szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nocleg w Kędzierzynie-Koźlu lub okolicach - pomocy
No właśnie, szukam noclegu, najlepiej jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego. Wiecie, dobrze i tanio :-) Jeśli coś znacie, dajcie znać. Dzięki z góry!

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
poszukaj w okolicach blachowni moze jakies hotele robotnicze bedą

Mam na razie jeden namiar na agroturystykę. Dziś będziemy tam dzwonić.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
szpajchel, "Stosunkowo" niedrogo na Górze Św. Anny. Za to jakie widoki ;-)

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
niedaleko kędzierzyna Koźle jest jezioro srebrne w miejscowości Januszkowice a dokładnie to toLink cenna trochę nie bajkowa. jak na coś wpadnę to dam znać, w końcu pochodzę z tamtych okolic.

[ Dodano: 2007-08-01, 22:03 ]
a Z Januszkowic masz niedaleko do miejscowości Góra św. Anny a tam klasztor, kościół, amfiteatr wykuty w skale, park krajobrazowy, muzeum czynu powstańczego i inne( a to wszystko na górze jest co zwie się górą chełmską czy jakoś tak, u nas na to mówią góra św. Anny), kamieniołom w wsi Oleszka, pałac w wsi Żyrowa, i jeziora w wspominym ośrodu i nie tylko, bo jezior jest tam od groma. jak byś jecghał na opole przez Zdzieszowice, to jest wieśKrępna, tam też mnóstwo jezior, ale noclegów to lipa, poszukaj w tych januszkowicach, bowiem że jest jeszcze jeden inny ośrodek, tyle,że nie wiem jak się nazywa.

[ Dodano: 2007-08-01, 22:06 ]
http://www.noclegipolska....urystyka11.html

Dzięki chłopaki za pomoc! Wiedziałem, że nie zostawicie mnie bez pomocy.
O urokach Opolszczyzny to ja wiem, o Gorze Św. Anny i innych tez. Rzecz w tym, ze będę pracował z zona przez ponad tydzień* W Kędzierzynie i okolicach. Dlatego zależało mi na noclegu jak najbliżej obszaru naszej działalności. I zważywszy na dwie osoby - na przyzwoitej cenie. Póki co sprawdzimy gospodarstwo w Większycach, jest najbliżej. Inne rady sobie wydrukuje i postaram sie pozwiedzać, jeśli uda sie wykroić trochę wolnego czasu. Zresztą kuszą mnie lasy, Parki Krajobrazowe i miasteczka. Jeśli się teraz nie uda, to na pewno tam wrócimy, tym razem turystycznie. Na wszelki wypadek biorę ze sobą prawie wszystkie foto-klamoty, jakie mam plus spory zapas filmów.

* jak ja wytrzymam bez forum tyle czasu? :shock:

[ Dodano: 2007-08-02, 13:09 ]
emigrant, to ona ma Ciebie... Gratuluję!

chomik  Dołączył: 16 Sty 2007
na Ance (g. św. Anny) mają pokoje małżeńskie. Nie wiem jak to teraz wygląda, bo część ośrodka jest wyremontowana (jeździłem kiedyś jako animator na rekolekcje), ale pamietam, że przed remontem było dość spoko. O ceny jednak musisz się sam zorientować. na plus nienajgorszy dojazd (samochodem) i parking pod ośrodkiem.. i błogi spokój...

Znaleźliśmy nocleg bliżej Kędzierzyna - w Zimnej Wódce :-P . A Góra Św. Anny będzie punktem w tzw. części turystycznej.

Skocz do: