Codranger  Dołączył: 01 Gru 2010
Witam wszystkich,
Mam na imię Wojtek. Jestem chyba jedną z najmłodszych osób na forum, gdyż obecnie liczę sobie 16 wiosen. Obecnie zdjęcia robię mym Pentaxem K10D, aczkolwiek zdarza mi się korzystać z sprzętu mojego Taty - Teosa.
Pozdrawiam
Wojtek

zipzip  Dołączył: 06 Sty 2010
Codranger napisał/a:
Jestem chyba jedną z najmłodszych osób na forum, gdyż obecnie liczę sobie 16 wiosen.

Mylisz się i to grubo, ci najmłodsi są prezentowani tutaj: http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=89 :-)

qliver, oli222, skrzat, Codranger - witajcie na forum.
Pozdrowienia Krzysztof

staszko  Dołączył: 22 Mar 2012
Witam
Na imię mam Krzysztof i myślę że uda mi się nauczyć wielu rzeczy dzięki Wam.

Longer  Dołączył: 22 Mar 2012
Witam Witam :) Na tym forum jak widać jestem nowy. Z Pentax-em jestem związany od jakiegoś czasu. Zaczęło się od zakupu K-x w zestawie z kitem i Sigmą 70-300 DG (bez APO). Potem stara Sigma 28-80 Macro i SMC-M 50 f/2. Szału niema ale jest na czym się pouczyć :)

pentajar  Dołączył: 12 Mar 2011
No to witajcie wszyscy nowi Pentaksjanie :-B

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
widać Pentax mimo wszystko ma się dobrze - witajcie i rozgośćcie się :-B

bartosce  Dołączył: 02 Sty 2011
pewnie ze maja sie dobrze :)
Witam szanowne grono, nazywam sie Bartek i nabylem droga kupna K10 do tego kit wr jako ze, zeglarz jestem i obcuje z woda :), w torbie mam jeszcze smc 50 f2 oraz do wodnych i plazowych szalenstw Pentax optio w80. Do kadyszki planuje zakup cos dluzszego a takze chcialbym pobawic sie w studio, czas pokaze co z tego wyjdzie bo pieniadze same do portfela nie wchodza:)

witaj bartosce, z Twojego postu jakiś taki entuzjazm bije po oczach. Pozytywna energia mile widziana na naszym forum, baw się dobrze.

Lexxer_Monster_  Dołączył: 24 Mar 2012
Wypadało by się przywitać zanim zacznę Wam tyłki zawracać pytaniami :-P

Zwę się Robert, lat 24. Jakiś czas temu przeniosłem się z rodzinnego Rybnika do Bristolu, a że tutejszy świat jest nieco inny zakupiłem sobie całkiem niedawno brązowego K-r z kitowym obiektywem, teraz już mogę dokumentować tą inną inność :mrgreen:

Pozdrawiam,

Lexx.

Witaj Lexxer_Monster_, pozdrawiam z Rybnika i życzę dobrej zabawy na forum

palton  Dołączył: 26 Mar 2012
Witam,
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Pentaxa K-x. Kupiłem ten aparat, min. dzięki Waszym wpisom. Jestem całkiem zielony jeśli chodzi o fotografię, ale chcę się szybko doszkolić. Czytam i chłonę ...

Pozdrawiam Wszystkich zakręconych. Sam mam wiele zainteresowań (chyba zbyt wiele ;) Min. jestem moderatorem i recenzentem na forum audiostereo.

Robert

zipzip  Dołączył: 06 Sty 2010
palton napisał/a:
Pozdrawiam Wszystkich zakręconych. Sam mam wiele zainteresowań (chyba zbyt wiele ;) Min. jestem moderatorem i recenzentem na forum audiostereo.

Witaj i baw się dobrze - zwłaszcza w wątku http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=30998 ;-)
Co do modelu K-x, wydaje się on w sam raz na początek. No i Pamiętaj - to dopiero początek wydawania kasy. Jakby to napisać, te spotkania, zloty, forumowe gadżety i inne ...... :-)
Pozdrowienia Krzysztof

Dzięki Krzysztofie, za przywitanie.
W audio sam organizuje wiele spotkań, a także jeżdżę czasami po kraju. Cóż, przekornie powiem, że mam nadzieję na "normalność". Kolejna pasja o podobnej szajbie do audio i ... musiałoby się to skończyć źle ;) W kolejce czeka kurs nurkowania, łowiectwo podwodne, jazda konna, obserwacja nieba- teleskop itp. itd ...
Za mną już patent żeglarski i kilka innych pomysłów.
Mam nadzieję jednak, że fotografia zajmie odpowiednie miejsce w moim życiu. Córa na całe "szczęście" popsuła Nikona coolpixa i trzeba było coś kupić. Aparat potrzebuję także do zdjęć zamieszczanych w moich recenzjach sprzętu. Będzie więc potrzebny statyw.

korniszon  Dołączył: 02 Mar 2012
palton, i ja witam pozytywnie zakręconego :mrgreen: :-B

palton napisał/a:
łowiectwo podwodne
wybacz czarnowidztwo ale zanim ten kurs skończysz to nie będzie już co łowić. Właściwie to już nie ma. No chyba, że uszczelnionym, podwodnym Pentaxem jaką starą oponę albo puszkę :-B

Obudowa podwodna też by się przydała ... Znalazłem takie coś http://allegro.pl/futeral...2210572907.html
, ale chyba bym nie zaryzykował zalania aparatu.

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
palton napisał/a:
Znalazłem takie coś http://allegro.pl/futeral...2210572907.html
, ale chyba bym nie zaryzykował zalania aparatu.

to raczej wygląda jak większy kondom do aparatu - niestety porządne obudowy podwodne kosztuja spoooro więcej ;-) palton, witaj :-B

arQ napisał/a:

to raczej wygląda jak większy kondom do aparatu - niestety porządne obudowy podwodne kosztuja spoooro więcej ;-) palton, witaj :-B

Wiem jak wygląda porządna obudowa do innych aparatów, nie wiem czy do k-x też taka jest ?

Witam :-B

umberto  Dołączył: 27 Mar 2012
Witam Wszystkich.
To mój pierwszy post na forum, więc wypada się w kilku słowach przedstawić. Jestem Robert , z fotografią nie miałem za wiele wspólnego (kiedyś jakiś zenit TTL), ale mam nadzieję, że poznam tu ciekawych ludzi, znajdę tu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Rozważam zakup lustra, Pentax jest w kręgu moich poszukiwań, dlatego często tu ostatnio zaglądam...

pozdr

maregoc  Dołączył: 06 Lis 2010
umberto napisał/a:
kiedyś jakiś zenit TTL

... tak zaczynało wielu...niektórzy mają teraz Pentaxa. :mrgreen:

Witaj na forum i szybko pochwal się co kupiłeś...jesteśmy ciekawi ;-)

Penteusz  Dołączył: 28 Mar 2012
Witam wszystkich.
Pierwszy raz mam zaszczyt wystąpić na tym szacownym forum, na którym mam nadzieję poznać liczne grono miłośników wiadomego systemu, w tym plejadę prawdziwych ekspertów i znawców rzeczy. O rzeczach będę pisał później, bo w wątku tym nie wypada. I słusznie.
Mieszkam w mieście Łodzi (wszyscy Łodzianie mówią "w mieście Łodzi"), a przygodę z Pentaxem zacząłem od ceglastego analoga, który przywędrował do mnie aż z USA i taki okazał się fajny, że mam go do dzisiaj.
Przyznam, że nie byłem specjalnie uzależniony od fotografowania, miałem tysiące spraw, które mnie od aparatu jakoś potrafiły odciągać, ale odkąd się postarzałem, to wiele z tych spraw - co jest zrozumiałe - stało się mniej ważnymi, by nie rzec - trudniej osiągalnymi. To jak u sportowca, który rozumie, że lepiej usiąść na trybunie, jeśli 100 metrów to dla niego już średni dystans.
No i wciągnęło mnie znowu. Od analoga przez K-x do K-5, który jest moim nowym nabytkiem.
Jestem tu dla wszystkich nowy, ale jakbym już Was dobrze znał. Czytam Was od dość dawna i w końcu pomyślałem sobie czemu nie dołączyć?
No więc jestem.

Skocz do: