Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Wydaje mi się że warewolf udzielał się na forum KKM może warto tam o niego popytać?

SPrawdziłem jest na KKM ten sam nick ten sam avatar. MOże to tylko przypadkowa zbierzność ale nie podejrzewam.

pozdrawiam

stw  Dołączył: 19 Kwi 2007
Póki co dodzwoniłem się do Jarocina i porozmawiałem z matką warewolfa - jego samego nie było. Wzięła ode mnie numer komórki i zapowiedziała, że oddzwoni jak się z synem rozmówi. No nic, w takim razie czekam na ten telefon.

Przynajmniej wiem, że dane, które mam, są całkowicie poprawne.

Dan, jeszcze raz dzięki za książkę telefoniczną! :-B

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja też wpłaciłem mu kasę na matówkę. Do mnie ostatni raz odezwał się na PW w sobotę (7-go)
warewolf napisał/a:
Jutro wieczorem wracam do domu. Powinna już być. Jak tylko będę coś wiedział, dam ci znać (około 21.00).

Wieć jak do ciebie się odezwą to daj znać.

stw  Dołączył: 19 Kwi 2007
Nie mogąc się doczekać na przyobiecany kontakt sam zadzwoniłem ponownie na numer domowy - tym razem zastałem warewolfa. Powiedział, że stracił telefon, nie był w stanie powiedzieć, czemu na maile nie odpisywał. Jutro mam otrzymać z powrotem pieniądze, bo matówki dla mnie nie ma.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
A nie wydaje wam sie, ze on po prostu bawil sie w posrednictwo i probowal sprzedac wam to cudo, od reki na ebayu za niecale 90 zl z przesylka?
http://cgi.ebay.co.uk/Spl...1QQcmdZViewItem

dz.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
awakqwq napisał/a:
warewolf udzielał się na forum KKM
awakqwq napisał/a:
na KKM ten sam nick ten sam avatar
Drodzy Przyjaciele, a czy przed zakupem zwróciliście uwagę na jego nick i co on oznacza :?: :evilsmile:

White_Horse  Dołączył: 26 Cze 2007
Emigrant,
raczej nic - wkońcu to nie jest "werewolf", chyba że czegoś nie wiem.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
White_Horse, Zauważyłem, ale ostatnio sporo się widuje błędów ortograficznych.

Emigrant
ale żeby zrobić jakiegoś w nicku to już wstyd. No i jak się logował za pierwszym razem, to mógł się zreflektować i zrobić konto z poprawną pisownią.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Nick to nick. Można mieć jaki się chce, nawet z błędem.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Czy jest na sali Jarek ? Może na gruncie języka angielskiego to ma swoje znaczenie. Znalazłem w googlu, że zarówno piszą "warewolf" jak i "werewolf", czy to ma jakieś znaczenie jezykowe?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Chyba jednak "werewolf"

Tu jest etymologia:
http://mw1.merriam-webster.com/dictionary/werewolf

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
zorzyk napisał/a:
Czy jest na sali Jarek ?
Jest. Co pijemy?

Crudo  Dołączyła: 08 Kwi 2007
...musieliście się w drzwiach minąć z zorzykiem :-D

tak głosno jest na forum,że nie moge zasnąć ;-)

Pozdrawiam póki co

Cytat
Tu jest etymologia:
http://mw1.merriam-webster.com/dictionary/werewolf

Czyli nie na darmo jestem w klasie dwujęzycznej :mrgreen:

Leoman  Dołączył: 19 Kwi 2006
dzerry, czy to cudo podane w linku pasuje do DS.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
zorzyk, tak sie sklada, ze ja tez jestem Jarek i typowe bledy w pisowni i wymowie byly zawsze na studiach moim konikiem ;-) 'Werewolf' jest czesto mylnie pisane jako 'warewolf' przez analogie do 'warehouse' - to samo akcentowanie, taka sama konstrukcja, taka sama wymowa pierwszego czlonu. Germanskie pochodzenie jest tak odlegle od teraznijeszego jezyka, ze nikt juz sie nawet nie zastanawia skad ten prefix 'were-' sie w ogole wzial i co on znaczy.

W angielskim jest troche takich bledow typowych dla native speakers, dlatego nie zawsze nalezy slepo im wierzyc - wiekszosc polskich 'native speakers' mowi na przyklad 'wylanczac' ;-) . Proponuje wpisac sobie w googlach "has snown" - niepoprawnie nieregularny regularny czaswonik snow-snowed-snowed, ktory czasem staje sie nieregularny przez podobienstwo do ginacych juz nieregularnych sow-sowed-sown albo sew-sewed-sewn. Albo masowe naduzywanie apostrofa - na przyklad "snack's and drink's". W kazdym razie, w kwestiach jezykowych, radze podchodzic do google z daleko idaca ostroznoscia - warto uzywac jako miernika popularnosci jakiejs kolokoacji albo pisowni, ale i wtedy trzeaba zawezac do site:co.uk na przyklad. Dan dal linka do webstera - swietnego darmowego slownika - niestety amerykanskiego. Ja polecam http://www.onelook.com/ - szuka w kilkudziesieciu slownikach na raz.

pozdrawiam

dz.

[ Dodano: 2007-07-13, 11:12 ]
Leoman napisał/a:
dzerry, czy to cudo podane w linku pasuje do DS.
Leoman, nie mam pojecia - ja lustrzanke cyforwa trzy razy w zyciu w reku mialem - dwa razy Pentaksa i raz Nikona, przy czym zdjecia robilem tylko Nikonem ;-)

dz.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
Ja polecam http://www.onelook.com/ - szuka w kilkudziesieciu slownikach na raz.

Ale jest troszke niewygodny :-) Zazwyczaj stary dobry www.dictionary.com daje rade - szczególnie ze ma tezaurus :-)

Leoman  Dołączył: 19 Kwi 2006
A kto wie czy to cudo pasowalo by do DS-a. ?

dre  Dołączył: 14 Lut 2007
emigrant napisał/a:
Drodzy Przyjaciele, a czy przed zakupem zwróciliście uwagę na jego nick i co on oznacza

może beWAREofWOLF :?: :mrgreen:

Skocz do: