cinek325 napisał/a:poniżej zamieszczam ling do paczki z fotkami JPG i RAW.
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Praktica & Sonnar i takie tam inne
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
plwk napisał/a:cinek325, zdjęcie 5818 jest z Nikona D80.
plwk napisał/a:zdjęcie 5818 jest z Nikona D80
Cytattrzeba także pamietac iż:
- pkt. AF są duże, np centralny jest wiekości trochę mniejszej niż to kółko ( ) na środku matówki.
- 1 pkt. AF to kilka komórek czujnika.
ustawiając pomiar na jeden pkt. AF np centralny musimy liczyć się z tym iż AF może prawidłowo ustawić ostrość na dowolne miejsce wewnątrz ( )
Praktica & Sonnar i takie tam inne
jak dogadać się z aparatem? kiks i kiciochy!-my first machine of mirror
irek303 napisał/a:Na mój gust, masz AF punktowy, a w kiksie jest on (no ten punkt) dość spory- stąd problemy z ostrzeniem. Przyglądając się zdjęciu "http://img89.imageshack.u.../imgp5818tw.jpg <----- F 4,5 porażka Af prosto na twarzy " widać raczej BF.
Obawiam się jednak, że nie ma tu ani FF ani BF, po prostu kiks tak ostrzy w, według niego trudnych warunkach, AF szału nie robi, ale też nie jest taki ostatni- w końcu to jedna z tańszych lustrzanek. Dużo lepiej wyostrzy z ręki-polecam.
PS. Pogadaj z nim trochę, zobaczysz czego nie potrafi i będzie wam łatwiej.
Polecam także posłuchać kolegów.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Ale to wcale nie oznacza, że nie będziesz miałcinek325 napisał/a:Niemożliwe ,nie mam d80 i nie miałem
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
jak dogadać się z aparatem? kiks i kiciochy!-my first machine of mirror