k-5 + P30t + Sigma 18-35 + SMC-DA 70mm + SMC-F 50mm + DA 35mm + Falcon 85mm + Samyang 14mm
Nieostra wizja, fonii brak!!!
Nieostry napisał/a:kupić dwie P50 i jedną zalać normalnie kolorowym tyszem, a drugą tuszmi szarymi od Quad Tone RIP .
nowicjusz
espresso napisał/a:trudno mówić o kalibracji drukarki bez colormunki. Różnica jest taka że dokładnie masz na wydruku to co na monitorze. Szczególnie jeśli korzystasz z tuszy alternatywnych + papiery pod które nie ma profili. Rożnica na plus jest nawet przy drukowaniu na oryginałach.grzesix napisał/a:Jeśli tak to jakie wrażenia?
nowicjusz
espresso napisał/a:Był u mnie człowiek zawodowo zajmujący się profilami barwnymi (cortland). Robił profile sprzętem profesjonalnym oraz moim colormunki http://www.fotografuj.pl/...drukarki/id/178 . Kalibrowany był monitor (sprzętowo) i drukarka. Różnice były tylko w granicach błędu pomiarowego.
nowicjusz
nowicjusz
K-5 + Unlimited | MZ-7 + A50/1.7| Fisza, Pentacon Prakticar 28/2.8 (PK), Sy 85/1.4, TA2 90/2.5(macro) + TA2 TC2x, TA2 SP 35-210/3.5-4.2(makro), | S5IS
Artiip napisał/a:Pankracy, na stronie epsona jest
http://www.epson.pl
menu Wsparcie
grzybello napisał/a:Zastanawiając się nad tanim drukowaniem zdjęć b&w
"Living is easy with eyes closed"
sołtys napisał/a:grzybello napisał/a:Zastanawiając się nad tanim drukowaniem zdjęć b&w
Czarno-biało to widzę.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
k-r | 18-55 | 50-200 | 35/2.4 | 18-135 | 10-17 | AF-52
grzybello napisał/a:Mają być 4 tusze czarno-białe z tej aukcji:
tusze
wychodzi trochę taniej niż w euro
mam nadzieję, że ta drukarka kolor czarno-biały drukuje z kolorowych tuszy podobnie jak epson p50.
ceny za odbitkę nie przeliczałem, bo nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie, ale przy takiej cenie tuszy to praktyczne cena tylko za papier.