Dodano opcję wireless mode z lampa wbudowaną, czyli sterowanie bezprzewodowe lamp zewnetrznych poprzez lampkę wbudowaną.antkowiakp napisał/a:A built-in flash function in wireless mode has been added.
Przy opcji wybierania pkt. ostrości dodano opcję szybkiego przejścia do środkowego czujnika AF.antkowiakp napisał/a:A function that shifts the AF point from “SELECT” to the centre has been added.
Dodano opcję zmiany ISO na kółku przy trybach TV lub AV.antkowiakp napisał/a:A function for changing the ISO setting using the e-dials in Tv/Av modes has been added.
Zdaje się, że mozna sobie ustawić zamiennie TV/AV przy kółkach.antkowiakp napisał/a:A function for switching the Av/Tv settings between the front and rear e-dials has been added.
Mozliwość przy trybie M, po wciśnięciu "green button" ustawia TV lub AV w zależności jak ustawisz w menu.antkowiakp napisał/a:The green button function available in M mode has been added to Tv/Av modes.
Resetuje korekcję błysku ustawioną w body, poprzez wciśnięcie "green button".antkowiakp napisał/a:A function that sets the strobe light compensation to its default value, using the green button,
Chyba cos poprawili z prawidłową ekspozycją zewnetrznej lampy błyskowej.antkowiakp napisał/a:An improvement in accuracy of controlling exposure when using an external flash.
To chyba wiadomo. Współpraca ze szkłami SDM poprzez silnik w szkle( czyli takie USM).antkowiakp napisał/a:A compatibility with SDM lens(Called Ultrasonic Lens) made in PENTAX has been added.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
antkowiakp napisał/a:Może ktoś by to krótko streścil bo ja tylko rosyjski

wciskam "menu" i włączam aparat a tu komunikat że soft 1.20 i tyle
  wciskam "menu" i włączam aparat a tu komunikat że soft 1.20 i tyle  
 Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt

http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki 
http://www.mojesmoje.pl/index.htm  - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
 niby już up date robiłem ale jednak skleroza nie boli upa wgrałem do katalogu aparatu a nie do głownego hehehehe. Już się aktualizuje
  niby już up date robiłem ale jednak skleroza nie boli upa wgrałem do katalogu aparatu a nie do głownego hehehehe. Już się aktualizuje  

argawen napisał/a:Przy opcji wybierania pkt. ostrości dodano opcję szybkiego przejścia do środkowego czujnika AF.antkowiakp napisał/a:
A function for changing the ISO setting using the e-dials in Tv/Av modes has been added.
Dodano opcję zmiany ISO na kółku przy trybach TV lub AV.antkowiakp napisał/a:
A function for switching the Av/Tv settings between the front and rear e-dials has been added.
Zdaje się, że mozna sobie ustawić zamiennie TV/AV przy kółkach.antkowiakp napisał/a:
The green button function available in M mode has been added to Tv/Av modes.
Mozliwość przy trybie M, po wciśnięciu "green button" ustawia TV lub AV w zależności jak ustawisz w menu.

Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
                Dołączył: 11 Sie 2006awakqwq napisał/a:chyba że oni każdy up podaja względem wersji startowej 1.10 czy 1.00
Trochę szkiel i żelastwa

F100 D600 24-120/4 70-200/4 SB-910
nie zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Na stronie jest tylko wersja 1.30 czyli jak kupsz teraz w sklepie gxdyche to masz na starcie wersje 1.00 i wchodząc na strone uzyskujesz info co się zmieni gdy zaktualizujesz soft do nowej wersji 1.30rafalf napisał/a:Trochę bez sensu to Samsung robi, bo mógłby listę zmian podawać przyrostowo od poprzedniej wersji.

dla Ciebie
  dla Ciebie
Trochę szkiel i żelastwa
zostanie Ci zapamietanerafalf napisał/a:dla Ciebie
 i przypomniane przy najbliższej okazji
  i przypomniane przy najbliższej okazji  
                Dołączył: 19 Wrz 2007było już w MZ6argawen napisał/a:A built-in flash function in wireless mode has been added.
Dodano opcję wireless mode z lampa wbudowaną, czyli sterowanie bezprzewodowe lamp zewnetrznych poprzez lampkę wbudowaną.

bardzo przydatne, juz sobie włączyłemargawen napisał/a:A function that shifts the AF point from “SELECT” to the centre has been added.
Przy opcji wybierania pkt. ostrości dodano opcję szybkiego przejścia do środkowego czujnika AF.

argawen napisał/a:A function that sets the strobe light compensation to its default value, using the green button,
Resetuje korekcję błysku ustawioną w body, poprzez wciśnięcie "green button".

No tak, ale nie trzeba kręcić kółkiemCytattak, ale trzeba FN, w dół i dopiero GREEN
 .
  .Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
                Dołączył: 19 Wrz 2007 powiedzcie mi lepiej jak przy AF.S wyłączyć priorytet AF, tak aby można było zwolnić migawkę pomimo ustawienia ostrości? Na AF.C jakoś to działa...
  powiedzcie mi lepiej jak przy AF.S wyłączyć priorytet AF, tak aby można było zwolnić migawkę pomimo ustawienia ostrości? Na AF.C jakoś to działa...Andrzej75 napisał/a:;-) powiedzcie mi lepiej jak przy AF.S wyłączyć priorytet AF, tak aby można było zwolnić migawkę pomimo ustawienia ostrości? Na AF.C jakoś to działa...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
                Dołączył: 19 Wrz 2007;-) no tak. doszedłem i do tego. Mam tam ustawianie AF lub przywrócenie punktu pomiaru na środkowy sensor. Prościej będzie przejść na manual. Manual szybciej ustawia ostrość niż AF.CMichu napisał/a:
A! Dopiero teraz doczytałęm, że masz Kadyszkę - to, co pisałem tyczyło DeLowatych i Kasetek. Wobec tego, podejrzewam, masz jeszcze prościej, bowiem musisz jedynie odpowiednio zdefiniować przycisk AF z tyłu korpusu.

Zalezy z jakim szkłem.Andrzej75 napisał/a:Manual szybciej ustawia ostrość niż AF.C
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki