Jasne.ŁukaszK napisał/a:czy wywołując kliszę w koreksie i posiadając skaner do małego obrazka oraz drukarkę foto można to spokojnie wydrukować?
Dokładnie takŁukaszK napisał/a:wystarczy korekt, trochę chemii i skaner?
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Jeszce trochę wiedzy i chęci.ŁukaszK napisał/a:czy wystarczy korekt, trochę chemii i skaner?
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Można, tylko... po co? Dlaczego tak? Co to da? Dla mnie cały wic polega na tym, że klasyczny film poddany klasycznej (fizykochemicznej) obróbce będzie materiałem wyjściowym dla klasycznego powiększenia na papierze światłoczułym pod powiększalnikiem. Po to męczę się z filmem i koreksem zamiast wziąć cyfrę, w programie zrobić z tego miód-malinę-gęsi smalec i puścić na drukarkę. Oczywiście, że skanuję i czasami drukuję, bo robię to wyłącznie w celach przeglądowo-poglądowych. Nie wiem do czego porównać działanie, które sobie zamierzyłeś. To nie ma większego sensu. Jeśli fotografujesz na negatywach, to ciągnij ten proces do końca. Do czego to porównać? Może to tak, jakbyś kupował czarne płyty winylowe żeby natychmiast przegrać je na MP3 i dopiero się nimi zachwycać. To chyba dobre porównanie.ŁukaszK napisał/a:Moje pytanie brzmi: czy wywołując kliszę w koreksie i posiadając skaner do małego obrazka oraz drukarkę foto można to spokojnie wydrukować?
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q
No i wyłączyć światełko w lodówcewiktor33 napisał/a:Wystarczy tylko zakryć okno i szybę w drzwiach.
wiktor33 napisał/a:Ołówek, a nie masz kuchni? Łazienka nie jest dobrym pomieszczeniem na tymczasową ciemnię. W kuchni masz piwo w lodówce, dużo miejsca na powiększalnik i kuwety, prądu pod dostatkiem i wodę w kranie i co najważniejsze, nikt ci nie będzie się dobijał co chwilę do drzwi. Wystarczy tylko zakryć okno i szybę w drzwiach.