http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
fotonyf napisał/a:I Kodak TMZ3200@6400 w HC-110
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
"Nie przywiązuj wagi do czci i zniewagi."
hangmann napisał/a:Jakbyś całą rolkę pchnął do 800 to pewnie miałbyś znacznie większy kontrast, szczególnie w światłach i dużo więcej detali w cieniach
wuzet napisał/a:Skanowane Epsonem V500 na firmowym sofcie.
jesli do sredniaka to polecam, jesli do małego obrazka to jednak dedykowany (IMO)hangmann napisał/a:kolejny argument za kupnem V500
hangmann napisał/a:i powstaje więcej tlenku srebra (czy co to tam czarne na filmie jest)
hangmann napisał/a:Kolega z forum Korex zwrócił mi uwagę na mój błąd.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
pozdrawiam,
dzerrry
Ja tego używam nonstop - "jak ci brakuje swiatla, to wez tak dlugi czas jak tylko mozesz utrzymac" - najcziesciej to jest 2 lub 3 dzialki na minus. Ta metoda sie sprawdza w slabym sztucznym swietle, bo to czesto oznacza, ze scena ma przecietna janosc ponizej tych 18% szarosci i takie zejscie o 2, 3 dzialki pozwala oddac rzeczywista jasnosc sceny. Przystanek metra, to klasyczny przyklad na te motodewuzet napisał/a:Nie mam zamiaru oczywiście tego używać non stop
pozdrawiam,
dzerrry
technik219 napisał/a:Jedynka sama w sobie jest małokontrastowa
Grzesiek napisał/a:Ktory negatyw uważacie za najlepszy do forsowania ?
alkos napisał/a:trix400@1600, hp5+@1600 i delta400@1600 w xtolu
K-5, Z1, MX, Mamiya 645AFD, Epson R3000, skanery i reszta zabawek