pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Jesli liczycie na jakies granty, sponsoring, to tylko pelna forma
dzerry napisał/a:W gminie gdzie bedziecie rejestrowac stowarzyszenie, jest na pewno dzial do wspolpracy z organizacjmi pozarzadowymi
No to jesli macie za duzo wolnego czasu, to szczerze polecam Sad, starosta, bank, notariusz, wybory, zarzad, walne, pieczatki, ksiegowosc, rozliczenia z Urzadem Skarbowym, itd. Jesli masz ambicje do bycia w zarzadzie, odradzam - a juz szczegolnie nie polecam wkrecania sie w prezesa/sekretarza/skarbnika.joelle napisał/a:To jest właśnie jeden z powodów założenia stowarzyszenia.
pozdrawiam,
dzerrry
Stowarzyszenie pelne rejestruje sie w sadzie, a zwykle u starosty. Jednak wydzialy spraw obywatelskich w urzedach to forpoczta wspolpracy z NGOsam i zwykle moga pomoc w wypadku niejasnosci. Warto tez poszukac organizacji wspierajacych NGO (wlasnie wydzial spraw obywatelskich moze dac namiar) ktore pomoga zweryfikowac statut i wniosek o rejestracje, bo sad potrafi odrzucic wniosek pod pozornie nieistotnymi pretekstami.joelle napisał/a:Ale stowarzyszenia przecież rejestruje się w KRS.... Chyba, że o czymś nie wiem. Pracuję w Urzędzie Miasta, pytałam o kwestię rejestracji i odesłano mnie do sądu.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Jednak wydzialy spraw obywatelskich w urzedach to forpoczta wspolpracy z NGOsam i zwykle moga pomoc w wypadku niejasnosci. Warto tez poszukac organizacji wspierajacych NGO (wlasnie wydzial spraw obywatelskich moze dac namiar) ktore pomoga zweryfikowac statut i wniosek o rejestracje
CytatCentrum Wspomagania i Informacji Organizacji Pozarządowych w Sieradzu
98-200 Sieradz, ul. Warcka 15
tel.: 508 – 633 -234
e-mail: biurosieradz@newtechlodz.com
joelle napisał/a:Hmm... nie w "moim" Urzędzie niestety
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Centrum Wspomagania i Informacji Organizacji Pozarządowych w Sieradzu
98-200 Sieradz, ul. Warcka 15
tel.: 508 – 633 -234
e-mail: biurosieradz@newtechlodz.com
dzerry napisał/a:Nie, no przeciez miasto musi wspolpracowac z NGOsami, wiec ktos tam na 100% sie zajmuje. Np: http://www.sieradz.eu/pl/Organizacje_pozarzadowe
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Apas napisał/a:
Ze swej strony potwierdzę jedną z wcześniejszych rad - nie pchaj sie do zarządu.
Apas napisał/a:Kurcze, tak to czytam i jestem przerażony... Jestem w zarządzie Camera Club, jednego z najbardziej utytułowanych w "moim" kraju i zapewniam, że gdybyśmy musieli użerać się z taka biurokracją, jaką tu opisujecie, to klub już by gawno przestał istnieć. No ale co kraj to obtczaj
Sprawdz jeszcze ten www.opus.org.pl/ - to centrum to jakas swieza sprawa i moze sie jeszcze nie rozkrecilo, a opus wyglada na dosc konkretna organizacje - maja oddzial w Sieradzu.joelle napisał/a:A co do wspomnianego Centrum to hmm.... nikt nie wie co to takiego . W każdym razie poruszyłam temat, więc może czegos się dowiem w przyszłym tygodniu.
pozdrawiam,
dzerrry