Pentax Spotmatic SP | Pentax 6x7
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
karmazyniello napisał/a:Szukam taniego aparatu na negatyw 4x5"
Do 1tys. zł max.
Jakie macie doświadczenia, na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze takiego aparatu?
Pozdrawiam
Ps. Jeśli temat już był, proszę o podklejenie do wątku.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
pozdrawiam,
dzerrry
Powodzenia karmazyniello, po co ci wielki format, skoro nie zamierzasz korzystać z pokłonów i shifta?karmazyniello napisał/a:taki co to bez statywu zrobię zdjęcie
pozdrawiam,
dzerrry
na statywie. Graflex ma wszystkie ruchy, tylko w ciut mniejszym zakresie niż inne fieldy. Tutaj masz przedni standard pochylony do przodu. Z reki, na tak otwartym obielktywie, trafisz 1 na 10.karmazyniello napisał/a:Iczek dawał radę Graflexem
pozdrawiam,
dzerrry
alekw napisał/a:Przecież od razu widać, że tu chodzi o fajną ramkę
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
Jesli chesz robic w ciemni, to tak. Wydruk bedzie rownie dobry z D700/800.karmazyniello napisał/a:takie żeby potem oglądać na dużym formacie odbitki
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Jesli chesz robic w ciemni, to tak
dzerry napisał/a:karmazyniello, wez od kogos pozycz sobie 4x5 i zobacz jak to sie je.
do 4x5?karmazyniello napisał/a:Jakiś tam powiększalnik mam, tylko muszę go trochę podreperować
pozdrawiam,
dzerrry
karmazyniello napisał/a:dzerry, taki co to bez statywu zrobię zdjęcie, bo mam mało miejsca w bagażniku, a chcę go zawsze wozić ze sobą.
Szkło standardowe, odpowiednik 35-50mm na małym, obejdzie się bez pokłonów i innych tego typu bajerów.
Skanować mam gdzie, kolega użyczy nawet V750
karmazyniello napisał/a:bo nie łatwo o chętnego pożyczać taki sprzęcior.
karmazyniello napisał/a:na statywie. Graflex ma wszystkie ruchy, tylko w ciut mniejszym zakresie niż inne fieldy. Tutaj masz przedni standard pochylony do przodu. Z reki, na tak otwartym obielktywie, trafisz 1 na 10.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Kosmo napisał/a:wszystko mi mówi, że szukasz czegoś takiego: Lekka kawaleria 4x5"
dzerry napisał/a:do 4x5?
dzerry napisał/a:to tak jakbym mial isc do kopalni
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram