu lewej postaci jakieś czarne kreski miejscami się pojawiają.
Wystarczy nie zapisywać w tak "wysokiej" jakości. Ja zazwyczaj jestem zmuszony do 90% (Twoja ma 97%), bo na tyle max pozwala darmowy NW CE (jeśli używam - zazwyczaj tak), ale jakoś różnicy w jakości nie widzę na ekranie. Co prawda napisałeś wyżej, że coś nie tak z moją wersją, ale i tak się nie mogę dopatrzyć...mr.ra66it napisał/a:W tej edycji miałem kłopot by zmieścić się w limicie rozmiaru pliku JPG
kaSetka z zabawkami
kaSetka z zabawkami
Operowanie wartościami liczbowymi dotyczącymi kompresji jpgów jest bez sensu, jeśli nie zawężamy się do jednego programu. LR3 przy 90% i Irfan przy 90% wyprodukują bardzo różne pliki.Rafi napisał/a:moich 90%
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Widzę, że nie zawsze oszczędzanie klawiatury popłaca Co oszczędziłem, muszę teraz oddać (bo czuję sie "wywołany"). Więc "oddaję". Pisząc tak, a nie inaczej, założyłem, że pominięcie - w tym temacie i tym miejscu - rzeczy aż nadto oczywistych, absolutnie i w żaden sposób nie wpłynie na właściwe zrozumienie poruszonej kwestii.Jarek Dabrowski napisał/a:Operowanie wartościami liczbowymi dotyczącymi kompresji jpgów jest bez sensu, jeśli nie zawężamy się do jednego programu. LR3 przy 90% i Irfan przy 90% wyprodukują bardzo różne pliki.Rafi napisał/a:moich 90%
Widziałem (tu też) i nawet w temacie pisałem.izbkp napisał/a:Swoją drogą widzieliście już ten serwis: jpegmini.com?
Musiałbym powtórzyć (a w moim przypadku prób i błędów jest to raczej niemożliwe ) obróbkę, gdyż wysłana wersja jest moją "jedyną".mr.ra66it napisał/a:Rafi, spróbuj wyeksportować ten obrazek jako JPG z jakością 100% lub TIFF 16-bitowy.
kaSetka z zabawkami