struna  Dołączył: 22 Mar 2007
[sprzedam] matówki do manualnego ostrzenia
po wtopie kolesia który sprzedawał matówki na allegro, czas je zamówić w chinach :)
zbieram zamówienia DO PONIEDZIALKU na następujące matówki:
1. Split Image Focus Screen for Pentax *istD *ist DS K10D

2. Split Image Focus Screen for Pentax DL K100D

nie będę się rozpisywał po co i do czego służą takie matówki, wystarczy poczytać

Mam konto na ebayu i aktywne konto w paypalu więc mogę zrobić zamówienie.
Proponuję całą akcje :P przeprowadzić mniej więcej w ten sposób:
1. zgłaszacie chęć nabycia matówki
2. po zebraniu wszystkich chętnych liczę ile to ma być i piszę (także tutaj) ile wyniesie całkowity koszt zakupu matówki włącznie z ewentualną przesyłką w polsce
3. wysyłacie mi pieniądze na konto
4. licytuje matówki, wysyłam, czekacie na listonosza z już rozebraną puszką :P, montujecie i wszyscy są szczęśliwymi posiadaczami nowej, lepszej matówki :)

jeżeli ktoś ma jakieś sugestie, proszę o zdanie na temat

kontakt do mnie: struna@struna.com.pl, tel +48 791STRUNA, dla niewtajemniczonych, trzeba popatrzeć na klawisze komóry (+ 48 791787862)

ps do admina, jeżeli uważasz że ten post powinien być w innym dziale, to proszę go przenieść

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja się piszę na tą k100D! Tylko że za tydzień na wakacje jadę na kilka dni, więc jakby jakieś terminy się pojawiły konkretniejsze ;-)

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
no to wlicz mnie struna do k100 :-B

Krzychoo  Dołączył: 13 Wrz 2006
Witam!
Poproszę 1 sztukę do K100D. Informacje o kosztach będę śledził w tym wątku, dla pewności podaję swojego e-maila: kdarul(małpa)poczta.onet.pl.

Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
struna napisał/a:
po wtopie kolesia który sprzedawał matówki na allegro, czas je zamówić w chinach :)

...alllle ossso chodzi??? Było o tym na aforum? Jakiś link??

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Jestem zainteresowany jedną sztuka do DS-a. Proponuję zwrócic uwagę na fakt, że chińczyk sprzedaje też pod nazwą "45 split image.... " matówki z klinem ukośnym - zdecydowanie lepiej się na nich ostrzy.

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Mertz http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=5655
struna jakby cuś kwota nr.konta to pisz na gezeb(at)o2.pl

davnes  Dołączył: 18 Lis 2006
zależy jaka będzie cena jeśli rozsądna to biorę 8-) jedna matówkę do k100d :-|

[ Dodano: 2007-07-21, 21:51 ]
aha jeszcze zostaje kwestia dokładnej instrukcji jak samemu ja wymienić :evil: we własnym studio zegarmistrzowskim domowym

tomekz  Dołączył: 10 Kwi 2007
Hej,

też się pisze na matówkę do K100D.
Poproszę o namiary (konto itp) na prv

Pozdrawiam,
Tomek

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
ciekawe, czy matówka do k10d pasuje do gx-10? czy ktoś to sprawdzał?

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
a ja krakowski centus mam pytanie...
licze sie z kazdym groszem itd itp...

mamy wplacic na konto z gory? nie zebym kogos o cos oskarzal...ale uwazam, ze sprzedawca powinien sam zainwestowac w te matowki i potem sprzedac... nawet z zyskiem...
w dzisiejszych czasach nie wiadomo na kogo trafimy... ja sie jeszcze wstrzymam z wyslaniem kasy na konto...

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Grendel, podejrzewam ze na 99% pasuje :-)

stw  Dołączył: 19 Kwi 2007
Re: [sprzedam] matówki do manualnego ostrzenia
Poproszę jedną matówkę do DSa (najfajniej by było z ukośnym klinem).

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Rezerwuję jedną sztukę do DL-a o ile możliwe to z ukośnym klinem.

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
dan napisał/a:
Grendel, podejrzewam ze na 99% pasuje :-)

Czytaj; jakby co, to pilnik do paznokci w łapę i się doszlifuje? :)
Zastanawiam się czy na wszelki wypadek nie zainwestować - kwota stosunkowo niewielka a przy moim zamiłowaniu do manualnych szkieł, klin będzie miłym dodatkiem. 300zł bym na pewno nie zainwestował, ale 60-80? da się przełknąć zważywszy, że zakup gx-10 / k10d (jeśli ten drugi stanieje w najbliższym czasie) jest już przesądzony.

[ Dodano: 2007-07-22, 11:34 ]
Dada napisał/a:
Jestem zainteresowany jedną sztuka do DS-a. Proponuję zwrócic uwagę na fakt, że chińczyk sprzedaje też pod nazwą "45 split image.... " matówki z klinem ukośnym - zdecydowanie lepiej się na nich ostrzy.

Jeśli tak, to jestem Za :) Dopiszcie mnie do listy.

nichiren  Dołączył: 18 Lis 2006
To i ja sie przylacze, do K10/GX-10. Powody podobne jak Grendel.

TePe  Dołączył: 24 Sie 2006
Proszę mnie dopisać !!
Zamawiam JEDNA do K100D .

Będę śledził temat wiec jak tylko pojawi się nr konta to wpłacam pieniądze.

Grelu  Dołączył: 19 Kwi 2006
Do DL jedną sztukę wstępnie rezerwuję, oczywiście jeśli cena będzie rozsądna.

struna  Dołączył: 22 Mar 2007
apropo wypowiedzi dtox: nie chcesz zamawiać, to nie, ja cię nie będę zmuszał, a napisałem już wcześniej, że ja zamawiam i mogę zamówić więcej, a nie że chce na tym zarobić.
ja na pewno nie będę wykładał pieniędzy. jak chcesz tak dusić każdy grosz, to ty zorganizuj import, a ja od ciebie kupie.
dlaczego zawsze musi sie znaleźć ktoś kto szuka dziury w całym

Zgodnie z zapowiedziami zamykam listę:

1. *istD *ist DS K10D / ew szajsung (nie jestem pewien czy pasują)
- Dada - pieniądze zaksięgowane :-D
- stw - pieniądze zaksięgowane :-D
- prefiks - pieniądze zaksięgowane :-D
- flood - pieniądze zaksięgowane :-D
- ^mmm^ - pieniądze zaksięgowane :-D
- Zbynio - pieniądze zaksięgowane :-D
- kOKOn - pieniądze zaksięgowane :-D
- Gwiazdor - pieniądze zaksięgowane :-D
- Silkion - pieniądze zaksięgowane :-D
- dickkett - pieniądze zaksięgowane :-D
- Jurek - pieniądze zaksięgowane :-D
- Cobretti - pieniądze zaksięgowane :-D
- webjay - pieniądze zaksięgowane :-D
- GRZEGORZ PACHALA - pieniądze zaksięgowane :-D

2. DL K100D
- ja (no sobie sam zaksięgowałem :-D )
- matb - pieniądze zaksięgowane :-D
- Krzychoo - pieniądze zaksięgowane :-D
- TePe - pieniądze zaksięgowane :-D
- ttb - pieniądze zaksięgowane :-D
- emes47 - pieniądze zaksięgowane :-D
- JFK - pieniądze zaksięgowane :-D
- Misiek - pieniądze zaksięgowane :-D
- pmeser - pieniądze zaksięgowane :-D
- davnes - pieniądze zaksięgowane :-D
- tomekz - pieniądze zaksięgowane :-D
- kristofo - pieniądze zaksięgowane :-D
- Aspius - pieniądze zaksięgowane :-D
- GrzegorzQ - pieniądze zaksięgowane :-D
- plwk - pieniądze zaksięgowane :-D

Listę ostatecznie zamknę gdy zostanie zaksięgowany ostatni przelew ludzi którzy potwierdzili wysłanie takowego. Jeżeli ktoś nie potwierdził przelewu, może jeszcze się zgłosić i wysłać pieniądze, ale odrazu mówię że jeżeli ich pieniądze nie dotrą przed ostatecznym zamknięciem listy, to niestety nie bedą brani pod uwagę, a pieniądze zostaną im zwrócone
Ja posiadam konto w BZ WBK więc ci którzy będą przelewali pieniądze z tego banku mają bardzo duże szanse że siano będzie zaksięgowane w tym samym momencie w którym je wyślą.

jeżeli kogoś pominąłem to proszę dać znać

apropo "45 split image...." to myślę że wszystkie takie są, bo opis aukcji nieróżni sie niczym

jeszcze apropo ceny; mam nadzieje że zmieścimy się w kosztach ok 80-90 zł od sztuki (oczywiście z przesyłką w Polsce) lub trochę taniej, jeżeli będzie odbierane osobiście we Wrocławiu.

skontaktowałem się z chińczykiem, jak narazie dowiedziałem się, że przesyłka ekspresowa będzie mnie kosztowała 35$ - niby ma dotrzeć w tydzień :), zapytałem się go także o klin ukośny, mam nadzieje, że mi szybko odpowie.
ja chciałbym jak najszybciej złożyć już u niego zamówienie, wiec proszę się streszczać z decyzją.

Szacunkowa cena: 24$ (matówka) + 2$ (poczta z chin, 35$ / liczba chętnych osób) + ok 5 zł przesyłka w polsce, nie pamiętam jaką prowizje bierze paypal ale będzie to w granicach 5%
przyjmując że dolar kosztuje ok 2,80 PLN tj mniej więcej 73 zł + 5 zł przesyłka + 5% prowizja paypal = 82 zł, czyli wpłacamy na moje konto 85 zł (po całej zaznaczam pozytywnie wykonanej akcji, przedstawię rozliczenie i pieniądze które zostaną wyśle spowrotem na nr kont z których je otrzymałem).
Mam nadzieje, że zmieścimy się nawet w 80 zł lub mniej, ale to zaczyna być już dość duża kwota, a ja nie mogę sobie za bardzo pozwolić na wykładanie za was i wole wam poprostu zwrócić nadwyżkę.

jeszcze prośba, uczulam na przesłanie pieniędzy z banku, a nie z poczty, bo nie mamy czasu czekać tydzień aż pieniądze dotrą

jak coś jeszcze podaje nr telefonu +48 791STRUNA i mail struna@struna.com.pl

apropo wypowiedzi emigrant'a: szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda sprawa z cłem oraz VAT'em, nawet nie mam pojęcia jak jest taka ewentualna opłata pobierana, jeżeli ktoś wie coś na ten temat to proszę o kontakt

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
Ja tez 1 szt. do K100D.

Tak jak pisłem wczesniej jestem na 100% zdecydowany.
Pozdrawiam

Skocz do: