wkt  Dołączył: 03 Lip 2007
to był żart zabrakło ';)'. Teraz poczucie prestiżu daje bardziej konkretny model a mniej marka np. Fuji S5 i taki d40.

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
No to i ja sie przyłączę. Gratuluję zakupu :-B . Jednocześnie pochwalę się, ze niedawno nabyłem drogą kupna w USA grip do mojej kdyszki :-D . No poprostu 8-) .
Ciesz sie aparatem, a przedewszystkim ciesz sie takim pięknym hobby jak fotografia.
No to :-B

hijac3k  Dołączył: 13 Maj 2007
Tomaszttr napisał/a:
Gratuluję zakupu

Czy rzeczywiście to jest az tak dobry zakup :/ Wiem, ze moze to zasiac trochę fermentu na forum :) ale wlasnie znalazlem uzywany ist ds (body) na alledrogo (przebieg 1600) za 1250zl.

Powiedzcie, że dobrze zrobilem kupując k100 za tyle $$$ i że bede bardziej zadowolony z tego aparatu niz z dużo tanszego ist ds ?!?

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
Nie no stary nie załamuj mnie. Kolejny gostek :-P , który najpierw kupuje a potem zastanawia się, czy dobrze zrobił. Jeżeli był to Twój przemyślany zakup, to dobrze zrobiłeś. Jeżeli doszedł byś do wniosku w wyniku przemyśleń, że chcesz Canona 400d, też byś dobrze zrobił. A jeżeli nie przemyślałeś sprawy :-/ no to dałeś ciała... żartuję :evilsmile: . Uważam, ża jak na te możliwości i cenę jest to dobry zakup. Zakładam, ze chciałeś kupić lustrzankę. To już jest dobre. "Stajnia" w której bedziesz ma już mniejsze znaczenie dla amatora. Ale to jest moje prywatne zdanie. Zajmij się lepiej zdjęciami :-B

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Cytat
Czy rzeczywiście to jest az tak dobry zakup :/ Wiem, ze moze to zasiac trochę fermentu na forum :) ale wlasnie znalazlem uzywany ist ds (body) na alledrogo (przebieg 1600) za 1250zl.

Powiedzcie, że dobrze zrobilem kupując k100 za tyle $$$ i że bede bardziej zadowolony z tego aparatu niz z dużo tanszego ist ds ?!?

stary.... ale dales.... kupic taki sprzet za tyle kasy....zamiast tego Ds-a.....ehhhh ludzie to zbyt duzo pieniedzy maja.... :-P

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
ta no po co ? dobre pytanie

pajhivo  Dołączył: 20 Cze 2007
Re: mój nowiuśki K100D
Hihi ;) Mój też już przyszedł.

Nie chcę zakładać nowego wątku, więc pochwalę się tutaj :)
Właśnie dołączyłem do rodziny posiadaczy pentaxa k100. Na początek wielkie dzięki dla was, bo to w sumie po przeczytaniu kilkuset postów na tym forum zdecydowałem się na kupno tej zabaweczki ;) Piszę zabaweczki, bo dopiero zaczynam stawiać pierwsze kroki z lustrzanką.

Pozdrawiam serdecznie

--
Krzyś

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Bo to jest zajefajna zabaweczka. I nie tylko zabaweczka. Gratuluję zakupu, z którego i ja czerpię satysfakcję od kilku ładnych miesięcy. Pamiętaj tylko, że to początek wypadków. :mrgreen: :-B

kamciak  Dołączył: 16 Maj 2007
no i ja odbylem podroz po swojego k100d do wawy i mam:) w przerwach po pracy postaram sie nauczyc obslugi i poznac jego mozliwosci :)

MieCz  Dołączył: 07 Maj 2007
OT ale nie chce zakładać nowego wątku.
Pytanie do posiadaczy K100D.
Czy w waszych aparatach słychać , że coś w środku jakby się rusza przy odwracaniu aparatu do góry nogami lub ruchach posuwistych w płaszczyźnie pionowej. Chyba mam to od początku, nie zauważyłem wcześniej, dopiero teraz to przykuło moją uwagę.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
MieCz napisał/a:
Czy w waszych aparatach słychać , że coś w środku jakby się rusza
To układ stabilizacji matrycy. Wszystko OK.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
swoją drogą... robiłem niedawno ten znany "eksperyment", żeby popatrzeć sobie na pływająca matrycę. Zdjąłem obiektyw, ustawiłem jakąkolwiek ogniskową i dałem czas 5 sekund. I... faktycznie pięknie "pływała", gdy dłonie lekko się trzęsły. Zauważyłem za to - bo oczywiście próby ponawiałem parokrotnie ;-) - że przy mocniejszym wstrząsie stabilizacja olewa "pływanie" i po prostu zastyga. W sumie to dość logiczne, bo i tak już nie ma co stabilizować.

Skocz do: