ZbyszekB  Dołączył: 27 Wrz 2010
opiszon napisał/a:
ależ bym zapomniał, przecież linią 15 dojeżdżam codziennie do pracy (od czasu jak z powodu remontów prawie wszystkie linie tramwajowe jeżdżą objazdami)
Obrazek
A te okrągłe tablice numerowe nadal jeżdżą ale teraz w wersji elektronicznej. ;-) Specjalnie dla Poznania musieliśmy takie skonstruować. :-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
tragedia
tylko na Combinerkach nie ma tych tablic - na szczęście

ale znając podejście naszego MPK, to za kilka lat nie będzie żadnego Combino zdolnego do jazdy, bo za drogie naprawy i lepiej rozbierać na części

opiszon napisał/a:
tragedia
tylko na Combinerkach nie ma tych tablic - na szczęście
Dla nas też to było dziwne ale chcieli to dostali. LINK :mrgreen:

bo wiesz, niby "tradycja" :roll:

Cytat
– Ona nie może się tak nazywać: Tradycja!
– Dlaczego niby?
– Pytasz, dlaczego? No bo tradycją nazwać niczego nie możesz. I nie możesz uchwałą specjalną zarządzić ani jej ustanowić. Kto inaczej sądzi, świeci jak zgasła świeczka na słonecznym dworze. Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza. Tradycja naszych dziejów jest warownym murem, to jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza... To jest ludu śpiewanie, to jest ojców mowa, to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje, od nowa, to jest nasza codzienność, w której my żyjemy.

opiszon napisał/a:
ale znając podejście naszego MPK, to za kilka lat nie będzie żadnego Combino zdolnego do jazdy, bo za drogie naprawy i lepiej rozbierać na części
Ale niedługo będziecie mieli nowe kasowniki. ;-)

hmm, dzisiaj jakieś dziwne plastikowe obejmy widziałem pomontowane - czyżby jakieś przymiarki

a kasowniki pewnie w związku z wprowadzaniem PEKI, dzięki której będziemy mieli Poznań mlekiem i miodem płynący (przynajmniej tak to widzą władze miasta i ZTM)

opiszon napisał/a:
hmm, dzisiaj jakieś dziwne plastikowe obejmy widziałem pomontowane - czyżby jakieś przymiarki
Chyba nie, bo do tych kasowników o których piszę przychodzą metalowe obejmy. No i jeszcze to trochę potrwa zanim zaczną montować.

opiszon napisał/a:
a kasowniki pewnie w związku z wprowadzaniem PEKI, dzięki której będziemy mieli Poznań mlekiem i miodem płynący (przynajmniej tak to widzą władze miasta i ZTM)
Tak, będzie kasownik KRG-7 albo KRG-8. Nie jestem pewny czy ma być papierowo-elektroniczny czy tylko elektroniczny. Jutro się dopytam.

czyli takie jak w Krakowie

chyba papierowo-elektroniczne, bo jakieś nominały w papierach mają zostać (oby)

Dziś dopytałem i będzie KRG-7 czyli tylko elektroniczny. ;-)

hmmm

to chyba nie jest dobra wiadomość :roll:

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
ZbyszekB napisał/a:

Pracujesz w fabryce kasowników R&G, że masz takie szczegółowe informacje?

opiszon napisał/a:
hmmm

to chyba nie jest dobra wiadomość :roll:
Możliwe że powieszą je obok tych dotychczasowych albo zostawią ze dwa stare na bilety papierowe i do tego te nowe. Często tak się robi.

Kytutr napisał/a:
ZbyszekB napisał/a:

Pracujesz w fabryce kasowników R&G, że masz takie szczegółowe informacje?
Bingo. :evilsmile:

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
opiszon napisał/a:
:evilsmile: i z tego co czytałem w bezpłatnej prasie (prawie)codziennej - miesięczny do 115 zł wzrośnie ;-) poza tym jakoś nie wyobrażam sobie, żeby za każdym razem przy wejściu/wyjściu przykładać elektro-PEKĘ do kasownika... no i miesięczne też będzie trzeba "kasować", bo inaczej pojedziesz 'na gapę'... nie widzę tego - będzie los bordellos :-/

całe szczęście, jak dobrze pójdzie, to od przyszłego roku nie będę musiał płacić za komunikację miejską, to mnie ten temat będzie średnio interesował :-P

opiszon, będziesz w korkach stał ?? ;-)

będę dalej jeździł komunikacją miejską :-P
ale za darmo

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Opracowałeś w końcu to urządzenie do teleportacji ?

opiszon napisał/a:
ale za darmo
Kasia będzie pracować w MPK ? ;-)

gdybym opracował, to bym użył zdecydowanie w innym celu niż przemieszczanie się do pracy 8-)

[ Dodano: 2013-05-26, 21:00 ]
arQ, oj zimno
mam nadzieję stać się czymś pomiędzy Kombatantem Czerwca 1956 a Honorowym Obywatelem Poznania ;-)
http://ztm.poznan.pl/bile...wolnienia-nowe/

opiszon napisał/a:
mam nadzieję stać się czymś pomiędzy Kombatantem Czerwca 1956 a Honorowym Obywatelem Poznania
:mrgreen:

a poważnie to ja się boje, co eMPeKa wymyśli... jakoś pensja nie wzrasta mi tak jak ceny biletów :-?

Skocz do: