Dodano opcję wireless mode z lampa wbudowaną, czyli sterowanie bezprzewodowe lamp zewnetrznych poprzez lampkę wbudowaną.antkowiakp napisał/a:A built-in flash function in wireless mode has been added.
Przy opcji wybierania pkt. ostrości dodano opcję szybkiego przejścia do środkowego czujnika AF.antkowiakp napisał/a:A function that shifts the AF point from “SELECT” to the centre has been added.
Dodano opcję zmiany ISO na kółku przy trybach TV lub AV.antkowiakp napisał/a:A function for changing the ISO setting using the e-dials in Tv/Av modes has been added.
Zdaje się, że mozna sobie ustawić zamiennie TV/AV przy kółkach.antkowiakp napisał/a:A function for switching the Av/Tv settings between the front and rear e-dials has been added.
Mozliwość przy trybie M, po wciśnięciu "green button" ustawia TV lub AV w zależności jak ustawisz w menu.antkowiakp napisał/a:The green button function available in M mode has been added to Tv/Av modes.
Resetuje korekcję błysku ustawioną w body, poprzez wciśnięcie "green button".antkowiakp napisał/a:A function that sets the strobe light compensation to its default value, using the green button,
Chyba cos poprawili z prawidłową ekspozycją zewnetrznej lampy błyskowej.antkowiakp napisał/a:An improvement in accuracy of controlling exposure when using an external flash.
To chyba wiadomo. Współpraca ze szkłami SDM poprzez silnik w szkle( czyli takie USM).antkowiakp napisał/a:A compatibility with SDM lens(Called Ultrasonic Lens) made in PENTAX has been added.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
antkowiakp napisał/a:Może ktoś by to krótko streścil bo ja tylko rosyjski![]()
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
argawen napisał/a:Przy opcji wybierania pkt. ostrości dodano opcję szybkiego przejścia do środkowego czujnika AF.antkowiakp napisał/a:
A function for changing the ISO setting using the e-dials in Tv/Av modes has been added.
Dodano opcję zmiany ISO na kółku przy trybach TV lub AV.antkowiakp napisał/a:
A function for switching the Av/Tv settings between the front and rear e-dials has been added.
Zdaje się, że mozna sobie ustawić zamiennie TV/AV przy kółkach.antkowiakp napisał/a:
The green button function available in M mode has been added to Tv/Av modes.
Mozliwość przy trybie M, po wciśnięciu "green button" ustawia TV lub AV w zależności jak ustawisz w menu.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
awakqwq napisał/a:chyba że oni każdy up podaja względem wersji startowej 1.10 czy 1.00
Trochę szkiel i żelastwa
F100 D600 24-120/4 70-200/4 SB-910
nie zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Na stronie jest tylko wersja 1.30 czyli jak kupsz teraz w sklepie gxdyche to masz na starcie wersje 1.00 i wchodząc na strone uzyskujesz info co się zmieni gdy zaktualizujesz soft do nowej wersji 1.30rafalf napisał/a:Trochę bez sensu to Samsung robi, bo mógłby listę zmian podawać przyrostowo od poprzedniej wersji.
Trochę szkiel i żelastwa
zostanie Ci zapamietanerafalf napisał/a:dla Ciebie
było już w MZ6argawen napisał/a:A built-in flash function in wireless mode has been added.
Dodano opcję wireless mode z lampa wbudowaną, czyli sterowanie bezprzewodowe lamp zewnetrznych poprzez lampkę wbudowaną.
bardzo przydatne, juz sobie włączyłemargawen napisał/a:A function that shifts the AF point from “SELECT” to the centre has been added.
Przy opcji wybierania pkt. ostrości dodano opcję szybkiego przejścia do środkowego czujnika AF.
argawen napisał/a:A function that sets the strobe light compensation to its default value, using the green button,
Resetuje korekcję błysku ustawioną w body, poprzez wciśnięcie "green button".
No tak, ale nie trzeba kręcić kółkiemCytattak, ale trzeba FN, w dół i dopiero GREEN![]()
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Andrzej75 napisał/a:;-) powiedzcie mi lepiej jak przy AF.S wyłączyć priorytet AF, tak aby można było zwolnić migawkę pomimo ustawienia ostrości? Na AF.C jakoś to działa...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
;-) no tak. doszedłem i do tego. Mam tam ustawianie AF lub przywrócenie punktu pomiaru na środkowy sensor. Prościej będzie przejść na manual. Manual szybciej ustawia ostrość niż AF.CMichu napisał/a:
A! Dopiero teraz doczytałęm, że masz Kadyszkę - to, co pisałem tyczyło DeLowatych i Kasetek. Wobec tego, podejrzewam, masz jeszcze prościej, bowiem musisz jedynie odpowiednio zdefiniować przycisk AF z tyłu korpusu.
Zalezy z jakim szkłem.Andrzej75 napisał/a:Manual szybciej ustawia ostrość niż AF.C
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki