żałuję, bo spodziewałem się, że mi się poprawi komfort pracy, a on teraz nawet taki sam nie jest, tylko niższyalkos napisał/a:oj tref, albo ty sie czepiasz albo zalujesz ze pieniadze wydales
no własnie, chyba to to, nie wypiłem nicmilo napisał/a:Tref ile wypiles przed wolaniem?
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
tref napisał/a:W Patku jest tak, że jest tylko jedna zatyczka, zdejmując całą mam na wierzchu lejek z otworkiem...
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
i zadne swiatlo nie ma prawa tamtedy dostac sie do filmu - podobnie zreszta jak w Krokusie - zobacz jak to jest skonstruowane. Tref, ale po co ty mierzysz temp w srodku? Nie latwiej ustabilizowac temp w plaszczu wodnym? Ja nawet nie mam termometra, ktory by w ta dziure sie zmiesciltref napisał/a:że jest tylko jedna zatyczka, zdejmując całą mam na wierzchu lejek z otworkiem...
pozdrawiam,
dzerrry
tref napisał/a:no własnie, chyba to to, nie wypiłem nic
Cambo
naprawdę? Jeśli tak, to jest plus. Bałem się doświadczalnie sprawdzac.alkos napisał/a:No i co z tego? Lejek jest swiatloszczelny...
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
Cambo
a co ja mam powiedziec? Moze wlasnie tref za malo jeszcze robil w krakersiemilo napisał/a:Jestes po prostu na tyle przyzwyczajony do krakersa ze juz Ci sie lapy powyginaly.
pozdrawiam,
dzerrry
tref napisał/a:Ale cały system muszę zmienic, płukanie zwłaszcza.
milo napisał/a:estes po prostu na tyle przyzwyczajony do krakersa ze juz Ci sie lapy powyginaly.
Ja od jakichs 3 miesiecy uzywam system Ilforda i sobie chwale. No i mniej wody zuzywam.alkos napisał/a:Lejesz z kranu w lejek powolny strumyczek, strumyczek plucze filmik i wylatuje bokiem...
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Ja od jakichs 3 miesiecy uzywam system Ilforda i sobie chwale. No i mniej wody zuzywam.
Chcesz zobaczyc 20-letnie negatywy plukane po kilka minut i utrwalane w jakichs przeterminowanych wynalazkach z labow RTG bo w latach 80'tych latwiej bylo dostac swieza karkowke niz utrwalacz - nawet w Peweksie nie bylo Wez nie zajezdzaj mi tutaj Czarkiem i wieszaniem filmow na golasa w wyszorowanej i zaparowanej laziencealkos napisał/a:Pogadamy za 30 lat
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Wez nie zajezdzaj mi tutaj Czarkiem i wieszaniem filmow na golasa w wyszorowanej i zaparowanej lazience
tref napisał/a:naprawdę? Jeśli tak, to jest plus. Bałem się doświadczalnie sprawdzac.alkos napisał/a:No i co z tego? Lejek jest swiatloszczelny...
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
bez jaj Nie moge znaleac tego artykulu - znajduje tylko te mniej hardkorowe wersje....alkos napisał/a:Oooo, my chyba musimy wyjsc...
pozdrawiam,
dzerrry
CytatTa wypustka na palce to była dobra w krokusie
CytatTak sobie to czytam i stwierdzam ze tref ni kupil koreksu tylko pusta puszke po farbie olejnej
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
nie, pisałem o kształcie puszki koreksu, nie o szpuli, szpule są faktycznie całkiem niezłe, choć spodziewałem się jeszcze czegoś lepszego. Chodziło mi o to rozszerzenie na górze koreksu, krokus ma większe, lepiej się go chwyta.bEEf napisał/a:Mówisz o tych wycięciach do popychania perforacji co to w krokusie pamiętam były?
w Patersonie? Następny, po Danie :) Da się wyciągnąć, trzymaj szpulkę w jednym ręku i pozwalaj jej się kręcić, jak będziesz wyciągał film. Nie wysuwał a wyciągał. Będzie ci klikać na tych występach do wkręcania o tak: klik, klik, klik.tref napisał/a:ale konieczność rozbierania szpuli i niemożność wyciągnięcia filmu mnie rozwala
tref napisał/a:ale konieczność rozbierania szpuli i niemożność wyciągnięcia filmu mnie rozwala
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF