Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:pomidor![]()
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Może taką?l_uka napisał/a:Caly Twoj post to jojczenie panienki, ktora nie moze się zdecydowac, ktora kiecke wybrac.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
No toż pisałem, że lepiej samsunga.l_uka napisał/a:ona wyglada, jakby wybrala sama
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
TomiTom napisał/a:Powitana !
Dziś z kasą w portfelu a jeszcze dokładniej na koncie - chodz to raczej karta bankomatowa jest właśnie w portfelu :) Przeglądałem ceny na różnych serwisach foto....
Zobaczyłem cosik interesującego DS2 za 1,8k zł hymm kusząca cena pomyślałem lecz nie do końca bo mówiąc DS2 mam na myśli Samsunga.
W podobnych cenach jest K110 i GX-1s zastanawiam się co brać.
Może jestem trochę ślepy ale za ok. 1800 masz albo Samsunga z kitem albo samo body Pentaxa![]()
Czy AF jest zdecydowanie szybszy w kasetkach? (niech wypowie się ktoś kto miał styczność z k100d oraz ds-em)
Najważniejsze - ogronmy, gigantyczny widok(swego czasu bawiłem się N**** d50)
Co raz bardziej myślę o tym Samsungu - ma pryzmat, nie ma P-TTLa tylko działający ze wszystkim palnikami TTL, większy bufor oraz...no własnie
w 70% fotki będą w *.jpg - a tu Isty wypadały troszkę blado (nawet głupi podbijacz kolorów - nikon d50 - byl ciut lepszejszy) i w związku z tym pytanko:
czy raw z kasetki jest taki sam jak z DSa? (ta sama matryca przeca :P )
niby wolniejszy AF...jest jakaś rożnica z tym AF??jaki zakres ma DS w stosunku do K100? (od 0 - 19 EV?? a DS 1 - 19?? czy tu chodzi o prędkość, a może też dokładność??)
marka/firma - Samsung ehh to tak jakbym miał na body napis Soniacz, ale nie tylko o to chodzi:
soft w aparacie to ciągle 1.0 - czyżby ideał???? i nie trzeba go poprawiać?? hehhehe
Co dokładnie nowe wersje softu dały Dsowi??bo DS2 to chyba tylko większy LCD tak?
Pentax dołożył do DL/DS2 obsługę kart SD do 4GB. Samsung obsługuje karty do 2GB. Chyba że mi się coś poknociło... Swoją drogą można by zrobić porównanie firmwarów GX-1S i DS2. Może by się okazało że ten pierwszy jest rzeczywiście firmwarem doskonałym![]()
Pod k110 mógłbym podciągnąć na chama k100 ale doszedłem do wniosku ze skoro focę kilka lat (nie powiem ile) bez redukcji, zaczynając swą przygodę od drewnianego statywu ( śmiejcie się ale do tej pory sprzedają markowe drewniaki a ich ceny to...nie wspomnę ) a mając dobry stalowy statyw M**** który posłuży mi tym bardziej do obrony przed populacją dresów :) mogę z tego bajeru zrezygnować (kóry i tak pochłania trochę więcej energii z paluchów i ponoć brzęczy i można dostać raka mózgu - ale to chyba tylko w Sony tak jest)
W tym Samsungu brakuje mi czasami stabilizacji. Pytanie czy warto za nią dopłacić 400 czy 500 zł![]()
Tak więc wypowiedzcie się, przeczytajcie mój tekst z 2 razy (piszę pod wpływem browców, bo w innym wypadku bym raczej nie podjoł dyskusji :D ) poradzcie coś...nie chcę czekać chcę robić test....tfu wyjść na swierze powietrze i focić wsio co się da i czego się nie da także
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
mówi tylko, że się starzejesz i rączki kiedyś się trząść zaczną (bez obrazy, mnie się trzęsą często). SR się przydaje, przekonałem się po własnym przestrzelaniu kadyszki i kasetki.bEEf napisał/a:fakt, iż x lat fotografowałeś bez SR
ciekawa propozycja, trzeba zaimplementować taka funkcję - wywalanie dzieci neostrady. Ale w sumie to chyba nie ma takich tutaj, a jeśli się czasem trafi (hehe Jarek i wątek o instrukcji do optio) to się użyszkodnik sam wylogowuje, na wieki wieków.Enzo napisał/a:Off topic: jak mnie jeszcze raz wywali po napisaniu odpowiedzi to już nic nie napiszę. Chyba że wywala głupie odpowiedzi nieślubnych dzieci neostrady - to rozumiem...![]()
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Enzo napisał/a:Off topic: jak mnie jeszcze raz wywali po napisaniu odpowiedzi to już nic nie napiszę. Chyba że wywala głupie odpowiedzi nieślubnych dzieci neostrady - to rozumiem...
CytatMoże po prostu prześpij się z tym i kup to, co Ci przeyjdzie pierwsze na myśl następnego dnia rano?
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"