marfalc  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
Właśnie najbardziej zależy mi na endomondo.
 

KrzysiekS  Dołączył: 17.10.2007
Cytuj
plwk napisał/a:
KrzysiekS, ale masz chyba MIUI Polska a nie MIUI Global. Na razie nie mam odblokowanego bootloadera, więc nie mogę wgrać MIUI Polska.

Telefon dostałem z MIUI Global Stabile na androidzie 6.0.1. W celu odblokowania bootloadera musiałem przejść na Global Dev i teraz mam telefon zrootowany z TWRP i mogę mieć dowolny Rom. Co do działania GPS nie mam problemów (ok 1000 km na Yanosiku bez problemów, gdzie SGS5 czasami mi się gubił), z Endomondo przejechałem rowerem na razie 60 km. Jedynie aparat w słabym świetle nie spisuje się najlepiej. Mam wersję Redmi Note 3 PRO SE (kate). Jak na razie po SGS5 jestem zadowolony, chociaż brakuje mi czasami NFC.
 

manfred  Dołączył: 31.01.2009
Cytuj
Używam Xperii Z2 i to najlepszy Android jakiego miałem do tej pory :) Ma wszystko, bateria naprawdę działa jak należy no i przede wszystkim jakość dźwięku na słuchawkach. Polecam, bo można tanio dorwać.
 

SeizeThePicture  Dołączył: 07.11.2009
Cytuj
KrzysiekS, a mogę zapytać do czego uzywałeś NFC?
 

KrzysiekS  Dołączył: 17.10.2007
Cytuj
NFC do płacenia telefonem :-)
 

zbyllu  Dołączył: 01.03.2008
Cytuj
Nie bijcie, jeśli było:
Czy w androidzie można ustawić tak, żeby karta SIM korzystała wyłącznie z LTE?
Chciałbym używać kartę RedBulla w Dual Sim i nie płacić za dane w 3G.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
zbyllu napisał/a:
Czy w androidzie można ustawić tak, żeby karta SIM korzystała wyłącznie z LTE?

Tak, dla każdej karty SIM ustawia się niezależnie preferowany typ sieci. Jeśli w danym miejscu nie będzie zasięgu LTE, karta skorzysta z 3G.
 

zbyllu  Dołączył: 01.03.2008
Cytuj
plwk, dziękuję.
Chodzi mi jednak o to, żeby karta korzystała wyłącznie z LTE.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Trzeba sprawdzić w konkretnym telefonie, czy jest możliwość wybrania wyłącznie LTE lub brak łączności gdy niedostępne. W moim smartfonie przy braku zasięgu przełącza się na transmisję wolniejszą.
 

zbyllu  Dołączył: 01.03.2008
Cytuj
Dziękuję.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Można ustawić blokadę na ilość przesłanych danych, po przekroczeniu której wyłączy transmisję.
 

potraff  Dołączył: 22.05.2016
Cytuj
Ale blokada działa zarówno na LTE jak i 3G.
 

zbyllu  Dołączył: 01.03.2008
Cytuj
Znalazłem kilka aplikacji powodujących, że LTE jest only, ale działają/nie działają na konkretnych modelach telefonów/androidów.
https://play.google.com/store/apps/details?id=switchmode.lteonly.lteonlyswitch&hl=pl
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tapbase.LTEswitcher&hl=pl

Miałem nadzieję, że przejście z BlackBerry z BIS-em na androidowy dual sim będzie łatwe a tu trzeba znaleźć konkretny telefon, z konkretnym dual simem i konkretnym androidem.
Na dodatek niedrogo :-/

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach