Momonti  Dołączył: 06.10.2014
K-1 a języki z zagranicznych dystrybucji Cytuj
Hej,
Orientuje się ktoś czy niemiecka/brytyjska dystrybucja K-1 posiada w oprogramowaniu możliwość przestawienia języka na polski? Ew. czy niemiecka dystrybucja pozwala ustawić chociaż angielski?
A przy okazji- czy krajowy serwis Pentax-a mógłby wgrać w body firmware z naszym językiem choćby za dopłatą?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Momonti napisał/a:
Orientuje się ktoś czy niemiecka/brytyjska dystrybucja K-1 posiada w oprogramowaniu możliwość przestawienia języka na polski?

Tak.
 

Momonti  Dołączył: 06.10.2014
Cytuj
Więc temat do zamknięcia :)
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź.
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
Momonti, uważaj tylko żebyś nie kupił wersji azjatyckiej. Będziesz miał wtedy do wyboru angielski i japoński albo chiński...
 
Ryszard  Dołączył: 04.10.2006
Cytuj
opiszon napisał/a:
angielski i japoński albo chiński...
Serio? Parę dni temu ściągałem firmware do K-x i nie było pytań o lokalizację. Był jeden plik do ściągnięcia. Języki menu są zagrzebane jeszcze głębiej :?:
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
Wybór dostępnego języka musi być zapisany w aparacie poza FW.
W starych Pentaxach można było zmienić dostępne języki przy pomocy pktether.

http://ricehigh.blogspot....cked-k.html?m=1
 

greentrek  Dołączył: 14.08.2012
Cytuj
Mam K-5 z niemieckiej dystrybucji. Się w menu wybiera ulubionego lengłidża i wio.
 

Sid Gotama  Dołączył: 10.10.2013
Cytuj
W body na rynek europejski nie ma problemu, problem może być z body na rynek amerykański. Był podobny temat, tylko dotyczył wcześniejszego Pentaxa, pamiętam bo sam się tam produkowałem :mrgreen:
A produkowałem się bo miałem podobny problem ale z Panasonikiem, servis oczywiście się wypiął ale od czego internet. W moim wypadku (panasonic) trzeba było wejść w tryb serwisowy by zmienić region i dopiero po zmianie regionu pojawiał się j.Polski.
 

Zdano  Dołączył: 23.10.2006
Cytuj
Sid Gotama napisał/a:
może być z body na rynek amerykański

Raczej nie, K-5IIs przyjechał do mnie z USA i niczym się nie różnił od tego kupionego w Polsce.
 

Sid Gotama  Dołączył: 10.10.2013
Cytuj
Zdano napisał/a:
Sid Gotama napisał/a:
może być z body na rynek amerykański

Raczej nie, K-5IIs przyjechał do mnie z USA i niczym się nie różnił od tego kupionego w Polsce.

A, to teraz wiadomo dlaczego KAF4 się nie zmieścił :-P
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
opiszon napisał/a:
Wybór dostępnego języka musi być zapisany w aparacie poza FW.
W starych Pentaxach można było zmienić dostępne języki przy pomocy pktether.

W nowych też można https://www.pentaxforums....tml#post2943823
K-1 w naszym regionie ma kod 00.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach