dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Photoshop 9 i całe CS2 za darmo
Adobe rozdaje gratisy. CS2 osiagnelo koniec zycia produktu, wiec mozna sobie za darmo sciagac i uzywac. Polecam szczegolnie uzytkownikom metody odwracania skanow metoda alkosa. Najprostszy i najefektywniejszy worklow do skanowania jest teraz calkowicie darmowy :-)

http://www.adobe.com/cfus...e=cs2_downloads

Dla noobow i lamerow, taki InDesign czy Ilustrator, nawet w takiej zamierzchlej wersji jest caly czas w zupelnosci wystarczajacym softem.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Wow.

[ Dodano: 2013-01-07, 15:12 ]
I jeszcze Audition - toz to naprawde pro narzedzie do dzwieku... i wlasciwie sie nie starzeje, tak jak CS2 + Rawy...

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Radość moja krótka - wersje na Maca przeznaczone są na procesory PowerPC. A ich emulacja przez Rosettę została wywalona z Mac OSX 10.7 :-(

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Chyba serwery padają od ściągających bo ciężko się zalogować na konto i strony chodzą strasznie wolno :/

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
CS2 obsługuje nowsze wtyczki ACR?

kefa napisał/a:
CS2 obsługuje nowsze wtyczki ACR?

Nie. Ale mozesz nowymi wtyczkami konwertowac do DNG ktore lyknie CS2.

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
dzieki

... ale wyglada na to, ze z niektorymi aparatami moze to nie dzialac. Trza sprawdzic.

http://dpbestflow.org/DNG#when-convert

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Początek końca GIMP'a (a przynajmniej jego Windowsowej wersji)?

Sciagnalem, zainstalowalem, dziala :-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
i po co ja się ostatnio uczyłem obsługi Inkscape :?:
no trudno - co w przyrodzie to nie zginie

fajny news

LDevil napisał/a:
Początek końca GIMP'a (a przynajmniej jego Windowsowej wersji)?

pewnie nie, ale trochę ludzi może się przesiąść na Adobe (pytanie czy i tak od dawna nie siedzieli na piratach ?)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Przepraszam z góry jeśli to jest ignorancja, ale skąd ta szóstka w temacie? Czy Photoshop z cs2 to nie jest dziewiątka?

opiszon napisał/a:
pytanie czy i tak od dawna nie siedzieli na piratach

A bylo wyjscie? Gimp jest slabiutki do foto. :evilsmile:

Inkscape co innego.

Eldred napisał/a:
Czy Photoshop z cs2 to nie jest dziewiątka?
Masz rację, w temacie była literówka :-)

alkos napisał/a:
opiszon napisał/a:
pytanie czy i tak od dawna nie siedzieli na piratach

A bylo wyjscie? Gimp jest slabiutki do foto. :evilsmile:

Inkscape co innego.

nie było :-)
gimp jest tragiczny, już nawet o interface nie wspominam, który odrzuca pewnie 99% zainteresowanych :-)
jest tak tragiczny, że proste rzeczy wolę robić w Paint.NET + wtyczki

Inkscape to z kolei rzeczywiście inna mańka - na moje potrzeby nadwornego fotmontażysty w pracy wystarczy ;-)

Soosa  Dołączył: 10 Kwi 2009
A ja już myślałem że newsa ciekawego odkryłem :/

No to ściągam :) ostatni photoshop jakim się bawiłem to była ósemka, robiłem zdjęcia kompakcikiem canona i obrabiałem na potęgę photoshopem od wersji 6 (do piątki miałem nawet podręcznik ;-) ) używałem wersji demo na maksymalnej rozdzielczości ekranu i zapisywałem gotowy plik klawiszem print screen ;-) (jedyne ograniczenie dema wtedy to była właśnie możliwość zapisu pliku).

alkos napisał/a:
Inkscape co innego.
Inkscape niby jest fajny, ale po przesiadce z Illustratora albo Corela, trzeba sie troche nazgrzytac zebami. No i trzeba co chwila zapisywac prace, bo juz kilka razy polecialo mi w kosmos troche krzywych.

opiszon, Inscape jest na prawdę dobry, ale czy lepszy niż Illustrator CS2 to nie wiem :roll:

Eldred, nie napisałem że lepszy
chodzi mi o to, że Inkscape'a da się normalnie używać (ok, rzeczywiście często trzeba zapisywać, to jest ból) i można uzyskiwać rozsądne efekty w rozsądnym czasie (wdrożenie jest mega szybkie, jak ktoś używał wcześniej Corela Draw, Illustratora) w porówaniu do Gimpa, z którym tak łatwo niestety nie jest

Skocz do: