alkos  Dołączył: 18.04.2006
Dla nieuważnych - K10D - jak wrócić do firware 1.10 z 1.11 Cytuj
To proste ;-)

Ściągnij i zainstaluj poniższy firmware:

http://stefanski.one.pl/~...1.11_header.zip

Jest to po prostu wersja 1.10 z nagłówkiem 1.11, tak że może być "nadpisana" nad 1.11.

Mimo że wydaje się działać w porządku (aparat robi zdjęcia i takie tam ;) ), osobiście wolałem zainstalować następnie oryginalną wersję 1.10:

http://stefanski.one.pl/~...10_official.zip

Miłej zabawy z Debug Mode :-)
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
Pozwolę sobie to tutaj napisać może się komuś przydać.....

Powyższym firmware można też nadpisać wersję 1.20, sprawdzałem empirycznie i działa... :evilsmile:
 

alkos  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
vivooo napisał/a:
Powyższym firmware można też nadpisać wersję 1.20, sprawdzałem empirycznie i działa...


A to niezle! :-)
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
Dokładnie tylko lepiej potem nadpisać oryginałem przynajmniej ja tak robiłem.... :))
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
vivooo napisał/a:
Dokładnie tylko lepiej potem nadpisać oryginałem przynajmniej ja tak robiłem.... :))
A tam, mam od dwóch tygodni nadpisaną wersję z 1.20 i wszystko chodzi ok.
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
argawen, - a flesz?
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Fafniak napisał/a:
argawen, - a flesz?
A z fleszem tak samo. Mysle jednak, że to sprawa zasłaniania lampy przez wysuniety tubus Tamrona. Przy troszkę większym oddaleniu od fotografowanego przedmiotu nie ma żadnych problemów do f 20( dalej nie sprawdzałem).
Poczekam na kable do flesza, to wtedy potrenuje( trudne słowo :-/ ).
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
argawen, - jak chcesz pozyczyc kable to wal do mnei jak w dym 3m kabla wraz z kostkami.....
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Fafniak napisał/a:
jak chcesz pozyczyc kable to wal do mnei jak
masz takie Pentaxa ?
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
no od dawna - jakies 6 lat :mrgreen: -jak jeszce z1p mialem - super efekty mi to dawalo z metzem 40zmz2
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Fafniak, masz taki 5-cio pinowy kabelek i kostkę FG lub F ?
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Fafniak, to się uśmiechnę do ciebie. Ale najlepiej jak szkiełko będziesz odbierał :mrgreen:
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
kiedy?
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
Fafniak- hehe... Fajne panele podłogowe... ;)) Akurat trafiłeś na łączenie.. :lol:
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
vivooo, - wez mnie nie wk.... :roll: :evil: ze mnie podkusilo i posluchalem sie kobiet... i dalem sie namowic na panele..... :roll:
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
też tak mam..... A w salonie na parterze jak kładł gość panele to nie chciał parkietu zrywać (baran) bo twierdził że będzie cieplej..... przez matoła teraz trzeba będzie zrywać wszystkie panele bo posadzka naciągnęła wilgoci i podniosło klepki i buli panele.... Ale jak to wżyciu na następny remont nigdy nie ma czasu..... :evil:

A na uspokojenie Fafniak :-B :lol:
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Fafniak napisał/a:
kiedy?
No jak to kiedy ? Szkło Jarek dostarczył, przyjazd osoby 29 czerwca. Więc pewnie 1-2 dni później
 
sajko  Dołączył: 21.10.2007
Cytuj
Hej. jestem nowym użytkownikiem pentaxa i właśnie sprawdziłem wersje softu w moim aparacie. ma ona numer 1.00 (dziwne bo aparat kupiłem nowy i posiadam go od jakiegos tygodnia) poczytalem troche forum i poszukałem i zastanawiam sie czy nie instalnąć sobie wyższej wersji. Który soft jest lepszy? 1,00 czy może 1,10 albo 1,11.

Rozumiem ze soft można sobie ściagnąć ze strony pentaxa i teraz mam pytanko. Jesli będe chcial zainstalować sobie wersje 1,10 to jaką kąbinacją klawiszy wchodzi sie do tego tajnego ukrytego menu??? :).

Dzięki za pomoc, pozdrawiam

najlepszy tzn z punktu widzenia najbardziej przydatny... co mi po super nowym sofcie skoro nie bede w najblizszej przyszlosci uzywal obiektywow swd?

 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
sajko napisał/a:
Który soft jest lepszy? 1,00 czy może 1,10 albo 1,11.
- dziwne pytanie......jezeli faktycznie poczytales to tym bardziej dziwne.......
"najlepszy" jest najnowszy ale w nim nadal nie odkryto wejcia do menu serwisowego

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach