Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Zielony guzikchomik napisał/a:1. Jak mogę osiągnąć takie coś, że mam ustawioną przysłone np. na f/8 i chciałbym
żeby aparat automatycznie dobrał mi do tego czas migawki.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Tekst podpisu:
chomik napisał/a:jak to jest bo czytam tą instrukcję i nie rozumiem
mam staaaaaare szkiełko Pentax-M 28mm 2.8 podłączone do K10D
Ustawienie: Using Aperture ring jest na: Permitted
0. W jakich trybach mogę pracować zeby to miało sens...
[...]
7. Dlaczego obiektyw DA 18-55 ma podgląd głębi ostrości na każdym programie, skoro tak naprawdę ten sam popychacz służy do przymykania przysłony i w kicie, i w pentax-m
Pozdrawiam,
Piotr
CytatWitamy na stronie serwisu firmy OVH.
Nie masz prawa dostępu do żądanego katalogu. W katalogu nie ma indeksu lub katalog jest zabezpieczony przed odczytem.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
linki nie działają, sprawdź nazwy plików na serwerze.chomik napisał/a:hm... no wlasnie nie jestem specjalnie zadowolony z ostrosci tego szkla. Moze ktos zerknac? 2 sample wrzucilem na http://nieprzeplacaj.ovh.org
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Tekst podpisu:
Cytatjuz powinno byc dobrze
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Tekst podpisu:
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Tekst podpisu:
chomik napisał/a:przysłona była 8, ustawienie blisko (chyba) hiprefokalnej, o ile dobrze kolorowe znaczki na pierscieniach odczytuje
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Tekst podpisu:
chomik napisał/a:Dlaczego obiektyw DA 18-55 ma podgląd głębi ostrości na każdym programie, skoro tak naprawdę ten sam popychacz służy do przymykania przysłony i w kicie, i w pentax-m
CytatLinear Operation of the Diaphragm Actuator
The least-noticeable change is in the movement of the diaphragm actuator. In the original K-mount its displacement is proportional to the diameter of the diaphragm opening. In the KA mount, it is proportional to the area of the diaphragm opening, and thus to the selected f-stop. This leads to an identical stop-displacement between any two consecutive f-stops, and thus greatly simplifies the operation of the body in the Tv and P operating modes. All KA lenses have the same stop-displacement.
The diaphragm actuator's change in operation does not lead to any incompatibilities with older camera bodies. This is because the diaphragm release of these bodies always moves all the way up, and allows unrestricted travel of the lens' diaphragm actuator.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Tekst podpisu:
chomik napisał/a:czyli do szkiel pentax-m JEDYNIE tryb M tak?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Tekst podpisu:
Możesz mnie okraść, zagłodzić, zbić, a nawet zabić, ale mnie nie zanudzaj.
Tekst podpisu: