VINTERRIKET
[Usunięty]
Super A naciąg + migawka
Wyciągnąłem dziś film z Super A po czy chccą założyć kolejną rolke zauważyłem ze przestał działać naciąg...wajcha chodzi luzno i nie naciaga, po przejsciu na M licznik pokazuje 1000 i za cholere nie można zmienic tego czasu (licznik w wizjerze przestał sie podswietlac) a migawka nie po nacisnieciu jest jak zablokowana a do tego czarny przycisk zwijania filmu jest ciągle wciśnięty mimo ze film już wyciągnąłem z aparatu. W czym może tkwić problem? Z góry dzięki za sugestie.

kacperAs  Dołączył: 01 Mar 2010
VINTERRIKET napisał/a:
a do tego czarny przycisk zwijania filmu jest ciągle wciśnięty mimo ze film już wyciągnąłem z aparatu
i tu jest pies pogrzebany zwijanie powrotne jest wysprzęglone przycisk musi odskoczyc

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Lekko pokręć rolką z ząbkami, powinno się zasprzęglić. Sprawdź, czy gdzieś kawalądek urwanej perforacji z filmu nie zablokował tej rolki.

raver  Dołączył: 25 Lis 2008

VINTERRIKET
[Usunięty]
Krece rolką z zębatką ale bez jakiegokolwiek efaktu....chyba czeka mnie wizyta w serwisie. Dzięki za wszystkie uwagi.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
raver, Chyba nie w swoim wątku odpisałeś :-P Skoro był u Bieńka, to trzeba było go przesłuchać co konkretnie jest potrzebne i od czego pasuje. Może być tak, że pasuje od ME-S'a, P30, ProgramA, a może tylko SuperA.

raver  Dołączył: 25 Lis 2008
Dada Tak, zrobiłem małe zamieszanie :) Korekta naniesiona.

Skocz do: