MT 01  Dołączył: 21 Gru 2011
3 lata gwarancji na lustrzanki Pentax
Apollo informuje, ze lustrzanki Pentax, zakupione w okresie 1 maja 2013 do 31 sierpnia 2013 zostana objete darmowa dodatkowa 12-miesieczna gwarancja. Standardowa procedura: rejestracja, karta gwarancyjna z pieczatka sklepu + dowod zakupu.

http://www.optyczne.pl/58...nki_Pentax.html

Czyzby Apollo wietrzylo magazyny przed zapowiadanymi(ach te ploteczki) nowymi modelami? :-D

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
MT 01 napisał/a:
Czyzby Apollo wietrzylo magazyny przed zapowiadanymi(ach te ploteczki) nowymi modelami? :-D

Żarówki im się na półkach nie mieszczą. No i Citizen nowe liczydła wprowadza.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Wprawdzie Apollo informuje ale o dodatkowym roku gwarancji decyduje Pentax.

jaro63  Dołączył: 20 Sty 2013
A to ciekawe !
Na pudełku mojego K-30, kupionego na początku stycznia 2013, jest czerwona naklejka:
"3 lata gwarancji na lustrzanki Pentax".
Jak to zrozumieć? :roll:
Szczególnie w kontekście informacji - powyżej.

tantal  Dołączył: 02 Sie 2009
jaro63 napisał/a:
Jak to zrozumieć?

Szczególnie w kontekście informacji - powyżej.

Jak ma 3 lata gwarancji to ma, jak nie to naklejka waży tyle co banery na ten sam temat. Kupując K-5 kilkakrotnie upewniałem się czy ma 3 lata gwarancji i już nie miała niestety. Oczywiście kilkakrotnie też usilnie zachęcałem bardzo poważny sklep internetowy coby te nieaktualne banery ze strony zdjęli. Oczywiście zawsze winny był webmaster :roll:
Mam obawy że w razie konfliktu będziesz musiał udowadniać istnienie naklejki na pudełku w momencie sprzedaży.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nieważna naklejka na pudełku, dostaje się kwit od Pentaksa potwierdzający gwarancję na trzeci rok.

Wysłałem zapytanie do Apollo w tej sprawie. Ciekawe co odpowiedzą.

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
To samo, co zawsze - nic.

A ja tam wierzę w ludzi....z Apollo. :-D
I czekam.

[ Dodano: 2013-05-06, 18:38 ]
No... jeszcze cierpliwie czekam. :-|

kubica  Dołączył: 30 Lis 2011
1,5 roku temu jak kupowałem KR to wystarczyło zarejestrować aparat ( numer seryjny) przez maila,dostałem odp. że rejestracja zakończona pomyślnie.

kubica napisał/a:
1,5 roku temu jak kupowałem KR to wystarczyło zarejestrować aparat ( numer seryjny) przez maila,dostałem odp. że rejestracja zakończona pomyślnie.

Dzwoniłem do Apollo i pani powiedziała że będzie obowiązywała 3 letnia gwarancja, prosiła tylko o skan faktury. K-30 kupiłem na początku stycznia tego roku.

MohawkCore  Dołączył: 26 Cze 2008
3 lata gwarancji
Właśnie otrzymałem potwierdzenie zarejestrowania body i przyznania 3 letniej gwarancji.

Wystarczy po zakupie wysłać maila z nr seryjnym i skanem dowodu zakupu na adres:
pentax3latagwarancji@apollo.eu

Promocja dla lustrzanek zakupionych w okresie 1 maja 2013 do 31 sierpnia 2013 r.

Co prawda do tej pory żadne body (odpukać) nie trafiło do serwisu, ale nigdy nie wiadomo ;)

(nie wiem czy już było - nie widzę "na szybko" w wątkach).

kelus  Dołączył: 15 Lip 2012
Można podwiesić ale chyba cyklicznie przedłużają tą promocję.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
MohawkCore napisał/a:
nie wiem czy już było
Było. Scaliłem do jednego.

Skocz do: