Matewka  Dołączył: 16 Wrz 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
gebi napisał/a:
A co mają mówić użytkownicy Nikona F65 albo F-801, to dopiero ich Nikon zostawił na lodzie
To jeszcze nic, w porównaniu z zostawionymi na lodzie pingwinami.
No tak! Pingwiny nie mają ani matrycy, ani migawki, ale za to mają system strząsania kurzu i 72 albo i więcej uszczelek.

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Cytat
="alkos

Na jakim lodzie? Co, aparat przestal im dzialac?

Gdybym wiedział że za kilka miesięcy będzie aparat z większą matrycą i niewiele droższy - wolałbym poczekać...

Korba  Dołączył: 30 Lis 2006
Marcinicus napisał/a:
Gdybym wiedział że za kilka miesięcy będzie aparat z większą matrycą i niewiele droższy - wolałbym poczekać...

Ależ to było praktycznie pewne :-P .

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Marcinicus napisał/a:

Tja.. w ten sposób można latami czekać z zakupem aparatu ;).
Jak to ostatnio stwierdził znajomy laboludek "nie rozmawiajmy o aparatach, porozmawiajmy o fotografiach" :).

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
Grendel,swiete slowa powtarzane 'do znudzenia' :) przeciesz ten sam aprat po latach nie bedzie wcale robil gorszych zdjec - bedzie robil lepsze! bo doswiadczenie z nim zdobyte wzrasta! jaki jest sens uprage.. chyt rekalmowy?

tom napisał/a:
Grendel,swiete slowa powtarzane 'do znudzenia' :) przeciesz ten sam aprat po latach nie bedzie wcale robil gorszych zdjec - bedzie robil lepsze! bo doswiadczenie z nim zdobyte wzrasta! jaki jest sens uprage.. chyt rekalmowy?

Truizm. To oczywiste - zresztą nie o tym mówię. Ale ja daję ten jeden jedyny przykład, gdzie poważne zmiany wprowadzono zaledwie po kilku miesiącach. Ja poczułbym się oszukany.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Jakie poważne, tylko naped szkił SDM, których na razie nie ma, a do tego nie będą tanie, więc większość posiadaczy kasetki i tak ich nie kupi.

White_Horse  Dołączył: 26 Cze 2007
Gwizador
Marcinicus pisze cały czas o nikonie d40, który jest aparatem hm.. Typowo wycieczkowym, więc nikonistów którzy zakupili d40 pewnie te 10mpx i tak nie obchodzi. W błogiej niewiedzy robią sobie albumowe zdjęcia i są szczęśliwi.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
A bo mnie zmyliły... ;-)
W nikonie jest większa różnica.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
Ja poczułbym się oszukany.

Nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. Zaskarż ich to trybunału praw człowieka może? Niech oddają kasę oszuści!

Cytat
Nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. Zaskarż ich to trybunału praw człowieka może? Niech oddają kasę oszuści!

Skoro nie rozumiesz to nie pouczaj. Wyraziłem tylko moje odczucia...i tyle.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Marcinicus, spoko, przeciież nikt Cię nie poucza. bEEf zażartował tylko.

Oops :shock: Jak pouczam, kogo, czego? No ale może bez synsu nie napisałem. Jak mawiają "odczucia nie mogą być ani dobre, ani złe". Być może też bredzę - to przez te słońce - przygrzało mnie dziś na łące, jak fociłem kicające zające ;-) Czas na zimną colę.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
bEEf napisał/a:
przygrzało mnie dziś na łące, jak fociłem kicające zające ;-)
Minąłeś się z powołaniem :mrgreen:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Marcinicus napisał/a:
Ale ja daję ten jeden jedyny przykład, gdzie poważne zmiany wprowadzono zaledwie po kilku miesiącach.
Szklanka jaka jest, każdy widzi. Dla mnie K100D Super to po prostu ukłon w stronę potencjalnych nabywców szkieł SDM, którym wystarczyłaby zwykła kasetka, jeśli chodzi o matrycę i funkcjonalność.

Oczywiście, wszystko to ma na celu wyciągnięcie kasy z ludzi, ale nazywanie tego oszukiwaniem, to spore nadużycie semantyczne, mówiąc językiem naszych władz.

White_Horse  Dołączył: 26 Cze 2007
Jarek
już raz to tu tłumaczyłem, Marcinicus pisze cały czas o Nikonie d40 i d40x!

White_Horse napisał/a:
Marcinicus pisze cały czas o Nikonie d40 i d40x!
Aaaa... no to ja się już nie wtrącam.

A to nie było tak, że Nikonowi się skończyły mniejsze matryce od Soniaka w magazynach i szybko musieli wypuścić coś z 10mpix?

Cytat
A to nie było tak, że Nikonowi się skończyły mniejsze matryce od Soniaka w magazynach i szybko musieli wypuścić coś z 10mpix?

Trudno orzec, ale te same matryce Pentaxowi się jakoś nie skończyły (vide k100 super).

Wiesz, bEEf, pewnie i Nikon i Pentax zamówili po tyle samo tych matryc.

W takim razie Pentax będzie wkładał 6 mpix w puszki jeszcze przez 10 lat ;-)

Skocz do: