ygrecki  Dołączył: 06 Wrz 2009
K200D - Zima czyli nic nie działa
Witam

Wczoraj mój K200D przestał działać. Po włączeniu tylko ikonka bateryjki się pokazuje i nic więcej. Nie działa także LCD ten od zdjęć. Aparat niby ustawia ostrość ale punkty AF mrugają bezładnie. Czy ktoś może mi polecić jakiś serwis do którego mogę posłać do naprawy sprzęt? Taki jakiś solidny serwis bo przed tą całkowitą awarią już były inne problemy (myślę, że nie związane z tym) jakieś dziwne zdjęcia robił albo zbyt jasne albo zbyt ciemne nawet zdjęcia zrobione kolejno różniły się dość dziwnie. Może można jakąś kalibracje, spr czujnik światła matrycę czy co tam trzeba. Noszę się z zakupem K-5 - co powiecie?

manfred  Dołączył: 31 Sty 2009
Wygląda na jakiś problem z elektroniką.

Zakup K-5 trochę Cię wyniesie. Z drugiej strony nie wiadomo ile zapłacisz za serwis. Rozważył bym na spokojnie po wstępnej diagnozie w serwisie.

A tak w ogóle - jaki przebieg aparatu i czym go zasilasz?
Pozdrawiam

Sanyo Eneloop tylko i wyłącznie. Przebieg to sam nie wiem. Ale dziś ponoć ten aparat spadł z ok 30 40 cm na beton więc to pewnie to. Jaki serwis godny polecenia?

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Może jakaś tasiemka się wypięła - sprawdziłbym w serwisie.

Serwis ale jaki? Nie wiem gdzie jest jakis dobry serwis aby to naprawili a potem jeszcze wykalibrowali czy co tam trzeba.

Skocz do: