Riko  Dołączył: 06 Maj 2013
  PDCU
Program nie widzi żadnych zdjęć,które mam na komputerze.Widzi tylko zdjęcia z aparatu ( tzn gdy jest podłączony do kompa ),lub gdy karta pamięci jest w czytniku.Gdy zdjęcia skopiuję na HDD,stają się "niewidoczne".Co zrobic z tym fantem?
PDCU zaktualizowałem do wersji 4.35 - choć to dziwna sprawa,bo na stronie Pentaxa jest informacja o aktualizacji 4.40,ale do pobrania jest tylko 4.35
Na kompie mam Win7 64bit - jeśli to ma znaczenie.

P.S.
Zapytam jeszcze o program PhotoME - niestety nie mogę go uruchomić,choć teoretycznie powinno byc to możliwe pod moim systemem.Czy polecicie jakiś pokrewny program?

Dzięki,pozdrawam!

Penteusz  Dołączył: 27 Mar 2012
Mnie na Win7 64bit PhotoME działa normalnie. W dodatku jest to najnowsza beta. Polecam sprawdzać nie kolejne programy, a sam komputer, bo tu musi być problem.

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Riko, program do pobrania miał oznaczenie - gdy pobierałem - 4.35, ale ściągał się plik 4.40. Ot taka mała niespodziewajka. Pzdr.

Riko  Dołączył: 06 Maj 2013
Penteusz napisał/a:
Mnie na Win7 64bit PhotoME działa normalnie. W dodatku jest to najnowsza beta. Polecam sprawdzać nie kolejne programy, a sam komputer, bo tu musi być problem.

Poszedłem tym tropem,instalator ruszył dopiero gdy wrzuciłem go do katalogu "program files".
Tak więc sukces,ale tylko częściowy.Mam z PhotoME ten sam problem co z PDCU.Oba programy nie widzą zdjęć z mojego katalogu ( tj katalogu użytkownika - a jestem jedynym użytkownikiem ).Z katalogów publicznych,czy z innych zewnętrznych nośników mogę zdjęcia wczytywać bez problemu.Czyli właściwie problem jest gdzieś w Windowsie.Próbowałem kombinowac z opcjami udostępniania folderów i zmianami atrybutów,ale na razie bez sukcesu...

Dzięki za odpowiedzi,pozdrawiam :)

Skocz do: